Még több név, még több opció

Az olasz sajtó egyre több megoldási javaslattal áll elő a Juventus problémáival kapcsolatban.

Úgy tűnik, egyvalamiben konszenzus született a tárgyalások alatt: a Bianconeri vezetői megpróbálnak egy rövid távú, áthidaló megoldást választani, majd a szezon végén elemzik a helyzetet, és akkor választják ki a hosszú távra szerződtetni kívánt trénert.

A La Gazzetta dello Sport értesülései is ezt tükrözik. A lap szerint Ciro Ferrara menesztésének esetén Giovanni Trapattoni ülne le a kispadra, majd nyáron Rafa Benitez venné át tőle az irányítást, legalábbis Jean-Claude Blanc elképzelései szerint.

Természetesen ez még csak feltételezés, és a nyilatkozatok tükrében kevés is rá az esély. Trapattoni például egy Roberto Bettegával történt beszélgetés alkalmával kijelentette, hogy "a Juve egy kedves emlék, és az is marad".

Emellett Trap segítője, Marco Tardelli nem ápol túl jó viszonyt az Öreg Hölgy jelenlegi vezetőségével, ezért az igazgatóság akár Giampiero Boniperti számára is biztosítana egy posztot, hátha így könnyebb lenne meggyőzni Tardellit.

Persze nem ez az egyetlen lehetőség a jövőt illetően. Az ANSA jelentése szerint könnyen elképzelhető, hogy Alberto Zaccheroni veszi át a Juventus irányítását.

Zaccheroni is idény végéig szóló szerződést kapna, így nyáron a Juventus akár mást is alkalmazhatna helyette. A Milan korábbi trénere állítólag pár napon belül megszólal az ügyben.

Úgy tűnik, az IL Giornale sem akart nagyon lemaradni pletykák tekintetében. Szerintük egy öt nevet tartalmazó névsorból kerülhet ki a Juve új szakvezetője, bár arról nem tesznek említést, hogy idény végéig, vagy esetleg tovább maradna a szerencsés befutó.

Íme az öt név: Giovanni Trapattoni, Claudio Gentile, Alberto Zaccheroni, Arrigo Sacchi és Sven-Göran Erikkson.

UPDATE: mind a Tuttosport, mind pedig a La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy Claudio Gentile úton van Torinóba, mivel ő a legesélyesebb jelölt.

A pletykákat nem erősítették meg, de különböző források szerint az olasz U-21-es válogatott korábbi trénere veszi majd át Ciro Ferrara helyét.

A tervek szerint Rafa Benitez nyáron érkezne, és addig Gentile lenne az a vezető, aki összekapná a romokban heverő Juventust. Gentile állítólag elfogadná ezt a megoldást, de garanciákat szeretne, ő ugyanis hosszabb távon is szeretne Torinóban dolgozni.

Természetesen a jelentéseket senki sem erősítette meg, de a Gentile érkezésével kapcsolatos spekulációkat még a mai nap folyamán megerősíthetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr44651872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_96517 2010.01.27. 14:21:28

én a trap majd benítezre szavazok. Főleg ha hoz egy két játékost véletlenül.

Ismeretlen_146333 2010.01.27. 14:23:05

Hát én már nem tudom! Fogalmam sincs ki lenne a legjobb közülük! Úgy nézz ki h Zaccheroni a legesélyesebb de ő nem annyira szimpi nekem! Ő volt a Torino edzője is nem? az 5 név közül talán Trapattoni lenne a legjobb utánna Sacchi és Erickkson! Sacchi óriási dolgokat csinált a Milannal és tudja hogyan kell irányítani egy csapatot! Jól járhatunk vele! Erikkson pedig nagyon jó volt a Lazionál! Talán megint feküdne neki az olasz foci! Gentilét nem ismerem annyira! Zacceroni pedig valamiért nem annyira szimpi! Sztem egyelőre csak évvégéig kéne vlaki aztán meglátnánk! Beníteznek örülnék! Ő nyert már nagy dolgokat! És őszintén szólva az a Liverpool sose volt olyan erős h bajnokságot nyerjen! Mégis azt a csapatot kétszer Bl döntőig vezette és egyszer meg is nyerte egy nem akármilyen meccsen egy nem akármilyen Milan ellen! Forza Juve

Ismeretlen_146817 2010.01.27. 14:28:52

Több helyen is azt írják, h Gentile lesz a végső megoldás, nyárig. És én tartok tőle, hogy megint az oldcsóbb és egyszerűbb megoldást fogják választani és tényleg Claudio Gentile lesz az új edzőnk az Inter meccs után.

Ismeretlen_53881 2010.01.27. 14:32:45

Nagyon úgy tűnik, hogy Benitezt akarják, de ő csak nyáron jöhetne. Azt meg kétlem, hogy addig elvállaná megfelelő szakember a biztos kirúgás tudatával...

Alessandro 2010.01.27. 14:33:14

Szerintem az 5 név közül egyik sem a legmegfelelőbb a hosszútávú sikerek eléréséhez, az nem baj ha keresnek egy áthidaló megoldást, mivel Ferraránál csak jobb jöhet, de akkor is már most hozni kéne egy külföldi szakembert, fél évre csak le tudnák szerződtetni Hiddinket és ha viszonylag jól szerepel vele a csapat, majd akkor hosszabbítsanak vele, ha ő sem válna be, akkor ide lehet hozni Benitezt a nyáron. Előre nem lehet tudni ki a jó megoldás, de tartok tőle ha az említett edzők közül kerülne ki a Ferrara utód, akkor Secco ugyanúgy új szerződést fog kapni az illető, mint Ferrara a tavalyi két sikeres meccs után és ez az áthidalás Secconak inkább egy hosszútávú megoldást jelenthetne, mert az említett szakemberek sem túl drágák, nagy eredményük még nincs, kivétel Trapattoni, de egy év múlva úgyanúgy előtérbe kerülnének azok a problémák mint most. A legfontosabb hogy olyan edző jöjjön, akit a színfalak mögött nem a vezetőség irányít, és lesz elég beleszólása az átigazolásokba is, illetve remélem hogy külföldi lesz az illető, csak rájönne már végre valaki, hogy mitől van ennyi sérülés, lehet hogy ehhez is külföldi szakemberek kellenének, hogy átlássák a dolgokat és tegyenek is valamit.

Alessandro 2010.01.27. 14:34:25

Hoppá, Blanc-t akartam írni Secco helyett.

Tony 2010.01.27. 14:38:55

Ez a hír is csak azt erősíti meg h most már tök fölös ezzel foglalkoznunk! Ahány újság/weboldal annyi féle változat. Komolytalanná vált szerintem ez az egész. Megjegyzem,h ahogy ez a vezetőség muzsikál,a szakembereket elszalasztják és ide hoznak vmi 0-t 1,5 millás fizetéssel és megnézhetjük a szezont.

Ismeretlen_108746 2010.01.27. 14:39:46

passerby: Számomra is nagyon furcsa egy szituáció, mert teljesen egyértelműnek tűnik, hogy nyáron Benitezt akarják (vagy talán egy másik nagy nevet) , ergo gyakorlatilag a szerepléstől függetlenül menesztenék a most kinevezendő szakembert. Így leülni a kispadra...

Ismeretlen_53881 2010.01.27. 14:46:44

Apuleius, ez már nem furcsa, sokkal inkább egy kínos kutyakomédia ami itt folyik. Én totál belefáradtam már, követni ezt a sok hülye pletykát, a dilettáns vezetők töketlenkedését, ezt a huzavonát. El nem tudom mondani mennyire idegesítő, és nincs senki, aki az asztalra csapna. Azt hiszik, majd nyáron sikerül meggyőzni egy nagyvadat, addig meg idehoznak egy szerencsétlen bábut.

Ismeretlen_108746 2010.01.27. 14:55:32

Na hát igen, nem akartam ilyen erősen fogalmazni, de pontosan így van. Totális csőd és hozzá nem értés, sikerül olyan szituációt teremteni, amikor segget csinálnak a szájukból, na meg a Juventus-ból is. Ki az a hülye aki ilyen kondíciók mellett leül a kispadra? Én is marhára unom, az ember egy ideig reménykedett, hogy repül Ferrara, majd következett a kínos töketlenkedés, s lassan már eljutok oda, hogy tökéletes pesszmizmussal kapcsolom be a gépemet... Benitez? Hát nem is tudom, kiváló szakember, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy jól funkcionálna a Juventusnál.

Ismeretlen_135915 2010.01.27. 15:27:13

Apuleius: Én hiszem, hogy Benitez nagyszerű munkát végezne nálunk. Nagyszerű taktikák, remek elképzelések és természetesen magas szintű megvalósításuk. Gondoljunk csak a sokat emlegetett Milan-Liverpool döntőre. Mit mondhatott Benitez, amikor 3-0ra vezetett a Milán? Egy vesztett meccsett nyertek meg és képes volt hitet adni a játékosoknak. Elégedett lennék vele. Áthidaló megoldásként az említett nevek közül Hiddinket tudnám elképzelni.

buub 2010.01.27. 15:36:12

Én csak azt remélem, hogy Benítez nem érkezik, egyszerűen undorító amit csinált a Poolal is. Tulajdonképp évről-évre egyre jobban tönkre tette, hozta a középszerű játékosokat, főleg spanyolokat(tisztelet a kivételnek).Mindemellett annyira mocsok undorító focit játszat általában, hogy sírógörcsöt kapok.

Ismeretlen_102246 2010.01.27. 15:43:42

Végre Gentile a képben :)

Ismeretlen_108746 2010.01.27. 15:50:21

Diego28: Én kicsit másként fogalmaznék mint buub, de lényegében hasonló fenntartásaim vannak Benitez-el kapcsolatban. Tagadhatatlan, hogy nagy stratéga és nagyszerű szakember, de személy szerint nagyon nem szeretem az általa vezetett Liverpool-t. Nagyon taktikus, életveszélyes, de számomra nézhetetlen és antifocit idéző játékot mutattak még akkor is, amikor eredményesek voltak. Ez persze teljesen szubjektív vélemény. Ezen kívül kétségkívül vagyonokat költött teljesen középszerű játékosokra, s hihetetlen pénzeket tapsoltak el így teljesen fölöslegesen az utóbbi évek során.

Ismeretlen_108746 2010.01.27. 15:51:00

ShyrKahn: Tudtam, hogy örülni fogsz, rögtön Rád gondoltam mikor olvastam a hírt a goal.com-on :-)))

Csülök 2010.01.27. 16:13:34

De Hiddinknek akkor mégsem tettek 5 milliós ajánlatot? Mert azt lehetett olvasni, hogy új ajánlatot tettünk neki..bár manapság már mit nem lehet olvasni... Én Beníteznek örülnék,elég tekintélyes edző,és ha Torrest valóban el akarják adni,talán segíthetne le igazolni.... És nekem tetszik amit a Liverpoolal csinált...3-0-ról fel állni,és meg nyerni...bölcs Edzői szavak lehettek.. Én örülnék neki is...

billy Spleen 2010.01.27. 16:14:14

ne már :S :/ zsákbamacska megint.

Giuseppe 2010.01.27. 16:36:55

Gentile.Hát ez jó.Még a magyarok is leverték az olasz u-21-eseket.Ő sem lesz megváltó.Ha ő jön.

Ismeretlen_145917 2010.01.27. 16:42:16

nem hiszem el meddig el tudnak szottyogni, hogy 4 hónapra szerezzenek egy edzőt... ennyi szarakodás helyett még várhidi is jöhetett volna...

babo410 2010.01.27. 16:47:00

Benitez a Poollal nem ért el sok mindent! OKé egyszer megnyerték a BL-t, de a bajnokságban nem sokra mentek! De lehet pont azért mert akkora taktikus? És lehet inkább az olasz melo lenne az övé? Vagy csak még lejjebb jutnánk, ahogy a Pool? Mondjuk Poolban is Xabi, Sissoko, Gerrard játszik(ott), illet volna a bajnokságban is vmit elérni. De mondjuk a Liverpool lehetne az angol Roma. Megvan a jó alap, de nincs elég töke, hogy az alaphoz bajnokesélyes erősítéseket vegyenek. Mondjuk ha igaz, akkor nekik is fontmilliárdjaik vannak, és ahhoz képest az adósságuk nem olyan nagy. 400 valahány millió. De nem tom, nem látom át, hogy müxik. De lehet Benitez nálunk nagyot alkotna, mert nekünk erősebb csapatunk van, mint a Poolnak. Habár nem tudom kiket igazolna. Ha a Poolba csak pénzhiány miatt vit középszert, akkor azt mondom ide jókat hozna, bajnokesélyesek lennénk vele, meg BL esélyesek is lehetnénk akár, de ha azért vitte akiket vitt, mert azt gondolta ők a megfelelőek, akkor inkább maradjon. Én mondjuk ha olasz edzőről van szó, akkor a Napoli edzőjét látnám itt szívesen, Walter Mazzarit. Mióta ott van Donadoni után olyan rend lett, hogy az akkor már megújuló Milan ellen döntetlent ért el, minket meg hátrányból vert a 2. félidőben. És ahogy figyelem, mert figyelem, igen jó taktikai utasításai vannak meccs közben, és mer cserélni, és általában jól is cserél. Kvi lennénk nálunk mit tudna. Mondjuk én Benitezt is lutrinak érzem, mert nem tudom miért olyan gyenge a Pool. Ha tényleg a pénz miatt nem tud bajnok esélyes keretet építeni oké, ha csak ennyit tud, akkor hagyjuk. De az bizti olaszban egy taktikus jobban beválik, mint Angliában

Kotrevák Kelly 2010.01.27. 17:30:30

Az a baj, h ez a szezon már elúszott. Se scudetto, se bl, valszeg holnap estétől kupa sem. Magyarán lófaszt sem fogunk elérni. Ide jöhet akármilyen edző, nem fog csodát tenni, ahhoz már túl kevés az idő. Bár az már csoda lesz, ha befutnánk bl helyen. Úgyh megint lehet tervezni/szervezni a következő szezont. Új edző, új pléjerek. Ennyi.

Cseko 2010.01.27. 18:59:31

Nemhinném hogy Trapattoni vagy Benitez most elvállalná,max nyártól..Sztem Benitez csak akkor jönne ha garanciát kapna minőségi igazolásokra,azért Liverpoolban nemkeveset költött... Én személy szerint Trapattoni-t látnám szívesen. Sacchi-t és Erikkson-t nehez tudnám elképzelni és nem is lennék boldog ha közülük kerülne ki az uj edző. Forza Juve

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása