Zaccheroni: "Elérjük a céljainkat, ha igazán fontos lesz"

A Juventus mestere a tegnapi, Livorno ellen elért döntetlen után nyilatkozott a meccsről.

zacc_livornoAlberto Zaccheroninak tovább kell várnia első, a Juve kispadján aratott győzelmére. Két mérkőzés, két döntetlen eddig a szakember mérlege a Bianconeri együttesénél.

A Lazio elleni pontosztozkodás után a Livorno elleni találkozó ismét egy pontot hozott, ám ezen már bemutatkozott a Zaccheroni által preferált taktika, a 3-4-1-2.

A Juve edzője a meccs után értékelte a látottakat.

"Ez nem volt egy könnyű meccs. Amikor az ellenfelet játszani kell engedni, akkor a Livorno okos döntéseket hoz. Emellett sok hibát követtünk el a pálya közepén, ez sok változást eredményezett a játékunkban, akadozott a védelem és a középpálya közötti átmenet."

"Akkor is megpróbáltuk hozni a meccset, amikor eggyel kevesebben voltunk a pályán. Mindenesetre a megfelelő akaratot már lehet látni, de ebben a pillanatban a gépezet még nem működhet olajozottan."

"Néhány játékos felépülésével is számolok most, legfőképpen a középpályán Sissoko és Marchisio visszatérése lehet fontos. A tabella nagyon kiegyensúlyozott, sok csapat áll készen az előretörésre, és hamarosan a Juventus is ezek között lesz. Az utolsó játéknapon mindenre fény derül, el fogjuk érni a céljainkat, mire igazán fontos lesz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr434651922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harciretek 2010.02.07. 13:29:30

Ez normális? "... mire igazán fontos lesz." ??? Ezt nem értem. Most nem fontos, hogy nyerjük a meccseinket? Ha a mögöttünk lévők hozzák az elmaradt meccseiket, kb. 10. hely körül fogunk állni. :(

Alessandro 2010.02.07. 13:37:05

Hát drága Zacc, kérdés hogy mik lesznek azok a célok a szezon végén, hogy bl vagy európa liga indulásért fogunk-e akkor harcolni. Tényleg fontos szerepe lehet Sissokanak és Marchisionak, de várhatóan ők Melo és Candreva helyén fognak játszani, hacsak addig nem lesz újabb taktikai variáció. Be kéne végre látni hogy nincsenek jó szélső védőink akik be tudnának adni. Cáseres se itt kellene hogy megtanulja ezt, de ő valójában ugye nem is szélső védő. Ha már tényleg ezt a taktikát erőlteti, akkor meg kéne nézni hogy a most sérült Camoranesi és a nagyon ritkán játszó Gio, akik jól tudnak beadni. Az a baj hogy valójában Diego köré van építve minden, ez az 1-2 taktika elől, hogy ott van előtte szinte mindig a 2 csatár, ez nagyon felesleges, szerintem hosszú távon mindenképpen a 4-2-3-1 lehet a legjobb felállás, de a lényeg hogy Diego mellett még két kreatív és technikás játékos ott legyen a pályán.

babo410 2010.02.07. 14:51:40

Mire igazán fontos lesz? Ezzel arra akar kijukadni, hogy még benn vagyunk, de mikor már kieső helyen leszünk, majd sikerül benntartania? Azt hiszem mikor jött az a goal.com-os cikk, hogy Zacc-al csak méglejjebb leszünk, azt mondtam az ilyen cikkekkel még várjuk meg mit nyújtunk vele. De valszeg igaza volt annak a cikknek, kezdem azt érezni, hogy itt az is baj, hogy a vezetőséget nem távolítják el, és az állandó taktikváltás se túl jó! ide 4-2-3-1 kéne, és több távoli lövés. Ja és akciógólunk mikor volt utoljára? Szégyen az egész csapat!

harciretek 2010.02.07. 15:27:41

Hát igen, amit elöl csinálunk az nagyon kevés. Amaurival nem tudok mit kezdeni, szerintem nála fejben van a gond, pihennie kéne, hogy összeszedje magát. Minden tiszteletem Del Pieroé, de ha azt nézzük, hogy egy olyan csapatról van szó, aminek elvileg a világ legszűkebb elitjébe kéne tartozni (gondolok itt 6-8 csapatra), akkor azt kell mondanom, hogy neki a Juventus kezdőjében már nincs helye. 4 éve, mikor Capello volt az edző, már akkor sem volt. Szóval szerintem most van 4 olyan csatárunk, aki bármelyik eúrópai élcsapatban már csak csere lenne. Plussz ebből jelenleg még 2 sérült is, tehát variálni sem lehet. Mégnagyobb gond a középpálya: Sissoko, Melo, Marchisio, Candreva, Poulsen... alapból mind inkább védekező típusú játékos. Ha nem az eredeti posztjukon vannak, nem tudják magukból kiadni a maximumot és nem tudják azt nyújtani, amire a csapatnak szüksége lenne. Tehát nem megoldás, ha szélsők helyett játszatjuk őket, vagy azt várjuk tőlük, hogy támadjanak. Ahogy az sem volt tegnap megoldás, hogy Grosso és Caceres a kp. szélén játszott. Camo nélkül egyedül Gio tudna teljes értékű szélsőjátékot mutatni, de az ő helyzetével inkább már nem is foglalkoznék. Salihamidzic kb. ugyanaz mint Del Piero, egy Juventus szintű csapatban már max a 3. sorban lehetne helye. Szerintem a jövőre nézve nagyon gyorsan el kéne dönteni, mit akar ez a csapat játszani. Azzal, hogy a játékosok nem az eredeti helyükön vannak szerintem a tudásuk 70%-a van kihasználva. Lehet szidni pl. Diegot, de én inkább nagyon sajnálom őt! Idejön nagy reményekkel, egy nagynevű Juventusba, de csak összevisszaság van körülötte. Szerintem rá lehetne építeni, de most nem építve van rá, hanem csak oda van téve mellé pár ember és tőle várják, hogy csináljon valamit. Szóval számomra rohadt lehangoló ez a jelenlegi helyzet, és én leghamarabb a nyáron látok belőle kiutat, viszont nyáron is csak akkor, ha drasztikus változások lesznek (vezetőségcsere, 5-6 játékos kicserélése és egy tekintélyes edző szerződtetése).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása