Ferrara: "Nincs garancia Del Piero számára"

Bár korábban csapattársak voltak, és még most is barátok, Ciro Ferrara arról beszélt, hogy nem tud garanciát adni Alex Del Pierónak a csapatba kerülésre.

Ciro Ferrara

"Nincsenek titkos megállapodások, csak közös célok. A Juventus harcképes csapat minden fronton. Alessandro a kapitány, a legfontosabb játékos, és biztosan nem elégedett a döntésemmel. De négy világklasszis csatárom van, és nyilvánvaló, hogy nem adhatok senkinek sem garanciát."

Del Piero hátproblémák miatt kihagyta a Chievo elleni mérkőzést, és a helyette beugró Vincenzo Iaquinta akkor győztes gólt szerzett. A második fordulóban már Iaquinta volt a kezdőben.

A Juventus két győztes mérkőzéssel kezdte a szezont, és két ponttal áll az Inter előtt a tabellán.

"Azonos szinten vagyunk-e az Interrel? Ez csak a pályán derülhet ki, de az biztos, hogy kitűnő átigazolási szezont zártunk. A keret nagyon megerősödött a tavalyihoz képest, és ezért nagyon hálás és elégedett vagyok. Megpróbálunk a tavalyinál jobban teljesíteni, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Két nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg, aminek örülünk, és továbbra is így akarjuk folytatni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr564649980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi 82 2009.09.02. 21:33:41

Nem értem Cirot! Alex ha jó formában van akkor még mindig helye van a kezdőben!!!! 4 világ klasszis csatár?? Hát bazmeg....iaquinta basszus nagyon harcos csupaszív játékos ,de nem világ klasszis főleg nem Juve kezdő szintű. Trez meg 2000-ben volt világklasszis.....elég sok goolt lőtt tavaly de azé nehogy már kiszorítsák a kapitányt..... Basszameg ez a Ferrara kezd felb...ni agyilag Juve forever

Ismeretlen_117673 2009.09.02. 21:43:38

hajrá Ciro! ezt a fajta keménységet hiányoltam Ranieritől. senkinek se legyen bérelt helye a csapatban , Alexnek, de Diegonak, Chiellonak, és még Buffonnak se ;) a keret bő,sok a jó képességű játékos,játsszon az ,aki éppen jó formában van.

mmartin91 2009.09.02. 21:50:32

Ha Del Piero játéka nem szolgálja a csapat érdekeit, akkor nyilvánvalóan nem kell játszatni, bérelt helye senkinek ne legyen a kezdőben. Ettől függetlenül én úgy gondolom h Del Piero csak szimplán peches volt egy kicsit, mivel a Chievo ellen játszott volna ha nem sérült, csakhát az ő szerencsétlenségére pont Iaquinta volt az, aki győztes gólt szerzett a meccsen, így Ferrarának nem lehetett oka arra, hogy legközelebb kihagyja a csapatból. Sztem mindössze ennyiről van szó, a Lazio ellen már az Amauri-Del Piero kettős fog játszani. Az meg szubjektív h kinek mi a világklasszis. Ferrara nyilvánvalóan kicsit éltetni akarta a csatárait, h mind a négyet világklasszisnak nevezi. Véleményem szerint egy játékosnál a játéktudás mellett az eredményeit is figyelembe kell venni, ami alapján Amauri és Iaquinta nem világklasszis, míg Trezeguet és Del Piero igen. Ettől függetlenül én Amauri-t tartom a csapat legfontosabb csatárának, mellé kell megtalálni azt a játékost a maradék háromból, aki a legtöbbet tudja segíteni a csapatnak. De mivel a szezon hosszú, így mindenki kap majd lehetőséget, főleg ha beindul a BL, mivel ekkor könnyen előfordulhat h hétközben és hétvégén más-más csatárduó fog szerepelni.

Tony 2009.09.02. 22:16:45

Szerintem a világklasszist nem is az eredményei teszik azzá,inkább a mozdulatai,technikai tudása,váratlan megoldásai,akinek élmény nézni a játékát. Jaki jó küzdő meg nagyon akar,de Del Piero-hoz mérni bármiben is...hát nemtom

süci 2009.09.02. 22:30:58

Számomra valakiből nem csak a pályán mutatott teljesítménye alapján lesz világklasszis, hanem azon kívűl is.

Imp_man 2009.09.02. 22:58:08

Én kicsit másképpen látom. Azzal hogy érkezett Diego szerintem Del Piero kevesebbet fog játszani. Diego ugyanúgy elvégzi a 11-est, szabadrúgást, szögletet mint Del Piero, mindamellett gyorsabb és jobban a hasznunkra lehet. Tavaly hány akciógólt lőtt Alex? Mert most ez lesz a döntő. Amauri óriási mezőnymunkát végez, küzd, bírkózik stb. Iaquinta amióta ideigazolt, rendre háttérben volt, de amikor bizalmat kapott mindig gólt lőtt, vagy küzdött. Del Piero erőssége a pontrúgásokban rejlik nagyrészt, de ezeket most el tudja végezni Diego is. Szimplán a csatárteljesítményt nézve Amauri Iaquinta jobbak per pillanat. Mindenki szeret őt őt, de ha a csapatnak jobb nélküle akkor padozzon. Jót fog tenni neki egy kis motíváció, mert idén nekem nem tetszett a játéka. Mondhatom úgy is hogy ha idén látom először játszani akkor nem szeretem meg a játékát.

Ismeretlen_118238 2009.09.03. 08:12:11

Imp_man: érdekes felvetés, de nem értek vele egyet. Del Pieroval a csapatjáték válik színesebbé, teljesen mindegy, hogy lő-e gólt vagy nem. Már többször írtam, hogy tavaly ő volt a legeredményesebb játékosunk, és a sérülések is elkerülték, tehát lehetett rá számítani. Idén ismét 3 fronton fogunk harcolni, tehát szükség lesz mind a négy csatárra, vagyis felesleges azon vitatkozni, hogy kinek kell játszani, mert mindenki fog kapni elég játék lehetőséget. Diego jó játékos, de soha nem léphet Del Piero nyomdokaiba. Ha Alex a pályán lesz, akkor mindenben elsőbbséget fog élvezni, gondolok itt a szabadrúgásokra és a büntetőkre is. És, hogy miért nem léphet a nyomdokaiba? Mert Del Piero maga a Juventus, Digo meg 4-5 év múlva világklasszis játékosként el lesz adva valamelyik gigászi sztárklubnak. Utána megint jön valami "névtelen" játékos, akiből sztárt faragunk és megint jó pénzért el lehet adni.

halex 2009.09.03. 09:29:20

Corvinus81gyel értek egyet. 2-5 naponta meccsek lesznek. mindenki játszani fog. ezért kell az a 20 minőségi játékos. Amiben a Milannál jobb a Juve. Ahogy Várhidi mondta a Milan Interen. Milannak a kezdőcsapata nem lett gyengébb csak a kerete lett az. Del Piero játszani fog. Teljesen más vele a játék. Ha a pályán van, valahogy biztonságban érzem a Juvét és szerintem a többi játékos is nyugodtabb. Arról nem beszélve hogy igen jól tartja a labdát elöl és onnan csak egy jó passz és gól. amit ő tud.

Ismeretlen_117673 2009.09.03. 11:06:31

corvinus81 írta: " Diego meg 4-5 év múlva világklasszis játékosként el lesz adva valamelyik gigászi sztárklubnak. Utána megint jön valami "névtelen" játékos, akiből sztárt faragunk és megint jó pénzért el lehet adni." hát igen. sajnos a mai olasz futball képtelen megtartani a legnevesebb játékosait. sajnos már a spanyol bajnokság is egy utcahosszal a Serie A előtt van, az angolról nem is beszélve , a Bundesliga, illetve a Ligue1 pedig feljövőben vannak.

Imp_man 2009.09.03. 11:28:36

Nyilván hosszú a szezon és mindenki kap lehetőséget, de ha mind a 4 csatár és Diego is egészséges akkor sem lesz bérelt helye Alexnek. - a cikk erről szól, amiből azt következtetem ki hogy Amauri, Iaquinta, Diego lesznek elől. E Játszanak a legjobbak. Sokan véditek Del Piero-t ez jó, de szerintem picit megkopott és lelassult, ami azt jelenti hogy kevesebb terhet kell neki adni. Mu trénere Ferguson szokta azt nagyon jó érzékkel csinálni hogy eltalálja mennyit bírnak az idősősebb játékosai egy szezonban. Gondolo itt Giggsre, Scholesra stb... Szerintem Ferranak is így kell tennie. Canna, Del Piero, Camo már nem képesek végigjátszani egy szezont, sokat kell őket pihentetni. Fontos hogy mindig legyen friss ember. Igazából biztosat mondani majd a lazio elleni felállásból tudunk mondani. Azzal viszont nem értek egyet hogy Del Piero mezőnyben veszélyes lenne, szerintem ahhoz már lassú. Csatárként több van benne, mint ha kp-ról indulna. Mire felér felállt védelemmel találja magát.

Sziszi 2009.09.03. 12:15:45

Na látják, ezért jó h minden ember más, mindenkinek más a véleményem! Én úgy gondolom, h teljesen korrekt Ferrara nyilatkozata. A kedvenc játékosom Alex, de senki se gondolja, h ha letett már vmit az asztalra akkor automatikusan mindenhol kezdő lesz... Kell 1 kis versenyhelyzet a csapaton belül, ami véleményem szerint meg is lesz a sok új, és JÓ igazolás miatt! Mindezektől függetlenül én is az Amauri-Alex párost favorizálnám, pont kiegészítik szerintem egymást! A másik elég lényeges dolog, h ugye több fronton kell helyt állni, szóval szerintem Ferrara megpróbálja úgy csinálni, h azért mindenki játszon, meg gondoljatok vissza a tavalyi sérüléshullámra! Ezért jó h ennyire bő, és univerzális a keret!

süci 2009.09.03. 12:32:21

'Öreg és lassú' - ezt Nedvedre is mondtátok páran, mégis mikor játszott nem egyszer ő volt a meccs embere. Jó az öreg a háznál. Ő a legjobb szabadrúgás lövőnk, és ő az aki 3-4 emberen lazán végigcselezi magát - mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ezen kívűl remekül fedezi a labdát, jól lát a pályán és tud meglepetéseket okozni. Diego és eladása,,,szerintem várjuk ki a végét. Vannak játékosok, akiknél nem a pénz számít, és vannak játékosok akik nem eladók.

Ismeretlen_108746 2009.09.03. 14:03:28

Igaza van süci-nek, várjuk ki a végét, s ne találjuk már ki előre, hogy Diego milyen döntést hoz majd 5 év múlva. Del Piero valóban emblematikus figurája a Juventusnak, de ettől még csak és kizárólag a pillanatnyi teljesítmény határozhatja meg azt, hogy ki kerül be a kezdőbe és ki nem. A csapat érdekei sokkal fontosabbak Del Piero személyénél. Az ilyen "ő maga a Juventus" típusú buborékokat meg el kellene felejteni. Mindig az a Juventus, aki a pályán van. Del Piero nyomdokairól és Diegorókl beszélni teljesen értelmetlne, egészen más poszton játszanak, s bizonyosan jut büntető és szabadrúgás mindkettejüknek. Alex fantasztikus játékos, de harcolja ki a helyét a formájával. Ha jó formában van, ezzel nem lehet gond. Alex utolsó szezonjainak egyikét látjuk most, s egy ilyen idős játékost eleve többet kell pihentetni. Egyébként meg 2 meccs alapján, amiből az elsőn sérült volt Alex, ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, nyilván fog játszani eleget.

Ismeretlen_124142 2009.09.03. 14:52:42

Nem feltétlenül Diego fogja eldönteni, hogy megy-e vagy marad. Apuleius: az nem buborék amit írtam, hanem majd ha 30 év múlva feltesszük azt a kérdést, hogy ki játszott legtöbbet a Juvéban, vagy ki lőtte a legtöbb gólt, akkor Alex neve fog elhangzani. Nem jósolni akarok, de ilyen focista nem születik minden évben. Del Piero nem egy Trezeguet, egy Camaoranesi, egy Amauri, vagy egy Diego, mert ők is klasszis játékosok, de nem érnek fel hozzá. Diego most 24 éves, és nagy játékosnak tartom, de Alex ennyi idősen egy kicsit már előrébb tartott, mind eredményben, mind elismerésben. Még egyszer mondom nem Diegot akarom leszólni, hanem Del Pierót dicsőíteni.

Ismeretlen_108746 2009.09.03. 15:32:57

Hogy mi lesz Diego sorsa az majd elválik, ez egy olyan tényező, amiről kár agyalni. A Juventus nem a Real Madrid, s igenis a játékoson is múlik, hogy megy vagy marad. Ha a Juventus ott akar lenni, ahová tartozik, akkor meg kell tudni tartani a legnagyobb sztárokat. Számomra ez buborék, mikor vasárnap leülök a meccset nézni, abszolúte nem érdekel, hogy ki hány gólt rúgott korábban, csak az érdekel, hogy mit csinál a pályán. Hiába minden korábbi dicsőség, ha azt látom, hogy valaki nincs jó formában, vagy nem szakad meg a pályán. Mindezzel nem gondolom, hogy lesöpörném Del Piero erényeit és eredményeit, hiszen valóban a Juventus történetének egyik hatalmas alakja, de ettől nem jár neki bérelt hely a csapatban. Mint írtam, a csapat érdekei mindig előbbre valóak. Trezeguet pl. a saját posztján szerintem hasonló kaliberű figura, mint Del Piero. Del Piero valóban dicsőítésre méltő, akár csak Diego, ha így folytatja. Hagyjuk a döntést Ferrara-ra, s ne húzzuk a szánkat ha 2 meccs is eltelik Del Piero nélkül. Nem kell félteni, helye lesz a csapatban.

buub 2009.09.03. 15:56:43

Helyes. Örülök, hogy így gondolja Ferrara, senkinek sem lehet bérelt helye. De bevallom ebbe a csapatba kell egy kreatív támadó, Diego egyedül kevés és tudjuk Alexről, hogyha jó formában van akkor teljesen mind1, hogy egy kiesőjelölt Seria A-s csapat védője vagy egy Terry van vele szemben, egyszerűen átviszi rajta a labdát és leadja gólhelyzetbe a társnak. Tavaly is minden mutatót megnyert a csapatban, úgyhogy szerintem idén is ő lehet az első számú csatárunk, persze, ha a formája is ezt mutatja.

Alessandro 2009.09.03. 16:18:53

Corvinus81: elég optimista vagy hogy 4-5 évig nálunk lesz Diego, szerintem ha a City jövőre indulhatna a BL-ben akár már egy év múlva legalább 100 milliót megadnak érte és előbb-utóbb menni fog, mert rengeteget kereshet ott. Az persze jó dolog hogy nincs bérelt helye senkinek, bár szerintem Amauri jelenleg akinek mindenképpen játszania kell, a leghasznosabb csatárunk, ebben a játékrendszerben sajnos tényleg sem Alex sem Gio nem nagyon fér be ha Diego pályán van. Tetszik Diego játéka, de tényleg jó lesz majd Del Pierot és Giot újra a pályán látni

Ismeretlen_127756 2009.09.03. 18:10:55

Alex szerintem is fog játszani eleget, rengeteg lehetőség lesz. Azt meg h "az olasz futball nem tudja megtartani a legnevesebb játékosait" ,nem igazán értem...ha csak a Juventusra gondolunk, ott van/volt Nedved, Del Piero, Camoranesi, Buffon...jó, igaz, több kiváló játékos is távozott, de hát ez mindenhol így van, helyette jönnek újak és talán még jobbak. Én Diegot sem írnám le már most, hiszen ha továbbra is így játszik tényleg húzóembere lesz a csapatnak és egy ilyen játékost nem fognak csak úgy egyszerűen elengedni. Ugyanez vonatkozik Melora is, nem beszélve arról h milyen jól érzik magukat a csapatban és ha ez így marad, szerintem még sokáig itt fognak játszani.

Ismeretlen_127756 2009.09.03. 18:25:40

* Trezt azért hagytam ki mert nagyon rebesgetik, h jövőre már nem velünk fog játszani...de persze semmi sem biztos, csak a halál..

Ismeretlen_127756 2009.09.03. 18:31:11

Amúgy Diego is azt nyilatkozta h "csodálatos lesz Alexszel együtt játszani, szal a köv. meccsen valószínűleg ott lesz:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása