Zaccheroni: "A csapategységben rejlik az erőnk"

"Egy olyan csapat ellen kell pályára lépnünk, akik legyőzték a Barit, a Fiorentinát és a Livornót, valamint döntetleneztek a Chievo és a Milan ellen."

A Bologna utóbbi időben elért eredményei több, mint sokatmondóak. Zaccheroni tudja, hogy a Juventusnak egy nagyszerű formában lévő csapat ellen kell bizonyítania, hiszen a vendéglátókat nagyon felrázta az új edző, Franco Colomba.

Alberto Zaccheroni

"Idény közben vette át a Bolognát, de szinte azonnal sikerült egy hullámhosszra kerülnie a játékosokkal. A lehető legtöbbet tudja kihozni belőlük, a klub céljaira összpontosít, és mindent megtesz azért, hogy minél jobb helyezést érjen el a csapattal."

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az újságírok rámutattak, hogy ugyanez Zaccheroniról is elmondható, ám a szakember elhárította a hasonlóságot.

"Még csak most érkeztem, nem volt időm fazont szabni a csapat játékának. Még nem elég szilárdak az alapok. Colombának sokkal több ideje volt, és az ő munkájának már látszik a gyümölcse. De én is ezen vagyok."

A Genoa és az Ajax ellen azért már látszott az elvégzett munka.

"Az Ajax legyőzése inkább a csapategységnek volt köszönhető, mint a taktikának. Az egyensúly kialakításán dolgozom, a játékosok pedig majd hozzáadják az egyéni teljeítményüket. Nem régóta ismerem őket, de biztos vagyok benne, hogy megértik, még egyáltalán nem oldódtak meg a problémáink. Eddig leginkább az egységességünk tetszett. Fogják egymás kezét, csapatként dolgoznak, nem különálló játékosokként. Ám eddig még nem tettünk semmit: új szelek fújnak, jó irányba tartunk, de ennyi, nem több. Oda kell figyelnem, hogy ezzel ők is tisztában legyenek."

Az üzenet egyértelmű: a játékosoknak két lábbal kell a földön állniuk.

"Nem álmodozom. Fontossági sorrendet állítok fel: a legfontosabb, hogy ismét egy csúcsformában lévő Amauri, Del Piero, Trezeguet, Camoranesi, Grygera, stb. álljon a rendelkezésemre. Azt szeretném, ha mindenki a legjobb formáját hozná, hogy a lehető legtöbb játékos közül választhassak. Nem szeretek olyanokat pályára küldeni, akik nincsenek formában."

Zaccheroni beszélt egyes játékosok állapotáról is.

"Trezeguet még nem áll készen 90 percre, de már bevethető. Sokat kellett kihagynia, és még hosszú út áll előtte. Sissokónak is újra formába kell lendülnie: nem arról van szó, hogy nem kielégítő a teljesítménye, de ennél többet szoktunk meg tőle. Úgy vélem, a jelenlegi helyzet annak a sok sérülésnek az eredménye, melyeket elszenvedett. Számítok-e Marchisióra a három védős taktika valamelyik szélén? Megvan a képessége, hogy itt játsszon, de nincs hozzászokva ehhez a poszthoz, így nem valószínű. Azért vagyok itt, hogy mindenki a saját posztján játsszon, nem azért, hogy bonyolítsam a dolgokat. Melo? Nagyszerű játékos. Azon vagyok, hogy minél jobban beillesszem a csapatba, és nemcsak néhány meccsre, hanem hosszútávra."

A Bologna nem számíthat majd Di Vaio játékára.

"Ő csapata legjobb támadója, így nagyon hiányozni fog, de még így is a támadó szekció a Bologna legerősebb része. Sokkal több gólt szereznek, mint amennyit kapnak."

Végül egy válasz azoknak, akik választ vártak Mourinho provokációjára.

"Először is, megvan a saját problémám, amit meg kell oldanom, nem engedhetem meg magamnak, hogy mással foglalkozzam. Másodszor, nem vagyok kommentátor, hogy más nyilatkozatait elemezzem. Végül pedig a Szövetség nem ruházott fel azzal a joggal, hogy eldöntsem, mi helyes, és mi helytelen az olasz futballban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr634651979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony 2010.02.21. 12:46:08

Hát én nem vagyok elájulva Zacc eddigi munkájától,sőt! és a 3 védővel mégmindig nem értek 1et,de annak örülök h ő sem száll el és látja h ez még tényleg kevés. Becsúszott 1-2 siker,így kell folytatni,csak kicsit magabiztosabban. De az btos h a nyilatkozataiban 3x több az értelem mint amennyi a bohóc Ciro-éban volt... Ma győzni kell!

Ismeretlen_135915 2010.02.21. 12:50:43

Nem is kell csodát várni tőle! Egy olyan csapatot vett át, amelyik romokban van/volt. Ezért nem értem néha, hogy miről beszéltek, hogy "Hát én nem vagyok elájulva Zacc eddigi munkájától,sőt!"...Vagy azt hittétek, hogy 2 hét után már a Capello féle Juvét látjátok? A csapat szét van csúszva és nyáron lesz majd csak átalakulás...addig pedig meg kell szenvedni minden győzelemért. És igen, egy Bari ellen is, mert ez nem úgy megy...

Alessandro 2010.02.21. 12:54:28

Korrektül tud nyilatkozni az biztos, bár ez a fontossági sorrend érdekes, de nagyrészt igaza van. Nehéz megítélni hogy jó úton jár-e a csapat, mert játékban szinte semmiféle előrelépés nincs, pedig az is hasonlóan fontos lenne akárcsak az eredmények.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása