Elégedetlenek a Juve játékosai

Nem meglepő módon a Cagliari elleni vereség után csalódottan nyilatkoztak a Bianconeri játékosai.

Az eredmény ismeretében Ciro Ferrara állása is veszélybe került, de még nagyobb keserűség, hogy a csapat akár végleg lemaradhat a bajnoki címért folyó versenyben. Sőt, néhány vélemény szerint komoly veszélyben van a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből való továbbjutás is.

Először persze fel kell dolgozni a Cagliari elleni rémálmot, ami Fabio Cannavaro szerint nem volt feltétlenül megérdemelt.

"Az első félidőben rosszul játszottunk, de a második játékrészben nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és megérdemeltük volna a döntetlent." - mondta a világbajnok a Juventus.it-nek.

Cannavaro azt is megemlítette, hogy szerinte nem a taktikával van a baj.

"Ez nem egy formációs probléma. Sokkal inkább az, hogy hiányzik a konzisztencia, és itt nem az eredményekre gondolok, hanem a játékra. Sajnos jelen pillanatban ez nem áll rendelkezésünkre."

A taktikáról az a Claudio Marchisio is szót ejtett, aki most tért vissza sérülése után.

"Az edző bizonyos taktika alkalmazására kért meg minket az e heti tréningeken, figyelmeztetve, hogy a Cagliari veszélyes csapat. Sokat futottunk, de nem igazán hasznosan, illetve képtelenek voltunk gyorsan megkaparintani a labdát." - fejtette ki a fiatal középpályás a Juventus Channel számára adott nyilatkozatában. 

"Úgy tűnik, mindig csak akkor ébredünk fel, ha már gólt kaptunk. Ez egy nehéz időszak számunkra, rá kell jönnünk, mi az, ami nem működik."

Végül pedig megszólalt Diego is, aki körül mostanában igencsak felforrósodott a levegő Torinóban, a híradásokból legalábbis ez derül ki. A brazil karmester sajnos nem a teljesítményével, hanem a vele kapcsolatos nyilatkozatokkal hívja fel magára a figyelmet az utóbbi napokban.

Mostani beszédében azonban már nem ejt szót a taktikáról, valószínűleg az elmúlt hét tapasztalatai miatt.

"Rosszul játszottunk, nem voltunk képesek a saját játékunkat megvalósítani. Három pontot vesztettünk, melyek a bajnokság szempontjából hasznosak lettek volna." - mondta a brazil a saját internetes oldalának.

"Nem veszíthetünk több mérkőzést, és reménykedni kell az Inter botlásában is. A Cagliari elleni vereség nehézzé tette a Scudetto megnyerését. Az Inter elleni meccsel új szakaszt kell megnyitnunk. Ez egy közvetlen ütközet lesz a legfőbb riválissal, tehát keményen kell dolgoznunk a héten, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és jobb játékkal lépjünk pályára."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr924651586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziszi 2009.11.30. 15:39:14

Komolyan mondom nevetséges... állandóan ez megy, jobban kéne figyelnünk, a következő meccs más lesz stb, és ebből sosem lesz semmi! Ne csak dumáljanak és ígérgessenek, végre mutassanak is vmit! A másik fontos dolog, h azért ezen a kereten még alakítani kéne...tehát kedves vezetőség, HA valamit szeretnénk nyerni jövőre (amire idén nem sok esélyt látok...) akkor a ZSEBBE kéne nyúlni 1 picit...

Ruida 2009.11.30. 16:26:22

max 1-2 védő....Criscito+egy belső védő és kész? Milyen zsebbenyúlás? Utálom a nagybevásárlásokat.

Wade 2009.11.30. 17:10:03

Nem tudom... én is azt látom amit Cannavari nyilatkozott. Ez a csapat nem tud konstans teljesítményt nyújtani, mert nincsenek meg a megfelelő játékosok. Diego hiába jó játékos ha egy olyan szintű játékos incs a támadórészlegben aki meccseket tud eldönteni. Amauri egy baromi erős kiegészítő csatár. Del Piero öreg. Giovinco szerintme soha nem lesz senki olaszországban csak egy örök ígéret. A védelem is hiányos cannavaron-Chiellini pároson kívül szerintem egy stabbil ember nincs a juventusban. Én azt se értettem minek ide felipe melo főleg annyiért amennyiért jött... ide szerintem nagy nevek kellenek, mert fiatalokat olaszországban kinevelni nem lehet legalábbis a juve nem tud és szerintem csak és kizárólag komplett játékosokat szabadna venni. Értem ezalatt azt aki már lerakott valamit az asztalra. Nem ferrara hibája, hogy egy nagy nevű klubnak csak közép szintű csapat kerete van. Amikor scudettot(kat) nyert a juve jóval erősebb kerete volt. Én a jelenlegi keretből kb 5-6 embert tudnék elképzelni egy bajnok juve csapatban nem feltétlenül kezdőként valakit csak megfelelő csereként. Guardiola 20szor jobb kerettel érte el azt amit...

elcapitano 2009.11.30. 17:24:15

1: Nem csak a Cagliari ellen vesztettünk 3 pontot, hanem a Napoli és a Palermo ellen is. 2-t a Bologna, és a Fior ellen. 2: Kezd dejavu érzésem lenni. Idén még nem álltunk a tabella 1. helyén, előttünk toronymagasan az Inter, meg 1 ponttal a szerencsétlen Milan. A BL-ben pedig még rosszabbul állunk mint tavaly, és szerintem a csoport nem erősebb. 3:Wade: Rohadtul nem igaz amit Gioval kapcsolatban mondassz, ő a leglelkesebb játékos a csapatban, csak tisztelni kéne egy kicsit. (szegény lehet jobban járt volna ha elmegy az Arsenalba, de én szívből remélem, hogy nemsokára stabilan a kezdőben lesz.) 4: Szegény Diegot meg elkezdték kritizálni, és ez tényleg nem az a játék amit valójában tud, de mivan a többiekkel??? Amauri mikor hozza megint a tavaly őszi 1/1-es gólátlagot, és még sorolhatnám...

Ismeretlen_122258 2009.11.30. 19:22:42

Wade, nézd meg mit ért el a Real amikor nagyjátékosokat igazolt.

Ismeretlen_138467 2009.11.30. 20:17:54

Védők Kellenek ,NE GYERTEK MÁR EZZEL!! Egy normális támadónk nincs!! Hány gólt szereztünk eddig??? Komolyan mindig minden a védők hibája!! Ha egy kicsit jobban szűrne a középpálya és jobban játszana a támadó szekció,nem lenne annyi nyomás a védelmen..Jó a Védelem. Nem azzal van a Gond. Kellenek igazolások de nem csak Védő posztra.. Bárki bármit mondd, próbálja jól megcáfolni hogy miért kellenek védők!!!

Halex 2009.11.30. 21:04:42

igazad van ifjuluke. de NEM KELL IGAZOLNI SENKIT!!!!! ezzel a kerettel több gólt kéne lőni. támadni. elöl játszani. Hiddink kell. nem egy szurkoló a kispadra.

Darkmon 2009.11.30. 21:38:04

Meglátásom szerint nem uj edző, játékos és mentalitás kell. A baj forrása inkább az hogy nincs semmi féle stabilitás és hatalmas a feszültség minden fronton a juventusnál. 1.Szerintem a probléma főleg az hogy nincs egy kialakult kezdő csapat hiszen folyamatosan kidől valaki igy az edző mindig csak egy mecsre állit őssze egy csapatott aki még egézséges nem pedig variálja az állandokat frissités,verseny és teljesitméy miatt. 2.Az új játékosoknak szokniuk kell az új kontextust, kihivásokat. Megtalálni az egyensúlyt a tőbbi játékosal hogy kitudják hozni csapat szinten egymásból a legtőbbet és csapat játék legyen pl. Barca. Viszont ehhez IDŐ és BIZALOM szükséges nem pedig nyomás rájuk. 3.A megfelelő és eredményes taktika és motiváció kialakitása nagyon fontos lenne mert jelenleg nincs. A saját vélemény az hogy mindenki egy embertől várja csodát de ez nem igy szokot meni egy csapatnál.

spider81 2009.12.01. 09:11:49

Szerintem egy jobb bekk mindenképpen kell+ egy gólerős csatár.Jobb bekknél egy értelműen a Rafinha/Miguel párosból kell egy csatárként pedig egyértelműen Dzeko kellne,aki még az elérhető kategóriába tartozik....ne is álmodozzunk Aguero,Droga esetleg Torres leigazolásán!

Ismeretlen_102194 2009.12.01. 09:21:15

Kedves "csillagharcos"!Azt te sem gondolod komolyan hogy ez a védelem így jó ahogy van???? Vagy hogy csak csatárt igazolva ezek a gondok megoldódnának???Nézd meg mennyi gólt kapunk sorozatban!Egy ház építését sem a tetővel kezded el, nem???Vagy mindíg egy góllal többet rúgjunk mint Öcsi bácsék?????Ha higgadtan végig gondolod ezt az egészet , te is rájössz hogy igenis helye lenne legalább két épkézláb védőnek még hátul, és hagyjuk már Cannavarot, Legrot, Molinarot mert egyszerűen nem csak nemzetközi szinten de még bajnokin is gyengék és kevesek de kúrvára!

Forza_JuVe 2009.12.01. 11:53:48

egy cagliari ellen a döntetlen se lett volna megfelelő eredmény. sajnos már nem csak az inter a közvetlen riválisunk. chiellinin kívül egy komplett védelmet kell venni.a jelenlegiek meg csereként talán jók lennének. amaurit meg jól fejbe kéne rugni aztán talán magához térne.vagy lehet ennyi volt benn.egy fél idény. ha továbbra se nyeri vissza formáját hozni kell helyette valakit.ahogy trez helyett is. gionak meg folyamtason játéklehetőséget kell biztosítani.

Ismeretlen_138467 2009.12.01. 17:24:50

asveed: a Cagliari ellen hány gólt rúgtunk?? a szaros Bologna ellen hányat Rúgtunk? a Maccabi ellen hányat rúgtunk?? És persze nem a tetőt fogom egyből építeniXD Ez a házépítős szlogen nem ide való... Előszőr nézd meg hány gólt rúgunk utána lehet hibáztatni a védőket.. de addig mig minden meccsen elég az 1 ill. 2 gól és ráülünk az eredményre ne a védőket hibáztassuk... Csak ennyit!! Forza Juve!!

Ismeretlen_102194 2009.12.02. 16:27:22

Ifjuluke : -Nyílván az is egy faszság hogy végy egy jó kapust!Egy csapatot hátulról kezdesz el felépíteni és nem egy gólzsákkal oldod meg a hátsó részleg szerencsétlenkedését!Ha téged ez a védelem boldoggá tesz akkor lelked rajta, számomra kissé dilettáns felfogás! A Juventus mindíg aról is híres volt hogy nagyszerű védelemmel rendelkezett erre alapozta a taktikát és soha nem a "két gólgyáros megold mindent a többi le van szarva" logikára!!! De biztos még fiatal vagy és ehhez régebbi meccseket is látnod kellett volna, így betudom ennek!;) Én bízom benne hogy végre rendet raknak a védelemben és jön legalább két védő, mert az minden csak nem védelem ami hátul van!Mondhatnám azt is hogy egy rakás szar! Ennyi!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása