Seria A elozetes: Juventus-Sampdoria

Egy inycsiklandozo utkozet lesz ma este a Serie A 10. fordulojaban. A Juventus a Sampdoriat fogadja. Ez a meccs mindig is kulonleges, foleg ugy, hogy 4 eve gyozte le utoljara a Juventus a Sampdoriat Torinoban...

A Juventus visszatert a gyoztes utra

Ciro Ferrara csapata az elmult hetvegen ujra megizlelhette a gyozelem izet a Siena elleni idegenbeli meccsen, de a jatek nem volt tul meggyozo. Amauri ugyan megszerezte a masodik goljat egy heten belul, de formajavulasra lesz szuksege a csapatnak, amennyiben le szeretne gyozni a szarnyalo Sampdoriat.

A Juventus ket ponttal ma esti rivalisa mogott all a tabellan, es az a celja, hogy atugorva a Sampot, nyomas alatt tartsa az Internazionalet. Habar, ez nem lesz egyszeru feladat. Az elmult 4 talalkozasuk dontetlennel vegzodott.

A legutolso alkalom, amikor az Oreg Holgy legyozte a 'Doriat, az pontosan 4 eve, 2005 oktobereben tortent, amikor Trezeguet es Mutu goljaival 2-0-ra nyert a torinoi alakulat. A francia golzsak tobb mint valoszinu, hogy ma este is a kezdocsapat tagja lesz, mivel Vincenzo Iaquinta es Alessandro Del Piero is serult.

A ket csapat utoljara iden februarban talalkozott, akkor 1-1 lett a vegeredmeny. Azon a meccsen Pazzini 2 goljat szerezte a Sampdoria mezeben, majd Amauri egalizalt. A brazil csatar ezt kovetoen 7 honapig golkeptelen volt, de 10 napja a Fiorentina ellen vegre betalalt, majd az elmult hetvegen a Siena ellen o szerezte a gyoztes golt, es a zsinorban 3. bajnokin szerzett goljara hajt. A Juventus kozel sem mutatott meggyozo jatekot a Siena ellen, de magabiztosan keszulnek a ma estere.

A Sampdoria tovabb haladna

Ha a szezon kezdeten valaki azt mondja, hogy a Serie A 9. forduloja utan a Sampdoria mindossze 2 ponttal lesz lemaradva az Intertol, mindossze 2 dontetlene es 1 veresege lesz, valamint a Sampdoria lesz az egyetlen csapat, mely legyozi a bajnokot, biztosan furcsan neztek volna az illetore. Pedig ez tortent eddig ebben a szezonban.

Sokat koszonhetnek Giampaolo Pazzininek. Az o 6 golja fontos alapot nyujtott a Sampnak ebben az idoszakban. Az o viszonya Antonio Cassanoval szinte tokeletes, es ez meg is mutatkozik az eredmenyekben. Egy Cassano asszisztbol szerzett golt a Bologna ellen 4-1-re megnyert meccsen. Ez figyelmezteto jel a Juvenak.

A Bologna ellen a Marassiban abszolvalt gyozelem visszaadta a csapat onbizalmat a Parma es Lazio elleni dontetlenek utan. A jo forma ellenere a Sampdorianak soha sem jelentett jot, ha Torinoba kellett utaznia a Juventus elleni meccsekre. Az eddigi 52 latogatasukbol 31-szer vesztesen hagytak el a palyat, mindossze 4-szer tudtak nyerni, es ezen az 52 meccsen a 'Doria 37-szer talalt be a Juve kapujaba, es 92 golt kapott.

Habar, legyozve ebben a szezonban az Intert, a Samp hisz az eselyeben. Amennyiben gyoztesen hagyjak el ma este a palyat, 24 oraig ismet a tabella tetejen talaljak magukat.

Jelenlegi forma

Juventus

Oktober 25 v Siena (A) 1-0 (Serie A)

Oktober 20 v Maccabi Haifa (H) 1-0 (Bajnokok Ligaja)

Oktober 17 v Fiorentina (H) 1-1 (Serie A)

Oktober 4 v Palermo (A) 2-0 (Serie A)

Szeptember 30 v Bayern Munich (A) 0-0 (Bajnokok Ligaja)

Sampdoria

Oktober 24 v Bologna (A) 4-1 (Serie A)

Oktober 18 v Lazio (A) 1-1 (Serie A)

Oktober 4 v Parma (A) 1-1 (Serie A)

Szeptember 26 v Inter (H) 1-0 (Serie A)

Szeptember 23 v Fiorentina (A) 0-2 (Serie A

Hirek a csapatok haza tajarol

Juventus

Vincenzo Iaquinta mult szombaton dolt ki, mar az operacion is tul van, es korulbelul 4 hetig lesz harckeptelen. Del Piero meg mindig serult. Claudio Marchisio a terdmutetje utan hosszabb idore kidolt. Hasan Salihamidzic meg mindig szenved, Jonathan Zebina a Maccabi ellen osszeszedett serulese utan ezt a meccset is kihagyja.

Varhato kezdo 11 (4-2-3-1): Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Poulsen, Sissoko - Camoranesi, Diego, De Ceglie/Giovinco - Trezeguet/Amauri

Sampdoria

Franco Semioli tovabbra is serulessel bajlodik, viszont jo hirek erkeztek a korabbi Juve vedo, Daniello Gastaldello felol. Ujra teljes erteku munkat vegez, igy hamarosan szamithat ra az edzo. A Sampdoria vezetoedzojenek, Luigi Del Nerinek a dolgat nem neheziti sem eltiltas, sem tovabbi serult jatekosok.

Varhato kezdo 11 (4-2-2): Castellazzi - Stakevicius, Lucchini, Rossi, Zauri - Mannini, Poli, Palombo, Ziegler - Pazzini, Cassano

Jatekosok, akikre erdemes odafigyelni

Diego: Tartsuk a szemunk a brazil aszon. Vasarnap kiszolgalta Amaurit, es ezen a meccsen is foszereplo akar lenni.

Cassano: Habar Giampaolo Pazzini az elsoszamu golgyaros jelenleg, de az o goljaiban legalabb akkora szerepe van Cassanonak, mint maganak Pazzininak. A Juve vedoinek megkulonboztetett figyelemmel kell kovetnie Antoniot, kulonben nagy baj szarmazhat belole.

Joslas

A goal.com szakiroja, Salvatore Landolina szerint szoros meccs varhato, melyen folytatodni fog a ket csapat "dontetlen-szeriaja" egymas ellen. Mindket csapatban talalhatok kiveteles kepessegu jatekosok, eppen ezert szerinte a vegeredmeny:

Juventus-Sampdoria 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr164650219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása