A Bajnokok Ligájáról való lecsúszás megváltás is lehet

A Palermo elleni megalázó, hazai vereség után Carlo Garganese, a goal.com szakírója úgy vélekedik, hogy hosszú távon jót tenne a Juventusnak, ha idén nem jutna be a Bajnokok Ligájába.

Oly sok mindent elmondtak már az elmúlt hetekben a Juventus idei, megdöbbentően rossz formájáról, hogy túl sok új dolgot már nem lehet hozzátenni. A lényeg a következő: amíg a jelenlegi vezetőség hozza a döntéseket, addig a klub tovább folytatja önmaga múltjának, illetve szurkolóinak megalázását.

Ami azt illeti, ha idén nem sikerülne a legjobb négyben - vagyis Bajnokok Ligáját érő helyen - végezni, az még jót is tenne a Bianconerinek. A négyből való kicsúszás elviselhetetlenül nagy nyomást helyezne többek között Jean-Claude Blanc és Alessio Secco vállára, vagyis tulajdonképpen az egész vezetőségére. Az pedig kérdéses, hogy ebben a helyzetben a helyükön maradhatnának-e.

A Palermo elleni megalázó, hazai vereség után Carlo Garganese, a goal.com szakírója úgy vélekedik, hogy hosszú távon jót tenne a Juventusnak, ha idén nem jutna be a Bajnokok Ligájába.

Oly sok mindent elmondtak már az elmúlt hetekben a Juventus idei, megdöbbentően rossz formájáról, hogy túl sok új dolgot már nem lehet hozzátenni. A lényeg a következő: amíg a jelenlegi vezetőség hozza a döntéseket, addig a klub tovább folytatja önmaga múltjának, illetve szurkolóinak megalázását.

Ami azt illeti, ha idén nem sikerülne a legjobb négyben - vagyis Bajnokok Ligáját érő helyen - végezni, az még jót is tenne a Bianconerinek. A négyből való kicsúszás elviselhetetlenül nagy nyomást helyezne többek között Jean-Claude Blanc és Alessio Secco vállára, vagyis tulajdonképpen az egész vezetőségére. Az pedig kérdéses, hogy ebben a helyzetben a helyükön maradhatnának-e.

Torinóban hatalmas a feszültség. Az Alberto Zaccheroni keze alatt feltámadó Juventusról szóló nyilatkozatok és vélemények elképesztőek voltak már a Palermo tegnap esti látogatása előtt is. Döntetlen a Lazio és a Livorno ellen, a Genoa 3-2-es legyőzése otthon egy kamu tizenegyessel, végtelenül szerencsés győzelem a Juventust lejátszó Bologna otthonában, majd hét közben az elmúlt évek legunalmasabb gól nélküli döntetlene egy lehangoló Ajax ellen, akiktől ráadásul hiányzott Luis Suarez.

Szinte nincs is változás Ciro Ferrara szerencsétlen ténykedése óta. Néhány taktikai változtatás segített bizonyos játék közben előjövő helyzetben, viszont az általános problémák megmaradtak: hibára való hajlam a védelemben és szélen, lassú és hatástalan támadások, és ami azt illeti, néha még két átadást is nehéz összehozni egymás után. Mi volt tegnap estig a legnagyobb különbség Ferrara időszakához képest? Zaccheroninak kivételesen nagy szerencséje volt néhány meccsen, és ez elkerülte Ferrarát.


Fortuna a Palermo ellen már nem segített, és a vendégek teljesen megérdemelten nyertek Miccoli gyönyörű, és Budan szerencsés góljával. Utóbbihoz kellett persze Grygera hatalmas hibája is.

A Palermo így 43 ponttal a negyedik helyen van, két egységgel előzik meg a Juventust. Mivel már csak 12 találkozó van hátra az idei bajnokságból, és a Bianconeri formája sem javul, így egyre inkább elképzelhető, hogy a torinói csapat lemarad a Bajnokok Ligájáról. Noha még hét csapat szeretne befutni a negyedik helyre, a Juve legkeményebb riválisa mégis a Napoli és a Palermo lehet, mivel hátralévő mérkőzéseik könnyűeknek ígérkeznek a többi aspiránséhoz képest.

A Juventusra ijesztő utazás vár a Fiorentina, az Inter, a Milan, a Sampdoria vagy a Napoli otthonába, de a feléledő Udinese vendégeként sem lesz könnyű a három pontot megszerezni. Ha a Juve a negyedik helyen szeretne végezni, abban az esetben Zaccheroninak minden hazai meccsét meg kell nyernie, ezen felül pedig értékes pontokat kell gyűjtenie idegenben. Persze még ez sem lehet elég, reménykedni kell ugyanis a Napoli és a Palermo formahanyatlásában is.

A hátralévő meccsek:

Palermo, 43 pont: Livorno (otthon), Udinese (idegenben), Inter (otthon), Genoa (idegenben), Bologna (otthon), Catania (idegenben), Chievo (otthon), Cagliari (idegenben), Milan (otthon), Siena (idegenben), Sampdoria (otthon), Atalanta (idegenben)

Juventus, 41 pont:
Fiorentina (idegenben), Siena (otthon), Sampdoria (idegenben), Napoli (idegenben), Atalanta (otthon), Udinese (idegenben), Cagliari (otthon), Inter (idegenben), Bari (otthon), Catania (idegenben), Parma (otthon), Milan (idegenben)

Napoli, 40 pont: Bologna (idegenben), Fiorentina (otthon), Milan (idegenben), Juventus (otthon), Catania (otthon), Lazio (idegenben), Parma (otthon), Bari (idegenben), Cagliari (otthon), Chievo (idegenben), Atalanta (otthon), Sampdoria (idegenben)

Sampdoria, 40 pont: Lazio (otthon), Bologna (idegenben), Juventus (otthon), Bari (idegenben), Cagliari (otthon), Chievo (idegenben), Genoa (otthon), Milan (otthon), Roma (idegenben), Livorno (otthon), Palermo (idegenben), Napoli (otthon)

Genoa, 38 pont: Inter (idegenben), Cagliari (otthon), Fiorentina (idegenben), Palermo (otthon), Siena (idegenben), Livorno (otthon), Sampdoria (idegenben), Parma (idegenben), Lazio (otthon), Bari (idegenben), Milan (otthon), Catania (idegenben)

Cagliari, 38 pont: Catania (otthon), Genoa (idegenben), Lazio (otthon), Atalanta (idegenben), Sampdoria (idegenben), Milan (otthon), Juventus (idegenben), Palermo (otthon), Napoli (idegenben), Udinese (otthon), Roma (idegenben), Bologna (otthon)

Fiorentina, 35 pont: Juventus (otthon), Napoli (idegenben), Genoa (otthon), Catania (idegenben), Udinese (otthon), Parma (idegenben), Inter (otthon), Atalanta (idegenben), Chievo (otthon), Milan (idegenben), Siena (otthon), Bari (idegenben)

A Juventust a sérülések aggasztóan magas száma sem segíti. Amauri egy hónapra kidőlt, a régóta hiányzó Iaquinta még most sem épült fel, így az ellenfelek valószínűleg nem várják majd remegő térdekkel a mostanra túl lassúvá váló Del Piero és Trezeguet támadásait.

Rövid távon biztosan katasztrófa lenne a Bajnokok Ligájáról való lecsúszás a kieső bevételek, illetve a világsztárok valószínűsíthető távolmaradása miatt, hosszú távon mégis ez segíthetné a Juventust abban, hogy ne váljon a Calciopoli előtti Interré.

Szóval a következő évi Európa Liga szereplés nem lenne túl nagy áldozat, sőt, olyan nagyon rossz dolog sem. Főleg ha a szurkolók nem akarnak 2024-ig várni egy újabb Scudetto elhódítására.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr524652014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149085 2010.03.01. 19:13:11

Teljesen egyetértek. Én esélytelennek látom a BL-főtáblát jövőre, mivel 3. hely ezzel úszott el nálam, 4. hellyel meg megkapjuk a spanyol/angol negyediket, ha egyáltalán még BL-selejtezőt fog érni. Mindazonáltal ezt nem tartom akkora tragédiának (a Milan is túlélte valahogy), azt annál inkább, ha ez az amatőr vezetés, orvosi stáb, edzői stáb marad jövőre is. Nyáron minden szinten teljes cserére van szükség.

Ismeretlen_22017 2010.03.01. 19:18:40

Szerintem nem elérhetetlen a 4. hely, de valóban, talán jobb lenne, ha most nem indulnánk a BL-ben.

Ismeretlen_53881 2010.03.01. 19:24:43

Én nem értem, miért veszi mindenki biztos BL-nek a negyedik helyet. Jó szokás szerint összesorsolnak minket az angolokkal, aztán szevasz. Amúgy elnézve a sorsolást, plusz látva a játékot, szerintem eélyes, hogy lemaradunk róla. Akkor viszont nyáron óriási mészárlás lesz, Buffon távozása miatt már előre sírok.

Ismeretlen_102246 2010.03.01. 19:26:52

A szokásos egyoldalú vélemény Garganese-től. Azért a másik oldalon ott van, hogy ha nem jutunk a Bl-be, akkor várhatóan sok játékostól elköszönhetünk (pl. Buffon) és kevésbé lesz vonzó a klub olyan játékosok számára, akik előrébb tudnának vinni. Véleményem szerint ez a Garganese előítéletesen csak az egyik oldalt mutatta meg és így egy felszínes rossz képet tár elénk. Én szeretném, ha a BL-ben indulnánk. Miért? Játékosok és azt kell, hogy mondjam: előbb-utóbb ez a vezetőség is kinövi a gyermeteg hibáit... ha másképp nem, akkor úgy, hogy erősítenek a vezetőségben. Blanc gazdasági ügyeknél maradjon. Secco mellé meg kell egy ember, aki az átigazolásokkal foglalkozik. Ez persze csak egy elképzelés, ami így kívülállóként lehet nagyon fals.

babo410 2010.03.01. 19:29:15

Én azért szeretném, ha BL-ben lennénk jövőre! Csak nyáron akármi lesz, Blanc, Secco kettőst ki kell rúgni! És a keretet is felfrissíteni, meg kell egy új edző!!!! Nem ilyen "fáradt volt a csapat"-tól kell megváltást várni! És ismerős nektek ez a mondat: "Túl sok tésztát ettek!" Na azóta tart itt a magyar foci! Mi is ezt akarjuk? Akkor még a nyáron lépni kell, meg gyorsan megszerezni a 4. helyet!!! És nem akarom még egyszer a "Túl sok tésztát ettek" c. lemezt hallani! Játszani kell, nem rinyálni! Sajna Alex is beállt a sorba. A cikkel csak abban nem értek egyet, hogy idén nem kell BL-be jutnunk. De! Pláne, hogy a német bajnokság idén már majdnem leelőz minket együttható pontokban. És ha egy olyan gárda kerül BL közelbe, aki lehet még főtáblára se kerül, akkor hatalmas lehet a baj! Ha lehagyja az olaszt a német bajnokság, az nagy érvágás lenne nekünk!

Ismeretlen_114321 2010.03.01. 19:48:06

ha nem indulunk a BL-ben, elég nagy a valószínűsége, hogy távozik jó pár meghatározó játékos, valamint igazán nagy igazolásokat sem fogunk véghez vinni. Blancék ötéves tervét kellett volna jobban megvalósítani, nem egyből ráhajtani a triplázásra az "új Guardiolával", hanem ráhangolódni a bajnokság, és felépíteni egy csapatot normálisan.

Ismeretlen_102194 2010.03.01. 19:52:52

De addig minek is mennénk mi a BL-be amíg ilyen szánalmasan gyenge játékot(?) produkálunk????Akkor már inkább a scudettora koncentráljunk, mert én nem szívesen szenvedném végig amint egy európai topcsapat "kivégez" minket! Még mindig csak a 2000-es évek eleji Laziohoz tudnám hasonlítani a csapatunk mélyrepülését ami láthatjátok azóta sem ért véget!!!!Na ezen kellene elgondolkodni, hogy kiknek és milyen érdkeknek jó ez a jelenlegi helyzet????? Elkann talán kivár???Vagy más van a dolgok hátterében???Na mindegy, csak már én is szarrá agyalom magam eme "remek" produkció láttán! De az tuti, ha Zaccheroni marad jövőre is én hanyagolni fogom ezt a vegetatív állapot kémlelést!!!Brrüüáááááhhh, még a hideg is kiráz pl a tegnapi meccstől!

Ismeretlen_22017 2010.03.01. 19:57:17

Buffon szerződése meddig érvényes? Mert ugye az a játékost is kötelezi. Camoranesit és Trezeguet-t is itt tudták tartani 2006-ban. Egyébként nem hinném, hogy Buffon amiatt távozna, hogy nem jutunk be a BL-be. Sőt, a keretünket elnézve, jelenleg egy meghatározó játékosunk sem menne el. Chiellini szerződéshosszabbítás előtt, Diego és Felipe Melo most jött, talán Sissoko, de őt sem hiszem, Alexről meg kár is beszélni, ő biztosan marad. És ennyi is a meghatározó játékosunk.

Blendy 2010.03.01. 20:07:10

ShyrKahn egyetértek Veled! Én annyira nem látom vészesen a helyzetet. Egyszerűen az van, hogy a sok sérűlt miatt elfáradtak a játékosok és nincs frissítés. A tegnapi meccsen nagyon látszott a fáradtság!

G.G.B 2010.03.01. 20:12:05

Az egy kicsit ciki lenne ha nem lenne meg a 4. hely évvégén!! ( de sztem nem lesz meg, max a 6. hely, és mehetünk a Europa ligába.) Méghogy jót tenne? Nyilván csak úgy ömlenének ide a BL-ben nem játszó csapatba a jó focisták. Nem jutunk be a BL-be jövőre az egy jó időre kivon minket az európai top csapatokból. Egyszerűen nem jönnek normális játékosok, csak amilyenek most is vannak. Belesem merek gondolni mi lesz velünk jövőre, és utánna!

Ismeretlen_149085 2010.03.01. 20:13:19

Szerintem az nem nagy klub, amelyik összeroppan attól, hogy egy szezonban a BL helyett az EL-ben indul. Mellesleg emlékeim szerint már két szezont kihagytunk a közelmúltban, azt is túléltük, ezt is túlfogjuk, csak legyen valami előremutató változás, játékban, sérülések területén.

pruxta 2010.03.01. 20:42:26

Nem értem, miért csak annak vannak következményei, ha nem lesz Bl hely. Nem elég rossz ez a szereplés az olasz rekordbajnoknál, európa 4ik legnépszerűbb klubjánál ahhoz, hogy Elkannék kirugják ezt a 2 borjut, elküldjék a semmit nem mutató,középszerű jatékosokat, igazoljanak minőségi embereket mind vezetőségbe, mind a csapatba, és alkalmazzanak egy minőségi edzőt? Sztem ez is katasztrófa, ami most van, nemhogy még a 4ik hely se legyen meg! Nézzük meg a Palermo kezdő 11ét. Ha ők előrébb végeznek, arra nincs mentség(sérülések)! Ki az a BUDAN????? Ilyen gólt egy Juventus nem kaphat, mint a tnapi 2ik gól!

blake 2010.03.01. 20:55:17

Elborult a gyógyszer,itt mindenki a szín tiszta valóság ellenkezőjét állítja,most már tök mind1 mit mondanak akkor is kész pánik az egész. Az a legnagyobb baj,hogy ezek csak akkor kapcsolnának(mármint a tulaj Elkann)ha a Juvénak nem lenne meg a 4. hely már pedig elképzelhető,kérdem én inkább legyen meg és a Juve minden szezonban ezt nyújtsa vagy végre vki(vkik)tegyék helyre a dolgokat.Az persze más tészta,hogy Elkann-t vagy nem érdekli az egész,vagy ami valószínűbb fingja nincs a fociról...

Ismeretlen_128149 2010.03.01. 21:00:10

Nem lenne jó ha kimaradna a Juventus a BLből... Több a probléma, mint az előny belőlle. A vezetőséget át kell alakítani, új edző kell. Hihetetlen, hogy egy jó és erős keret képtelen megütni a szintet, és nem megoldás, ha nem jön be a BL bevétel...nem lerombolni és újjáépíteni kell, hanem a dicsőséget és a sikereket kell visszaszerezni. Jót fog tenni a VB is a játéksooknak. 1 vereség meg nem jelenti azt, hogy nem jut oda a Juve...

Saxoo 2010.03.01. 21:22:05

Most szopom le magam! Megvan a nyári kur.a nagy csatár igazolásunk!!!!!!!! Leigazoltuk a nyáron ingyen igazolható... Kapaszkodjatok meg! kevin kurányit! Ezek nem örömkönnyek az arcomon.

Ismeretlen_151176 2010.03.01. 21:22:12

am lehet szidni a "túl lassúvá váló" Del Pierot, de ha ő nem lenne még itt se tartanánk ahol most(majdnem a béka segge alatt) tartunk

Angyalarcú Lucky 2010.03.01. 21:32:04

Nem igaz! Kurányi??? Minek??? Egy nagy NULLA, egy senki. Trezeguet kurányira lecserélni... Ezek nem normálisak.

Zsolti 2010.03.01. 21:52:40

Sejtettem, hogy valami ingyen csőcselét fognak hozni... :( Remélem akkor már a védelmet megerősítik, középpályára meg úgysem fognak venni senkit...

Ismeretlen_149085 2010.03.01. 21:53:22

Megkezdődött a csapatépítés...

leho87 2010.03.01. 22:01:31

A vezetőség szerintem még fog húzni egy sor kiváló, költségcsökkentő lépést és a 2010-11-es szezonra szerintem kb ilyen csapattal fogunk kiállni: Manninger-Molinaro-Legrotallie-Ariaudo-Grygera-Salihamidzic-Poulsen-Tiago-Paulucci-Kurányi.

Ricsman 2010.03.01. 23:43:41

Szerintem ha nem lesz meg a BL., akkor élő szerződések ide, klubhűség oda, a meghatározó játékosokat (azt a párat ami maradt) úgy szétkapkodják, mint a holland bajnokcsapatokat szokták minden évben! Előre félek, de tuti jönnek majd a Citeh és Real félék. De ugye a MU-nak és a Barcának is elkél egy jó kapus, meg egy jó középső védő, hogy mást ne mondjak. Ez a négy pedig gond nélkül lerak bármelyikőjükért 30-40-50 millát ha kell! Ne legyen igazam és csak Seccoék távozzanak! :(

west 2010.03.01. 23:57:53

Talán még a tegnapi meccs hatása,de véleményem szerint csoda lenne ha odaérne ez a csapat a 4. helyre.Szerintem most az lenne a legjobb ha nem indulnánk jövőre még az El-ben sem,Chiellini,Buffon úgy is maradna és talán így végre valahára leváltanák a vezetőket és jöhetnének helyettük olyanok akik tényleg értik a dolgukat és először is hoznának egy fiatal,tehetséges,de azért már tapasztalt edzőt.Véleményem szerint így lenne egy éve a csapatnak,hogy végre igazán rendbe tegye dolgait és kicserélje a keret nem megfelelő játékosait fiatal tehetségekre akit belehet 1év alatt építeni a következő Bl szezonra.Nem megfelelő játékos pedig van bőven, kapus poszt oké bár én elengedném Buffont ha távozni akarna,hogy végre nyerjen is valamit.A védelmet viszont teljesen lecserélném esetleg Legro maradhatna cserének, Chiellini természetesen alap de nálam itt be is fejeződött.A középpályáról Melo-Momo kettősből mindenképpen eladnék egyet és fájó szívvel de megválnék Hassantól és Camoranesitől,Diego pedig remélhetőleg előbb-utóbb elkezd focizni bár tény egyedül nem egyszerű.Csatársorból nálam csak Alex maradhatna,focizzon még jövőre egy jót akár már csak csereként,nem várok már el tőle semmit sem,bizonyított eleget.Ez persze nem lenne kevés munka és 1 nyár alatt nem is lehet megvalósítani,de ezt a keretet nagyon át kell alakítani,amihez van egy jó utánpótlásunk alapnak, csak okosan kell kihasználni,és szerintem az igazolásokkal sem lehet probléma ha megvannak hozzá a szakemberek.Pl én még emlékszem arra a Barcelonára amelyik megszerezte Ronnaldinhot a Manchester elől,és körülbelül az a csapat a mostani Juventus szintjén lehetett.

Ismeretlen_108746 2010.03.02. 10:13:30

Igen, passerby-nak teljesen igaza van, a BL-be egyáltalán nem vezet sima út, hiszen az új rendszerben jó eséllyel kőkemény ellenfelet kapunk (kapnánk). Sok igazság van abban, hogy szükség volna egy katartikus megtisztulásra és újjáépülésre, mind a vezetőségben, mind a keretben, de kérdés, hogy mennyire lesz vonzó egy BL-ben nem szereplő Juventus az esetlegesen ide igazoló játékosok számára.

Ismeretlen_150170 2010.03.02. 11:12:32

Megváltás az lenne ha nyáron összetudnánk rakni egy ütőképes csapatot! Új játékosok, új edző, új vezetők! Mind ennek az előfeltétele hogy a BL szereplést kiharcoljuk! Sajnos erre se Zac se a keret nem elég erős! Abban bízhatunk hogy a riválisok se nyújtanak egyenletesen jó teljesítményt! Ősszel még Camo volt az aki tudott húzó embere lenni a csapatnak, ha felépül újra hatékonyan segítheti a csapatot.

Ismeretlen_53881 2010.03.02. 13:05:39

Apuleius, az a szomorú, hogy a feljutás után három évvel ismét arról beszélünk, hogy szükség lenne a megtisztulásra. Ide jutottunk sajnos.

Ismeretlen_108746 2010.03.02. 13:37:17

Igen, ez nekem is megfordult a fejemben. Tényleg nagyon szomorú, s elképesztő ami a Juventus-nál történik. Nem nagyon emlékszem hasonló fajta csődre a labdarúgás világában.

G.G.B 2010.03.02. 13:44:16

Igazad van passerby. 3 évvel ezelött már azt mondták hogy 3-4 év és a toppon leszünk, hát ez nem jött össze. És sajnos gyanítóm hogy 3 év múlva sem leszünk sokkal előrébb!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása