Secco kiszemeltjei

Épphogy véget ért a nyári átigazolási időszak, a Juventus vezetői a pletykák szerint már most azon munkálkodnak, hogy a tél bekövetkeztével tovább erősítsék a keretet.

Juventus FC

Alessio Secco és csapata egy ideje figyelte már a Schalke 04 jobb oldali védőjét, Rafinhát, ami aztán ahhoz vezetett, hogy augusztusban állítólag konkrét megkeresés is történt. Amennyiben a gelsenkircheniek, és főként vezetőedzőjük, Felix Magath hajlandó lenne megválni a braziltól, és legalább 10 millió eurót szeretnének kapni érte, ám a Bianconeri képviselői 8 milliónál nem voltak hajlandóak többet kínálni a játékosért. Ugyanakkor az elkövetkezendő néhány hónap alatt közeledhetnek az álláspontok, s így Rafinha akár már januárban Torinóba költözhet.

A védelem mellett a támadó szekcióba is érkezhet új csapattag, szintén akár már januárban. A tegnapi nap folyamán David Trezeguet sokakat meglepve bejelentette, hogy a szezon befejeztével elhagyja azt a klubot, melyet tíz esztendőn keresztül szolgált.

Így Secco újra a már korábban kiszemelt csatárok felé kacsintgat, hiszen jó ideje téma már Trezeguet esetleges távozása.

A jelöltek között szerepel többek közt a Napoli sztárja, Ezequiel Lavezzi; a palermói Edison Cavani; a Bordeaux újdonsült francia bajnoka, Marouane Chamakh; az argentin Lanus üdvöskéje, Eduardo Salvio; a Villarreált erősítő válogatott csatár, Giuseppe Rossi; valamint a hamarosan lejáró szerződését továbbra sem meghosszabbító macedón támadó, Goran Pandev.

Ha a Juve francia gólvágója valóban komolyan gondolja távozását, akkor érdekes lehet, hogy a klub illetékesei melyik utat választják majd. A korábban jellemzőt, vagyis ingyen megszerezhető, de "csak" jó játékosra csapnának majd le, avagy továbbra is az idén nyáron elindított, Juventushoz méltóbbnak nevezhető új irányvonalat követve, egy igazi klasszis megszerzését tűznék ki célul?

Mindenesetre Pandevet állítólag szívesen látná a Zebrák legnagyobb riválisa is, a José Mourinho által dirigált, Internazionale együttese is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr434649990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmartin91 2009.09.05. 11:34:28

Nagyon jó lenne, ha Rafinhát meg tudnánk szerezni télen, és elméletileg erre esélyünk is lehet, hiszen egy 8 milliós beruházás elképzelhető lenne. A csatárjelöltek közül Cavani és Salvio a vicc kategóriába tartozik, Chamakh egy fokkal jobb, dehát egy Juventusba édes-kevés lenne. Pandev leigazolására akár komoly esélyünk is lehet, hiszen ingyen igazolható lesz jövő nyáron, más kérdés h ő abszolut nem megfelelő megoldás. Lavezzi vagy Rossi lehetne a legjobb megoldás, nálam az argentin a nyerő.

Juve... 2009.09.05. 11:40:08

Én szerintem is Lavezzi vagy Rossi lenne a legjobb megoldás a felsorolt nevek közül csak az a baj h egyik se igazi befejező csatár... Lavezzi vagy Rossi ??? nehéz döntés de talán én is inkább Lavezzit hoznám de Rossinak is örülnék Forza Juve !!!

Imp_man 2009.09.05. 11:53:49

Nem hinném hogy télen érkezne Rafinha. Jobbhátvéd poszton Grygera, Zebina, Caceres, Sali bevethető. Szerintem rengeteg hátvédünk van, ha érkezni fog valaki akkor az csatár lesz és csak nyáron. Pandev és Lavezzi jók, de lehet nekünk jobb kéne.

Csülök 2009.09.05. 14:10:20

Szerintem Rafinha kéne...és Rossi is... Bár hiányolom Agüero-t mert elég sokszor hírbe hoznak minket Agüeroval....és ha valóban meg veszik azok az Arab olajmágnások akkor jó lenne ha adnának röpke 60-70 millát mingyárt,hogy Rafinhat és Agüerot le igazoljuk:D:D

babo410 2009.09.05. 14:12:23

Sztem januárban nem kell csatárt venni, az ráér nyáron is, ha Trez tényleg megy. A csatárral még várjunk januárig azt jöjjön Rossi.

Guy 2009.09.05. 15:15:01

Szerintem Chamack Jöjjön!Jó csatár.És mmartin91, Igenis Juve Szintű játékos..Lavezzi Juve szintü játékos?Rossi Juve szintű játékos?Komolyan mondom Hülyeségeket beszéltek mindannyian...Lehet eljön Chamack és világsztár lesz...lehet hogy, jön rossi és egy semmi kis pados csatár marad...Ne akarjátok megmagyarázni ki mien szintü játékos...Vannak mindenkinek van fordulat a formájában....Lavezzi-nek egyébként örülnék....Rossi-hoz nem ragaszkodom...Jöjjön valami normális csatár,sajnos a juvának itt vannak az "eggyik" legnagyobb gondja..A védelem széle naygon gyenge és oda Rafinha jó lenne...10 milió euró nem is sok.. Forza Juve!

Ismeretlen_131027 2009.09.05. 15:22:33

Szerintem egyenlőre várjuk meg hogy Caceres milyen teljesítményt nyújt majd a jobb oldalon, és csak azután beszéljünk Rafinháról. Én bízom benne hogy jó lesz Grosso meg a baloldalon remélem jól teljesít és akkor télen nem kell a védelemre költeni nyáron meg jöjjön egy belső meg egy fiatal balbekk jobboldalon meg Caceres. A nyári átigazolási szezon meg nehezebb lesz mint az idei. Jön a VB az ott esetleg jól teljesítő játékosok ára mind megy feljebb és feljebb...(Rossi,Lavezzi,Mexes hogy párat említsek akiknek van esélye erre)

mmartin91 2009.09.05. 15:28:49

Igen, és LEHET, hogy ha eljönne Torghelle Sanyi, akkor ő is világsztár lenne. De azért "lehet" alapon ne kockáztassuk már meg a leigazolását...

Ismeretlen_131027 2009.09.05. 15:39:39

Azért Torghelle meg Chamakh közt van egy elég nagy szintkülönbség. Mindenesetre ha idén jó idénye lesz Chamakhnak a Bordeaux-ban akkor jöjjön. Amúgy meg úgyse mi döntjük el hogy ki jön. Majd Ferrara eldönti aztán Secco meg intézkedik. Amúgy sztem Rossi lesz és nem lennék meglepve ha Lippi keze is benne lenne. Na mind1.

Alessandro 2009.09.05. 16:34:25

Pandev nyugodtan mehet az Interbe. Egyenlőre teljesen feleslegesek ezek a pletykák, de lehet hogy már a télen szükség lesz megvenni Rafinhát, csatártéren viszont nehéz megmondani ki lehet Trez méltó utódja. Remélem hogy nem Rossi, szerintem ő túl van sztárolva, csak azért mert olasz még nem kell hazahozni, a Villarealban se rugdossa hétről-hétre a gólokat. Érdekes módon az még nem merült fel hogy Giovinco legyen az egyik csatár, igaz Diego érkezésével megváltozott több dolog, én inkább vártam volna 3 kreatív játékost egyszerre a pályán akik kiszolgálják az egy csatárt, eddig még bevált Ferrara taktikája, majd esetleg Sissoko visszatérésével 4-2-3-1 es felállás is simán beleférne és játszhatna együtt Alex-Gio-Diego, bár kétlem hogy az edzőnk változtatna szezon közben, persze az eredmények őt igazolják.

Csülök 2009.09.05. 18:17:08

Guy,Ők ugyan olyan véleményt írnak,mint Te!! Ők Rossit tartják nagynak,ős lehet a be futó....Neked Chamack ilyen.... Nekem meg Agüero és ROssi Tudom Agüero lehetetlen,hogy ide jöjjön....

ronny34 2009.09.05. 18:55:29

Szerintem Cavani jó csatár, tavaly 14 gólt rúgott és csak 22 éves. Arról nem is beszélve, hogy leginkább ő a befejező csatár a felsoroltak közül, márpedig Trez pótlására logikusan egy hasonló típusú támadót képzelnék el. Ha önmagukban nézem a támadókat, akkor Lavezzi stílusa a legtetszetősebb, kreatív, gyors, látványos játékra képes, csak nem nagyon fér be a taktikába.

Victor90 2009.09.05. 19:35:53

Üdv!Egyértelmű hogy télen Rafinha-t le kellene igazolnunk!Zebina szokásához híven ismét sérült,és 1 darabig nem számíthatunk rá!!!Trezeguet-nek az utóda hogy ki lehet az,bízzuk majd jövőre a vezetőségre!Forza Juve!! Hajrá Magyarok!!

Tony 2009.09.06. 00:25:07

Jó,de ki az a Pandev...?

Szabi 2009.09.06. 01:26:41

Talán egy "Henry-típusú" csatárt kellene találni, aki gyors, jól cselez, betudja játszani a széleket és a védekezésbe is mélyebben visszajön mint Trez, meg viszonylag nem alacsony... Pandev azért lenne jó mert ingyen van, Rossi és Lavezzi inkább Del Piero "pótlók", Cavanit és Chamakhot nem tudom hova tenni egyenlőre. (Esetükben nem lenne szerncsés úgy járni mint Almironnal.) Cavani amúgy is esélytelen! Ha összejön neki a szezon legalább 30 milliót kérne érte Zamparini :-) Messze van még az a június (de még a január is)!

Ismeretlen_130011 2009.09.06. 09:57:21

Szerintem a legjobb egyértelműen Guiseppe Rossi leigazolása lenne.De ha ő em jönne össze akkor én szivesen látnám a csapatban Gignacot vagy Alexis Sanchezt az Udineseből.(sztem hatalmas tehetség)

Ismeretlen_108746 2009.09.06. 11:56:19

Honnan lehet vajon tudni pl., hogy Eduardo Salvio a vicc kategóriájába tartozik? Én például még nem nagyon láttam játszani, s feltételezem, hogy a kommentelők javarésze hasonlóan van ezzel. Az ismeretek hiányában valóban gondolhatjuk rossznak, de legalább ennyire lehet akár jó igazolás is. Nem tudom hányan ismerték pl. Pato játékát mielőtt a Milan leigazolta, mindenesetre ő pl. hatalmas fogás volt. A lényeg, hogy szerintem ne formáljunk határozott véleményt olyasvalamiről, amiről nem tudunk eleget.

Szabi 2009.09.06. 12:43:24

Forrás: NSO Olaszország az öreg futballisták hazája! Legalábbis ez derül ki a FIFA közelmúltban közzétett elemzéséből, amelyben az öt európai topligát vették górcső alá, mégpedig aszerint, hogy a klubok milyen arányban támaszkodnak a saját nevelésű fiatalokra a csapatépítés során. A tehetségekre leginkább Franciaországban számítanak, míg klubok tekintetében – nem túl nagy meglepetésre – a csak baszk származású labdarúgókat foglalkoztató Athletic Bilbao a listavezető. Alberto Aquilani Liverpoolba repült, Giuseppe Rossi, ha épp Olaszországban van, még a bőröndjéből sem pakol ki, míg Federico Macheda Manchesterben válik tinisztárrá ahelyett, hogy hazájában tenné. Bár azt nem mondhatjuk, hogy Itáliában nincsenek tehetségek, az világos, hogy a mediterrán ország szakemberei biztosan több időt töltenek pizzázással, mint saját nevelésű fiatalok csapatba építésével… A szomorú valóságot a FIFA egyik közelmúltban megjelentetett elemzése tudatta az itáliai szakemberekkel. A számok nem hazudnak, az elmúlt idényben a Serie A csapatai mindössze 12.8%-ban támaszkodtak a klubjuknál nevelkedett tehetségekre, jóval elmaradva az európai átlagtól. Az öt európai topligában ugyanis átlagosan a csapatokban szereplő futballisták 21%-a az adott klubnál nőtt föl, míg Franciaországban ez az arány eléri a 30.3%-ot. Ezzel a Ligue 1 listavezető, megelőzve sorrendben a spanyol, angol és német élvonalat. Ami a klubokat illeti, a krémet a csak baszk származású labdarúgókat foglalkoztató Athletic Bilbao, a Nancy, a Barcelona, a Toulouse és az Espanyol jelenti, ahol a játékosok több mint 40%-a a serdülő- és ificsapatokat végigjárva kerül az első csapathoz, írja a tanulmány. Az elmúlt idényben jóval az átlag fölött volt azonban az Arsenal (39.6%), a Real Madrid (37.3%), a Manchester United (37.3%) és Bayern München (28.9%) is. Az olaszoknál a majdnem európai szintet hozó Reggina volt az élen 19.2%-kal, de az ő fiataljaik ma már csak a Serie B mezőnyét erősítik… A jelentésben megvizsgálták azt is, hogy az adott bajnokságokban mekkora volt az idegenlégiósok aránya, illetve ez hogyan változott az előző évhez képest. A tavaly lezajló „légiós boom” következtében Angliában például ez az arány 48.1%-ról 65.2%-ra ugrott, de már Németországban is kisebbségben vannak a németek… (a külföldiek aránya 53.1%, míg egy évvel korábban még csak 36.7% volt) A tendencia tehát folytatódni látszik, az európai topligák egyre inkább támaszkodnak külföldi – elsősorban „olcsó” dél-amerikai – „beszállítókra”, lassan elveszítve a bajnokságok nemzeti jellegét. Az ezekben az országokban felnövő fiatal tehetségek helyzete pedig egyre nehezebbé válik. Olaszországban például olykor egy profi szerződés helyett nem marad más, csak a pizza…

Ismeretlen_53881 2009.09.06. 13:01:49

Hagyjuk már, nso, a sok angolbuzi "újságíróval" együtt. Ezt sem tudom, honnan kaparták elő, de hogy Angliában nem tavaly volt "légiós boom", az is biztos.

Ismeretlen_128149 2009.09.06. 14:44:32

Hát igen... Am a kiszemeltekhez annyit, h ha Trez távozik, akkor tényleg vmi jó csatár kell, és én Lavezzit látnám a legjobbnak, a helyére, mert ő remekül beleillene a Juve új játékstílusába, és emellett még villámgyors játékos is! Ami Rafinha-t illeti , nem tudom, h ő lenne-e a legjobb! Cáceres nagyon jó és ügyes, Grygera kezd kiöregedni, Zebina meg mindig sérült! Sztem ha arra a posztra nem lenne kezdő Cáceres jövőre(is), akkor Sagna-t kéne megszerezni az Arsenaltól, nem pedig Rafit!

Szabi 2009.09.06. 17:41:26

Sagna sem lenne rossz választás első ránézésre, meg Rafinha sem... Az nso-s részben inkább az olasz dologról szólót akaartam "kiemelni", az angolok nem érdekelnek, az csak a cikk része volt...

ronny34 2009.09.06. 17:59:15

Nso-s cikkből sokmindenre nem lehet következtetni szerintem, mivel az önmagában, hogy idős átlagéletkorú egy csapat, nem feltétlen jelenti azt, hogy nem ütőképes (a Milan 2007-ben se volt alacsony átlegéletkorú, de BL-t nyert), a légiósok száma meg a válogatott és később a 6+5-ös szabály szempontjából lehet érdekes, amiben viszont pont jól állnak az olasz csapatok.

momo 2009.09.06. 19:14:54

hát szerintem Lavezzi télleg Del Piero helyettes inkább, én Trez helyére Marouane Chamakh-ot hoznám...szerintem nagy karriert futna itt a srác...amúgy én is Agüero-ról álmodok de inkább ő is ien Del Piero pótlék..ja és szerintem nem kell Rafinha ...sztem kiválóan fog szerepelni Caceres jobb oldalt:)

Ismeretlen_128149 2009.09.06. 19:55:29

Hát Caceres legyen tényleg jó, ugye a Lazio ellen már jácchat!?

Ismeretlen_102194 2009.09.06. 21:51:33

Nálam is Lavezzi a befutó,de ha nem jönne,meg a lóvé sem engedné én biztos visszahoznám Zalayeta-t!!!!

david 2009.09.07. 20:35:04

de lavezzi mar 29 eves es nekunk van ket 29 es egy 34 eves megy 32 eves csatarunk 1-2 even belul kioregednek ezert kene rossi vagy agüero mert ok fiatalok.

momo 2009.09.07. 21:05:52

szoszivan hát lavezzi alig 24 asszem:D hol olvastad ? Rossi meg egy nagyonrossz delpiero utánzat! kell a halálnak! Agüero nem jön...Chamakh bejátszaná széleket is jol fejel magas igazi befejező ember ő kellene am ide!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása