Bari - Juventus: 3 - 1

A mérkőzésen a Bari tudta érvényesíteni az akaratát, kisebb részben a szerencsének, nagyobb részben a Juventus fantasztikusan gyenge védőmunkájának köszönhetően. Az első félidőben korán gólt szerezett a hazai gárda Meggiorini révén, aki a 7. percben mattolta Buffont szerencsés megpattanó lövésének köszönhetően. Ezek után a Bianconeri játéka tetszetős volt. A zebrák sokat tudtak veszélyeztetni, azonban az ellenfél kapuját nem sikerült bevenniük, egészen a 24. percig, amikor is Trezeguet értékesítette azt a labdát, ami Diego lövése után a kapusról pattant elé. A gólt már ekkor is megelőzte néhány Bari kontra és látszott, hogy sem a szélső, sem a belső védőink nincsenek a helyzet magaslatán. A félidei szünet előtt egy kontra támadásból kapott - visszajátszások alapján megadható - tizenegyest Cannavaro hibájából Barreto, aki élt a lehetőséggel és 2-1-re módosította az állást. A pugliai csapat vezető gólját megelőző időszakban a Juventus nagyon aktív volt, de Tiago és Amauri sem tudott élni a kívánkozó lehetőségekkel.

A második félidő összképe nem változott. Kezdetben a Bari veszélyeztetett és három-négy rálövésük is elkerülte Buffon kapuját. Cannavaro hatalmas hibákat vétett, ami részben annak is köszönhető, hogy oldalakat váltva kellett felszabadítania a labdát, mert látszólag Legrottaglie-val abszolút nem érezték egymást. Tiago még kihagyott két óriási helyzetet, amikor a sérült Molinaro helyére érkező Fabio Grosso első mozdulataival kiharcolt egy büntetőt. A lehetőséggel Diego nem tudott élni, a kapu fölé lőtte a labdát, így a jogosan megadott tizenegyes elvégzése után is maradt a vesztes állás. A Juventus sorsát az a játékos pecsételte meg, aki még Ranieri első évében került Tiagoval együtt a csapathoz, de teljesítménye elmaradt az elvárttól, ezért azóta minden nyáron kölcsönben szerepel. Jelenleg - pechünkre - éppen a Barinál. Almirón okos gólt szerzett ezzel 3-1-re állítva az eredményt. Ám ekkor még nem volt vége a mérkőzésnek. Camoranesi - ki csereként érkezett - megsérült és helyére Giovinco állt be, aki jó néhány alkalommal meg tudta kavarni az ellenfél védelmét. A lehetőségek azonban sorra kimaradtak. A második félidőben Poulsen, Legrottaglie, Marchisio, Trezeguet, Amauri és Giovinco lövései, illetve fejesei is a kapus kezében landoltak, vagy a kapu felé szálltak. Összességében tehát a csapat sok helyzetet dolgozott ki (27-szer lőtt kapura, amiből viszont csak 8 találta el azt), de sem a szerencse nem állt az oldalukra, sem a hátsó alakzat nem állt a helyzet magaslatán, így a vereség megérdemeltnek mondható.

 

BARI - JUVENTUS: 3-1

Összegzés:

Gólok: Riccardo Meggiorini 7', Barreto 44', Sergio Bernardo Almiron 81' és David Trezeguet 24'

Sárga lapok: Riccardo Meggiorini 8', Sergio Bernardo Almiron 67' és Tiago 22', Fabio Cannavaro 43', Christian Poulsen 73'

Piros lap: -

 

BARI: Gillet; Masiello, Diamoutene, Bonucci, Stelini; Álvarez, Donati, Almirón, Rivas (Kamatá 63'); Meggiorini (Gazzi 71'), Barreto (Greco 61')

Fel nem használt cserék: Padelli, Belmonte, Allegreti, Koman

Edző: Giampiero Ventura

 

JUVENTUS: Buffon; Cáceres, Cannavaro, Legrottaglie, Molinaro (Grosso 66'); Poulsen, Tiago (Camoranesi 75', majd Giovinco 86'), Marchisio; Diego (Grygera 90'); Amauri, Del Piero (Camoranesi 70')

Fel nem használt cserék: Manninger, Alessandro Del Piero, Hasan Salihamidzic, Zdenek Grygera

Edző: Ciro Ferrara

 

Bíró: Massimiliano Saccani

Statisztika:


BariJuventus
Kapuralövések 10/5 27/8
Szabálytalanságok 17 13
Szögletek száma 1 7
Lesek száma 7 2
Labdabirtoklás 34% 66%
Sárga lap 2 3
Piros lap 0 0

 

Saját vélemény:

Mint a statisztikából is látható ezen a mérkőzésen szinte mindenben jobbak voltunk az ellenfélnél, de ez mind mit sem ér, ha pontosan a gólok számában van a végén számunkra a lemaradás. Úgy gondolom ettől függetlenül a játékosok próbáltak harcolni, elszántan, nagy lendülettel. A tudatos támadásépítés ezen a mérkőzésen nem, a befejezés és a hatékony védelem viszont hiányzott.

Véleményem szerint sok gólt el lehetett volna kerülni egy összeszokott Chiellini - Cannavaro belső védő kettőssel, de tulajdonképpen itt mutatkozik meg a csapat legnagyobb hiányossága: a Juventusnak nincs mélységében megfelelő belső védő állománya. Ezen felül nem ártana, ha Giovinco és Diego végre egyszerre szerepelne a pályán az első perctől kezdve...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr984651651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-mJz- 2009.12.13. 02:25:43

Már egy ideje nincs... muszály lesz a télen zsebbe nyulni

-mJz- 2009.12.13. 02:32:11

A mutatott játék és hozzáállás szerintem eléggé megfelelő volt, főled a keddi eredmény után.Itt a kezdőcsapatban lévő pár ember technikai és mentális hiánya miatt kaptunk ki! ezen kell elgondolkodni nem az edzőváltáson. FORZA JUVENTUS! .. per sempre..

süci 2009.12.13. 03:46:58

A Juve utolsó 5 mérkőzése: Bari - Juve 3:1 Juve - B. München 1:4 Juve - Inter 2:1 Cagliari - Juve 2:0 Bordeaux - Juve 2:0 Ez 12 kapott, és 4 rúgott gól. Nem csak a védelmünkkel van a baj, hanem a támadósorunk sem hatékony - komoly problémákkal küzdünk. Véleményem szerint a mai meccs (is) hozható lett volna, ha Ferrara időben észbekap - és hamarabb cserél. (sőt, eleve nem így kellett volna felállni) Gio pl. nem sok időt kapott, mégis a csapat egyik legjobbja lett. Az ellenfél mégiscsak a BARI volt. Továbbá az előző fordulóban elvertük az Intert, ennek meg kellett volna adnia a kezdőlökést, plusz a Bayern elleni égésünk további motiváció lehetett volna. Talán a 11-est sem Diego-ra kellett volna bízni, hisz rajta túl nagy a stressz, és a bizonyítási vágy (egyrészt a szurkolók, másrészt saját maga miatt - elismerem, utólag könnyű okosnak lenni ezügyben) Valamit még meg kell, hogy jegyezzek: Könyörgöm, senki nem látja a vezetőségből, hogy a tiago-nak nevezett emberi képződmény NEM TUD focizni?! ha a helyére egy részeg vaddisznót küldünk be, az is jobban játszik?! számomra felfoghatatlan, hogyen kerülhet egy ilyen nyomorék a csapatba, pláne nem a kezdőbe. Voltak helyzetei? naés? nem is ő lett volna, ha 5 méterről berúgta volna a helyzeteit. Ferrara-val együtt távoznia kell. Ha nem akar, akkor fizessük le, verjük meg, ássuk el, AKÁRMI. Ja, és a cikkben egy kis káosz van a Juventus cseréivel.

Ismeretlen_142775 2009.12.13. 07:48:23

Blanc még mindig azt mondja "hiszünk Ferrarában", remélem ez csak altatás amíg nem pacsiznak le egy új edzővel aki reményeim szerint NEM Mancini lesz. Elviekben arra kéne törekedni ezzel hogy azért a kötelezőket hozzuk addig is. Mondjuk a tegnapi után csak feljebb van. Csak a Juve!

drefin 2009.12.13. 08:11:16

Sikerült le maradnom a meccsről,valamiért nem adja a sport tv a Juve meccseket,ha kis csapatokkal játszik. Statisztika alapján majdnem mindenbe jobbak voltunk de ez,27/8 1 gól,10/5 3 gól nevetséges,gondolom nem Tiago félék rugdosták azt a 27 kapura lövést.Ez szerintem azt mutatja,hogy fejbe a végén nincsenek ott(vagy sehol)...megint egy nagyobb arányú vereség..

Alessandro 2009.12.13. 08:29:43

Igaz hogy valamivel szebben játszottunk, de ez nagyon kevés még mindíg, a fejekben van az igazán nagy baj, Ferrarát még most kellene eltávolítani, amíg nincs nagy baj, vagy a másik lehetőség a rosszabb hogy a játékosok nagy részét elküldik, újakat veszünk és feltöltjük fiatalokkal a keretet. Ha most jönne Hiddink, a pár hetes szünetben jobban feltérképezhetné a keretet és talán elég lenne hozni a télen egy középső védőt ahhoz hogy egy sikeres Juventust tudjon összerakni rövid időn belül, ha neki sem vagy más tapasztalt edzőnek sem sikerülne ez nyárig, akkor viszont tényleg néhány játékostól kell megszabadulni. drefin: 22:45kor felvételről adták a meccset, egyébként a Barca és Real illetve Dzsudzsák meccseket mindíg élőben adja a Sport Tv, ezt hónapok óta reklámozza, szóval ha akkor van éppen a meccsünk, mikor ők is játszanak, a Juve meccs nem lesz élőben.

Csabah 2009.12.13. 08:53:57

Véleményem szerint meg az utolsó jel volt a csapattól, hogy menesszék az edzőt! De ezt a csapatot egy Mancini nem tudja majd összerázni az is biztos! Akik meg még mindig azt mondják maradjon Ferrara, akkor elmondom, hogy szarabbul állunk mint anno a dühítően rossz Ranierivel ilyenkor!

Ismeretlen_135928 2009.12.13. 09:26:33

Véleményem szerint már a játékosok se akarják h Ferrara tovább maradjon, mert nem hiszem, ha igen akarja akk Diego belövi azt a 11-est. De már télleg ittt az ideje h edzőt cseréljünk, mert ha ma nyer a 2 milan csapat akkor 4 pontal a Milantól 8 pontal pedig az Intertől lennénk lemaradva és nem tudom h Ferrarával a következő meccset meg-e tudjuk nyerni.

Claudius77 2009.12.13. 10:02:58

A Chiellini-Legrottaglie belsö védöpáros nekem jobban tettszet tavaly mini a Chiellini-Cannavaro. Cannavaronak már a Realba sem ment.Nem itt kellene levezetnie.A kisgyerek pedig a tegnapi utolsó 5 percben többet csinált mind bárki egész meccsen. Ferrara remélem magábaszáll és elgondolkodik a folytatáson,és ez a vezetöségre is érvényes.

Forza_JuVe 2009.12.13. 10:44:53

szerintem már igy is elég nagy baj van.az idény eleje óta.ez nem a juventus ami idén van.ez egy teljesen más valami. ezzel a kerettel az inter előtt kéne állnunk vagy max 1ponttal lemaradva.a bl-ben pedig csoportelsőként tovább kellett volna jutni.vagy ha nem is első helyen,de tovább kellett volna jutni simán. számomra a bordeoux és a bayern elleni meccsek is kötelező győzelemnek számítottak volna.bari cagliari,napoli stb kisvárosi csapatok elleni meg főleg.ehelyett sorra kapunk ki mindenkitől. de a vezetőség szerint jó úton haladunk a céljaink elérése érdekében. ilyenkor merült fel bennem többször is a kérdés,hogy ezek mit tűztek ki célul? az idény alapján arra gondolok hogy romba döntsék a csapatot.

Ismeretlen_140492 2009.12.13. 11:10:36

sztem még a téli szünet alatt ki kéne dobni ferrarat, a játékkal nem is volt akkora probléma, hisz jó a statisztika csak hiányoztak a jó cserék na meg kell egy új jó csatár és 1-2 új védő....mi az már hogy az a Giovinco, aki 2mozdulattal átfűzi magát a védelmen csak 5 percet kap a meccsen, míg a focistának aligha nevezhető Tiago szinte végig a pályán van.Tehát szerintem ez a recept a téli szünetre: új jó edző(Mancini,Hiddink..)+pár új jó támadó(Dzeko,Van der Vaart...)+pár új jó védő(Zapata,Ranocchia,Criscito...)

Fradifan 2009.12.13. 13:07:13

Kiskornél ötlete tetszik!!

JuVe Fan 2009.12.13. 20:05:56

hihetetlen ez a ferrara egy rossz Baritól 3 - 1 re kikapunk beteg

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása