A Juventus lerombolása csaknem teljes Zaccheroni kinevezésével

Carlo Garganese, a goal.com írója szerint a Juventus vezetőségének inkompetenciája újabb mélypontot ért el Alberto Zaccheroni kinevezésével.

Mi történt a Nagy Juventusszal?

Olaszország legsikeresebb klubjának maradványa egyre inkább hasonlít a Hamelini furulyás egy 21. századi verziójára. (A Grimm testvérek történetében egy város - Hamelin - patkányoktól szenved, míg nem egy idegen fizetség ellenében furulyája segítségével elcsalja a rágcsálókat. A városlakók azonban nem fizetnek, ezért a furulyás dallamával a város gyerekeit is elcsalja, így az ott lakók élete üressé válik.)

A Bianconeri minden játékosát és szurkolóját a pusztulás útjára terelte egy rakás hozzá nem értő vezető. Mialatt a csapások sora elborítja egész Torinót, a furulyások dallama - ahelyett, hogy elűzné a patkányokat - a városba hív még egyet.

A patkány neve? Alberto Zaccheroni.

Carlo Garganese, a goal.com írója szerint a Juventus vezetőségének inkompetenciája újabb mélypontot ért el Alberto Zaccheroni kinevezésével.

Mi történt a Nagy Juventusszal?

Olaszország legsikeresebb klubjának maradványa egyre inkább hasonlít a Hamelini furulyás egy 21. századi verziójára. (A Grimm testvérek történetében egy város - Hamelin - patkányoktól szenved, míg nem egy idegen fizetség ellenében furulyája segítségével elcsalja a rágcsálókat. A városlakók azonban nem fizetnek, ezért a furulyás dallamával a város gyerekeit is elcsalja, így az ott lakók élete üressé válik.)

A Bianconeri minden játékosát és szurkolóját a pusztulás útjára terelte egy rakás hozzá nem értő vezető. Mialatt a csapások sora elborítja egész Torinót, a furulyások dallama - ahelyett, hogy elűzné a patkányokat - a városba hív még egyet.

A patkány neve? Alberto Zaccheroni.

Való igaz, hogy elég kevés edző jöhetett szóba Ciro Ferrara helyetteseként, mégis megdöbbentő, hogy Jean-Claude Blanc, az Elkann-család, és minden más döntéshozó szerint ebben a helyzetben Alberto Zaccheroni lehet a megmentő.

Egy olyan edzőről beszélünk, aki 2007 februárja óta - amikor is menesztették a Torino éléről - nem volt képes munkát találni. Az 56 éves szakember kevesebb, mint fél évet töltött a Granata élén, és azelőtt két évig szintén munkanélküli volt.

Szóval a Juventus egy olyan trénert bíz meg ebben a nehéz időszakban, aki az elmúlt öt és fél évből csak fél évet dolgozott.

Ez aztán a bizalom, nem igaz!?

Beszéljünk a taktikáról is! Zaccheroni kedvenc felállása a 3-4-3, és szívesen alkalmaz támadó hármast. Vessünk egy pillantást a Juve keretére. Hol vannak a szélsők? Sebastian Giovinco és Mauro Camoranesi bevethető lenne ezen a területen, de mindketten sérültek. Vincenzo Iaquinta - aki szintén sérült - is tudna itt játszani talán, de neki nem ez a természetes helye. Vagy talán Antonio Candreva? Egyszerűen fogalmazva, a Juventus kerete nem illik a Zaccheroni által preferált felálláshoz.

Na és Diego? A brazil játékmesternek sem a 3-4-3, sem a 4-3-3 nem jó. Szóval neki nem igazán lesz helye, hacsak Zaccheroni nem alkalmaz egy 3-4-1-2-t - mint 98/99-ben a Milan együttesénél. Diego így talán tudna játszani azon a helyen, ahol anno Zvonimir Boban vagy Leonardo. És ha az új edző a három emberes védelem mellett dönt, ahhoz megvannak a megfelelő minőségű középső védők?

A Juventus ebben a szezonban már így is elég formációt kipróbált, és akkor még itt van Zaccheroni, akinek a taktikája nem is illik a Juve keretéhez.


A legtöbb kritikus majd azt mondja, hogy Zaccheroni a múlt embere. A fentebb már említett öt és fél éven túl is eléggé szörnyű szakemberünk mérlege az elmúlt tíz évet tekintve. Hiába volt a Milan, az Inter vagy a Lazio szakvezetője, az elmúlt évtizedben nem nyert semmit, sőt még csak közel sem került a trófeákhoz. Leginkább emlékezetes is a két megalázó, otthoni 1-5-ről maradhatott, az Inter és a Lazio élén, az Arsenal és a Roma ellen.

A goal.com szakértője, Stefano Federici rámutatott: "A Scudetto elhódítása is néhány alaposan megkérdőjelezhető bírói ítéletnek köszönhető, és azóta is annak a sikernek az árnyékában él."

Az a bizonyos egyetlen siker 1999-ben történt, amikor a teljesen átlagos Milan valahogyan megelőzte a sokkal erősebb Lazio csapatát, míg a Del Piero nélkül felálló Juventusnál teljes volt a zűrzavar Marcello Lippi távozását követően.

Azok az idők, amikor Zaccheroni elismert szakember volt, rég elmúltak. Valóban, Zaccheroni elég kevés elismerésben részesült az Udinese élén eltöltött remek idényei óta. Az 1995-1998 közötti időszakban az Udinese nagyszerű támadófutballt mutatott be, köszönhetően a Paolo Poggi, Marcio Amoroso, Oliver Bierhoff csatártriónak. Zac 1998-ban az elképesztően jó harmadik helyre vezette a csapatát, ami Silvio Berlusconi figyelmét is felkeltette...

Zaccheroninak egyetlen dolga van mostantól az idény végéig - amikor előreláthatólag egy nagy név érkezik a Bianconeri kispadjára -, mégpedig az, hogy a Juventus az első négyben végezzen, és így indulhasson a Bajnokok Ligájában.

Ha ez nem jön össze, az teljes katasztrófát eredményezhet, és én nem vagyok benne biztos, hogy a meldolai születésű tréner képes teljesíteni ezt a célt.

Persze az sem lepne meg, ha Zaccheroni még az idény vége előtt lapátra kerülne, és a vinovói furulyások egy másik patkányt csalogatnának a helyére.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr994651887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cs4szi 2010.01.29. 22:46:13

Hát ezek megdöbbentő szavak, de majd meglátjuk beválik e Zaccheroni.

Papy88 2010.01.29. 22:54:42

Hát szerintem nem olyan hülyeség,amiket itt leírtak...Sőőt....

Ismeretlen_22017 2010.01.29. 22:56:23

Igen, ez egy kicsit erős cikk... De illik a mentalitásunkhoz. Már előre károgni, és temetni. Bocs, passerby, tudom, hogy nem a Te cikked... Mondom ezt úgy, hogy én sem tartom Zaccheronit megfelelő embernek, de én azért bízom benne, hogy beválik. Legalább erre a fél évre, és nem süllyedünk még ennél is lentebb.

buub 2010.01.29. 22:58:13

ez agy szánalmas cikk. Egyszerűen mást nem látni csak, hogy hozza fel a hibákat. Kedvencem ez a felállásos rész. Oké, hogy azt szereti, de ha nincs rá keret értelemszerűen nem fogja alkalmazni, nem tudom miért kell ezen ennyire fennakadni. De elgondolkodok, hogy az a 3 védő valóban rossz lenne nekünk? Grosso vagy Cacares kiesne hát valahogy nem fájna a szívem, mert védekezésben rossz őket nézni.

tataboy 2010.01.29. 23:02:17

Azért reménykedjünk hogy ennyire nem szar a helyzet!De ez a Carlo Garganese valószínű Moggi szimpatizáns!

Ismeretlen_119096 2010.01.29. 23:06:51

Garganese sosem szerette méltatni valamiért a JUventust...

Ismeretlen_135915 2010.01.29. 23:10:10

"Az a bizonyos egyetlen siker 1999-ben történt, amikor a teljesen átlagos Milan valahogyan megelőzte a sokkal erősebb Lazio csapatát..." Valahogyan nem lehet bajnokságot nyerni szerintem! Ilyet kijelenteni elég meredek! Nem teljesen értek egyet a cikkel! Az ő kedvelt felállása 3-4-3. Tény, hogy nem ehhez a kerethez való. Én akkor mondanék bármit is róla, ha meglátom a hétvégi meccs kezdőjét, mivel ez adna számomra bármilyen információt a kvalitásairól. Ha látja, hogy 3 védővel nem fog menni, akkor korrekt, de ha három védővel akar játszani, akkor pedig nyílvánvalóan nem profi és önfejűen az igazát próbálja bizonyítani. Én bízom a sikerében! FORZA JUVENTUS! Hajrá Zaccheroni! Igazán szép fodítás passerby!

Streetballer 2010.01.29. 23:10:28

Hali! buub: Casares az egyik legjobb védő a Juvénál jelenleg(csak sérült). Amúgy meg van benne némi igazság, de ez a pesszimizmus.Röhej!MÁR ELÁSSÁK A JUVÉT EGY SZAR KÖZÉPCSAPATNAK!Mi folyik itt?:( FORZA JUVE!

Ismeretlen_147985 2010.01.29. 23:16:25

A cikk lenyűgöző, Garganese remekül összefoglalta a Juventusnál kialakult dilettanizmust. Zaccheroni kinevezése a vicc kategóriába tartozik, az okokat keresni sem kell, ugyanis ezt már megtette Garganese. Más kérdés, hogy valóban elég szűk volt az az edzői kör, amiből amolyan félmegoldásként, fél évre le lehetett volna szerződtetni valakit. Ettől függetlenül Zaccheroni szerződtetése még fél évre sem jelenthet megoldást, ugyanis szerintem vele nem fogjuk kiharcolni a BL indulás jogát. Én most azt mondanám, hogy ő is ugyanazon sorsra fog jutni, mint Ferrara, csak nagyobb problémát fog jelenteni az a tény, hogy a csapat akkorra már annyira mélyen lesz, hogy senkivel sem tudunk majd felkapaszkodni. A lehetséges taktikai elképzelése - azaz a 3 védős rendszer - legalább akkora vicc, mint maga Zaccheroni. Nekünk erre alkalmatlan a védelmünk, hiszen négyen sem tudnak megfelelően védekezni, akkor meg mitől tudnának hárman? Továbbá a csapat Diego köré szerveződik, ő az ész, minden támadójátékkal kapcsolatos elképzelés Diego nevéhez fűződik, viszont ő nem alkalmazható sem 3-4-3-ban, sem 4-3-3-ban. Én összességében úgy vélem, hogy Ferrarának természetesen mennie kellett, de Zaccheroni kinevezésével tulajdonképpen adtunk a szarnak egy pofont.

steven-h 2010.01.29. 23:24:43

Kivételesen egyet kell értenem mmartin-nal, talán az hogy Diego köré szerveződik a csapat az merész, mert ő maga mondta hogy ő ezt nem tudja játszani,viszont a többi teljesen igaz. Másfelől nem mondanám hogy Garganese nem szeretné a Juventust egyszerűen szerintem ő is egy elkeseredett szurkoló aki nem bírja már tovább a hanyatlást.

Tony 2010.01.29. 23:34:18

Ennek a Garganese-nek azért van 1 stílusa! mmartin91! A te hozzászólásaid üde színfoltjai ennek az oldalnak,attól függetlenül h 1et értek velük v nem. Most veled és a cikkíróval is egyetértek,sikerült ide süllyedni.Zacch tényleg 1 vicc. De én még tartom annyira erősnek a keretet h a 4.helyet elérjük.(Legalábbis remélem,mert CF-nél csk jobb lehet)

Ismeretlen_22017 2010.01.29. 23:36:30

Csak bízhatunk benne, hogy nem lesz igaza...

juve16 2010.01.30. 01:25:29

Ha ezt a pesszimista cikket 100%-ig komolyan venném akkor holnaptól nem lennék Juve szurkoló! Már elég volt a sok negatívumból, bízom benne hogy valami csoda folytán helyrerázódik a csapat. Már annak is örülök hogy egyáltalán (igen késői) edzőváltás történt. Egyébként meg Gentile szerintem egy fokkal sem lett volna jobb, hát róla mit írtak volna egy ilyen cikkben?! Azt hittem hogy a Ranieri korszak után már csak jobb lehet,hiszen nagyok voltak az elvárásaim a csapattal szemben(dehát kinek nem, most őszintén...) Scudetto, kupa , BL...és mi lett a vége:- irgalmatlan nagy pofára esés a szarban, amit elég nagy feladat lesz feledtetni a szurkolókkal. De bízzunk a szebb jövőben:)

Giuseppe 2010.01.30. 07:45:13

Garganese hagyjon fel az újságírással.Diego jelenleg abszolút alkalmatlan,hogy köré szerveződjön a játék.Brémában ment, itt nem.Hajrá Zac.

Ismeretlen_53881 2010.01.30. 08:10:11

Garganese szereti a Juventust, a vezetőséget viszont utálja. Lassus: így legalább megdől az a hamis mítosz, hogy a magyarokra jellemző csak az ok nélküli pesszimizmus.

Ismeretlen_127033 2010.01.30. 08:17:39

Sajnos ebben van valami,Blanc-ék lerombolják a klubbot!

4Evorg 2010.01.30. 09:25:38

Lassus, 2010. január 29., 22:56 Bizony,ebben a kommentben nagy igazság van,alőre károgás RULZ. Nem olvastam végig a kommenteket,szal lehet már írták,de most mit vannak úgy oda az újságírók? 1.:Lehet hogy Zaccheroni nem a legnevesebb edző,de valljuk be Ferrara nem maradhatott,szezon közben elhozni egy nagy nevet meg nem kis dolog,tekintve,hogy eleve nagy név sincs a piacon.Hiddinket most hagyjuk,kezdem azt hinni neki csak a pénz számít 2.:Ez a szezon most már úgy is el lett baszva,szóval a minimális követelményeket:BL hely,EL szép szereplés szerintem Zacchorini is képes lehet hozni 3.:áthidaló megoldásnak beválhat,úgy meg nem érdemes károgni,hogy még nem is láttuk irányítása alatta csapatot,ennyi sok sérültel meg nem nagyon tud mit kezdeni.A cél,hogy akárhogy,de hozzuk a meccseket legalább 1-0 ra és lecsökkentsük a sérültek számát,akkor már lehet szép játékot várni.El kell kezdeni a felkapaszkodást,mert nincs már idő,jó kiindulópont lett volna a Roma elleni meccs.

Ismeretlen_114665 2010.01.30. 09:35:52

Oké, hogy új edző és új remények de miért ne lennénk pesszimisták? Ért el valamit egyáltalán ez a csóka? Neeem. Mit művelt Milanóban?? Mindenki tudja! Akkor meg miért ne lennénk pesszimisták??? Ennek ellenére természetesen én is minden tisszeletet megadva mondom, hogy sok sikert de nem, nem fog bevállni és nem nem leszünk BL induló helyen dolgozzátok fel....

4Evorg 2010.01.30. 09:38:48

OMG Nostredamus,mondj még vmit!Mi lesz a jövőhéten a lottó nyerőszámai? Te kit hoztál volna helyette?

Ismeretlen_114665 2010.01.30. 09:48:18

Bár nem ez a nevem "kedves" 4Evorg magamra veszem kérdésed sőőt vélaszra is méltatom. Egyből egy visszakérdéssel! Te mi alapján itélsz meg egy edzőt? Sőt egy sima átlag munkavállalót? Bizony jól sejted a korábbi munkája alapján! Jövőheti nyerőszámok: 12, 23, 34, 56, 59 tölst ki a nevembe is egy szelvényt előre is köszi!

hartigan 2010.01.30. 09:50:53

Valakit így látatlanban lepatkányozni... Azt nem veszi itt észre a sok okos, hogy nem ez a pali tehet róla, hogy őt igazolták ide hanem a vezetők. Amúgy az a lényeg, hogy Ferrarat leváltották, ha másnak nem is, legalább ennek örüljetek. Amúgy ha BL helyre vezet minket akkor már jó, legalább neki van tekintélye. Vinovoi edzőpályákat kéne már bezárni, nem lenne ennyi bajunk.

4Evorg 2010.01.30. 09:54:14

Meglesz a szelvény,háthaaaaa:D ;) De ha bejönne nagyot néznél:D Most nem arról van szó,eddig az volt a baj,hogy tapasztalatlan edző volt Ferrara,Zaccheroni nem az,ez elvitathatatlan.Nem az a feladata,hogy bajnokságot/kupát/EL-t nyerjen,hanem az,hogy meg legyen a BL hely és egy szép szereplés az EL-ben quasiegy előkészítő szerepet játszik a feltehetően nyáron érkező Beníteznek,ebből a szempontból nem mérvadó az előbbi eszemefuttatásod,mert nem olyan edző kell aki bajnokságot tud nyerni. Én válaszoltam az előző kérdésedre,most te jössz.Kit hoztál volna helyette?

Ismeretlen_108746 2010.01.30. 09:59:20

A Grimm mesével történő bevezetés mondjuk csinos képzavar, de ezen ne akadjunk fel. A kritikus hangnem maximálisan indokolt, mert nevetséges amit ezek a kretének művelnek a Juventus élén. Azonban én semmiképpen sem Zaccheroni személyének alkalmasságát vitatnám (annak ellenére, hogy nem tartom jó döntésnek), hiszen maga a kialakult helyzet volt olyan, hogy normális edző képbe sem igen kerülhetett. Ez a "Zaccheroni által preferált felállás" szöveg meg azért erős nekem. Mi lenne ha inkább megvárnánk, hogy szerencsétlen mit akar játszatni a csapattal, s utána lehet kritizálni. Tudtommal sehol sem nyilatkozta, hogy mindenképpen ilyen vagy olyan felállást képzelt el a jelenlegi Juventus számára.

carlos44 2010.01.30. 10:10:44

Igazság szerint sokkal előbb lépni kellett volna a vezetőségnek. Vannak klubok, ahol 3-4 bukás után már repül az edző. Mi meg megvártuk a mennyit is? 7-et 8-at, nem is tudom. Még képben volt Mancini, őt kellett volna időben megszerezni, csak hát...idióták a vezetők. Más tényleg nincs képben. Vagy most az öreg László Csabikát :P Ferraranal még ő is jobb ;)

Ismeretlen_114665 2010.01.30. 10:11:48

Amúgy tényleg nagyot néznék :) Én nem mondtam, hogy baj ha egy edző tapasztalatlan mert attól még jól is elsülhetet volna a dolog. Bevallom Ferraraban is bíztam, nem is kicsit! Ha valaki viszont több csapatnál sem ér el sikert akkor nem értem, hogy miért érdemelne ki pozitív bizakodást. Hidd el Ferrara se fog a következő csapatánál ennél jobb kommentet kapni! Na de, hogy végre válaszoljak is arra, hogy kit hoztam volna, azt kell mondjam szerintem ennél egy Trappatonival is bentebb lettünk volna! De amúgy jelen helyzetben ismertebb nevet se igényeltem volna, erre a szezonra már felesleges (főleg ha igaz amit mondasz, hogy nyáron jönn Benitez), mert ennél rosszabb helyre már nem hiszem, hogy csúszni fog a csapat!

CsetX 2010.01.30. 10:15:49

Teljesen igaza van. Egy olyan edző akit a torinótól kirűgtak fél évi munka után az nem fog csodát tenni!!!!Kár bizakodni!

4Evorg 2010.01.30. 10:16:08

Száz szónak is egy a vége,bizzunk a csapatunk sikerében és nem kell pesszimistának lenni,mert mi a JUVNETUS szurkolói vagyunk,és megbűnhődte már e csapat a múltat és a jövendőt,hogy egy kis átkötéssel éljek. JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!!!!!!!

Ismeretlen_114665 2010.01.30. 10:21:12

Isten engem úgy segéljen!!! :) Forza Juventus!

4Evorg 2010.01.30. 10:22:19

Nem mondom azt,hogy Zaccheroni lesz a megváltás,de addig felesleges leírni,amig nem láttátok a csapat játékát vele. Mindenki ezt a torinoi szarságot emlegeti.Nos nézzük: "a 94/95-ös szezonban -9 pontos büntetésről a közvélemény szerint a bajnokság leggyengébb csapatát, a Cosenzát sikerült úgy bent tartania a Serie B-ben, hogy már máciusban biztos volt, nem fognak kiesni. Az 1998/99-es szezonban scudettót nyert az AC Milannal. 1998-ban és 1999-ben is megkapta az év edzője díjat Olaszországban, s utóbbi évben az foci Oszkár-díját is bezsebelte. Később Hector Cúper menesztése után a 2003/2004-es szezon hetedik fordulójában érkezett az Interhez, ahol első 8 mérkőzésén 7 győzelmet szerzett; s sikerült elérnie a lehetetlent: Champions-induló helyre vezette az Intert, hogy a nyártól már Roberto Mancini vezesse a kék-feketéket."(zp) Azt hiszem nem kell magyaráznom.Nem egy zseni,de azért amikor kinevezték Ferrara-t mindenki újjongot,hogy ő az új Guardiola,most meg Zaccheronival nem amfasok az elvárások kicsit?

Ismeretlen_129146 2010.01.30. 10:43:06

Nekem vele csak annyi a bajom,hogy ha nem lesz bl indulás,a fél csapat el fog menni(buffon,chiello,camo,stb stb),ezért lett volna jobb hiddink,millio eurok ide vagy oda

Forza_Juve 2010.01.30. 11:04:48

nem hiszek benitez vagy akármelyik nagy edző érkezésében.hogy miért? a vezetőségnek több mint 2hónap kellett hogy észrevegye ferrara alkalmatlan és hogy el kell távolítani,és találni egy edzőt,aki 4éve munkanélküli.a vezetőség hozzá nem értését bizonyítja maximálisan. ha valami csoda folytán nem változik a helyzet az új edzővel,akkor tovább süllyed a csapat,és se benitez se más nem fog idejönni a nyáron,ha már most se vállalták el.benitez nem fog szarból szarba menni. hiddink pedig bebizonyította hogy nem akar kihivásokat,kemény munkát szaros 3,5 de még 5millióér se... ide csak akkor jön komoly edző,ha csoda történik,a csapat bl-helyen végez és kicserélődik a komplett vezetőség. amúgy 5millió euró az 1.355.000.000 Ft. ez 180.000Ft-os havi keresettel számítva 627év munka.és még semmit nem vett az ember.

Ismeretlen_145917 2010.01.30. 11:23:08

meglátjuk ki nevet a végén

epaska 2010.01.30. 12:32:47

De ennyire nem lehetnek nem hozzáértők...

Blendy 2010.01.30. 12:39:37

Gondoljatok bele, játékosok vagytok egy nagymultú klubbnál, nem megy a játék hetek óta, nem tudjátok marad-e az edző vagy sem, soka sérűlt, végre érkezik egy új edző aki ad egy kis reményt, erre jön egy ilyen cikk ami azt szugerálja beléd, hogy csinálhatsz bármit akkor is egyre lejjebb fogsz kerűlni. Mit gondoltok, hogy lehet így készűlni!? Még esélyt sem adnak egyes tudálékos emberek akik csak kritizálnak és valószínű, hogy nem sokat játszottak vagy egyáltalán nem az élvonalban. Mondom ezt úgy, hogy Blanc tényleg egy nagy rakás szar!

jst 2010.01.30. 12:49:43

Bakker, végig tudtam olvasni mmartin91 hozzászólását. (általában már az első mondata után fel szoktam adni, bocs ;) "Nekünk erre [három védős rendszer] alkalmatlan a védelmünk, hiszen négyen sem tudnak megfelelően védekezni, akkor meg mitől tudnának hárman?" Egyel kevesebb ember van hátul, aki hibázhat, talán már ez is elég :p

n3sH 2010.01.30. 12:50:56

Sziasztok. Akárhogy is nézem a jelenlegi keretet, még mindig erősebbek a középhátvédjeink mint a szélsők!!! A 3 védős rendszer nem biztos, hogy nem válna be, főleg ha azt nézzük, hogy védekező középpályásunk is van bőven! Egyébként egy Cacares, Chiellini, Cannavaro védő hármas egészen jól cseng. Ez csak egy szurkolói vélemény. Az, hogy 4 védővel és 2 védekező középpályással is sok gólt kapunk, nem feltétlenül a védelem hibája. Ha a támadó játékunk egy nagy 0 márpedig az utóbbi időben az, akkor több nyomás nehezedik a védelemre. Ha támadóbb és labdatartós focit játszanánk mi tarthatnánk nyomás alatt az ellenfél védelmét. Merész dolog kijelenteni, hogy nem működik egy felállás és mindezt próba nélkül megtenni..

Claudius77 2010.01.30. 12:54:26

Ha jól emlékszem akkor Zaccheroni mikor a Lazio edzöje volt egy akkor nagy névnek számító Mendietat nem sikerült beépíteni a csapatba.Kiváncsi vagyok hogy mit fog összehozni. Reménykedem hogy a BL hely legalább meglesz. Forza Juve.

Ismeretlen_22017 2010.01.30. 13:14:05

Egyébként Zaccheroni volt az, aki 2002-ben, az általa vezetett Lazióval az utolsó fordulóban legyőzte az Intert, hozzásegítve ezzel a Juventust 26. bajnoki címéhez :)

Ismeretlen_128760 2010.01.30. 13:52:05

Most komolyan ki játszik manapság három védővel? Rég eljárt efelett az idő, szerintem Zaccheroni sem fogja ezt erőltetni. Holnap győzni fogunk! Forza Juve!

n3sH 2010.01.30. 15:39:21

Ha jól tudom például a Genoa a 3 védős játékrendszert alkalmazza, de rajtuk kívül szerintem még több klub is. Az viszont való igaz, hogy a nagy csapatok már nem igazán használják. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy nem Grygeráik, Zebináik és Grossóik vannak. Utóbbi játéka kritikán aluli.

ronny34 2010.01.30. 16:54:21

Megjegyzem, rúgott gólok tekintetében ötödikek vagyunk a ligában, kapott gólokat nézve 12.-ek. Úgy, hogy nálunk játszik a liga legjobb (lassan a világ legjobb) védője és kapusa. Hátulra kéne mindenképp megoldást találni sztem, ahogy már említettétek. Elöl meg várni, hogy visszatérjen Trez, Iaqi, vagy vmi csoda folytán Amauri beinduljon.

Mykee 2010.01.30. 17:28:06

Én nem értem miért kell leírni valakit azelőtt mielőtt bármit is csinált volna a csapatnál! Mindenhol azt nyomják hogy Zaccheroni kedvenc felállása a 3-4-3! De mikor volt ez??? Kérdem én! Szerintem ő nagyon is tisztában van azzal hogy milyen képességekkel rendelkezik a Juve jelenlegi kerete! És mivel egy ideje nem is dolgozik, ezért volt ideje arra is hogy megfigyelje a Serie-A-ban szereplő csapatokat! Én biztos vagyok benne hogy már konkrét elképzelésekkel írta alá a szerződését és pontosan tudja hogy mit akar játszatni a csapattal! És ha mégis 3 védővel játszana holnap a csapat,akkor se lenne akkora gond mert nagyon jó képességű játékosok vannak a középpályán akik be tudnak segíteni a védekezésben, még akkor is ha épp nem védekező középpályás a posztjuk! Viszont ha már csak 3 védő akkor a Cáceres Chiellini Legrotaglie hármas a leg elfogadhatóbb! Bár azt nem tudom hogy Cáceres játszhat-e már holnap, de nagyon remélem mert ő nagyon sokat szokott segíteni a támadásokban is és nagyon sajnálnám ha nem vennénk meg a nyáron! A középpályán talán ki lehetne már próbálni néhány fiatal játékost is, mert Giovinco meg Marchisio még nem játszhatnak! Ezért a rendelkezésre álló nevek alapján kb. ilyen lenne a középpálya: Candreva-Melo,vagy Sissokko-Diego,1 kicsit előretolva-és 1 fiatal! Én nagyon kíváncsi vagyok arra hogy mit tudna csinálni mondjuk Iago! A csatársort a legnehezebb összerakni, hiszen össz-vissz 3 egészséges csatárunk van, ezért inkább a középpályáról variálva Diego összkötő lenne és így Melo és Sissokko is kezdő lehetne! De a 2 csatár egyértelmű hogy Del Piero és Paoluchi lenne! Szerintem ez egy erős kezdő 11!!! És ha mindenki csak a játékra fog koncentrálni, akkor holnap 1 nagyon szép és sikeres meccset fog játszani a csapat! Természetesen Juve sikerrel és örömfocival!!! Vélemény??? Valaki??? FORZA JUVENTUS!!!!!

Mykee 2010.01.30. 17:43:38

Az előző kommentemhez még annyit hogy igaz hogy ez már nem is 3-4-3-as felállás hanem 3-4-1-2, de ha Melo és Sissokko meg tudja szűrni az ellenfél támadásait már a középpályán, márpedig miért ne tudnák?, akkor nincs is szükség 3-nál több védőre! Erre is várok vélemény nyilvánítást!

Type-R 2010.01.30. 18:23:42

Szerintem Zaccheroni sehol sem nyilatkozta le, hogy márpedig 3-4-3-ban fog játszani a csapat. Mendietara visszatérve hozzá kell tenni, hogy Gaizka csal árnyéka volt önmagának a Lazioban, nem találta a helyét. Adjunk esély az új edzőnek, ahogyan Ciro és Ranipapa is kapott minimum egyet! Viszont akkor leszünk slamasztikában, ha "túl jól" fog muzsikálni, és Blanc nem akarja majd leváltani nyáron, mert heti 0,97 Euro spórolhat rajta. Remélem az ő szerződését sem hosszabbítják meg! Jól emlékszem, hogy nyáron jár le?

Ismeretlen_22017 2010.01.30. 18:35:04

Néhányan rendszeresen úgy szóltok a bejegyzéshez, hogy magát a posztot, illetve posztokat el se olvassátok. Pedig el kellene, és akkor nem lenne szükség a felesleges kérdésekre...

Giuseppe 2010.01.30. 20:11:31

"Hiddinket most hagyjuk,kezdem azt hinni neki csak a pénz számít" Te tényleg ekkora idióta vagy?

babo410 2010.01.30. 20:13:09

Én azt mondom várjuk ki mit csinál, mert az, hogy előre utáljátok vicc! Legalább a holnapi meccset kivárnátok! Én reménykedem, habár az eddigi eredményei alapján nem to a vezetőség mit látott benne? De kiváncsi leszek mit hoz a jövő. Remélem egy hatalmas edzőt a nyáron!!

juve91 2010.01.31. 09:29:47

Itt magyaráztok h mien szar edző és még nem nyert semmit. kérlek szépen Claudio Ranieri mit nyert életében? és mégis én nem haragszom rá mert a Juventust ő vezette vissza az "elitbe" azzal a kerettel bravur volt a 3. és s 2. hely.....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása