Ferrara: "Győzni megyünk Rómába"

A Juventus nehéz mérkőzésre készül Rómában, ám most már Felipe Melo is készen áll a játékra. A brazil felépült izomsérüléséből, és Ferrara igen elégedett, hogy számíthat rá a holnapi találkozón.

Ciro Ferrara

"Felipe olyan időszakon van túl, amikor rengeteget játszott. Bíztunk benne, hogy ideális állapotba tudjuk hozni mostanra. Semmi nehézséget nem okozott neki, hogy alkalmazkodjon a csapatunkhoz, mert nagyon nyitott emberről van szó. Persze még a szezon elején járunk, így időre van még szüksége a teljes beilleszkedéshez, de a keret fontos tagjaként tekintünk rá. Több kritikát is kapott az előszezoni felkészülés során, hogy értékes labdákat veszített a középpályán. Ez igaz, de okos srácról van szó, aki tanult a hibáiból, és most már tudja, mikor nem szabad kockáztatni."

Holnap egy kiváló fizikai állapotban lévő Roma ellen lép pályára a Bianconeri, akik mégis vereséget szenvedtek a nyitó fordulóban.

"A Roma a felkészülés szempontjából előttünk jár. Úgy vélem, hogy 4-5 forduló után lehet igazán látni egy csapat képességeit, és ez mindenkire igaz. A Roma ellen nagyszerű mérkőzésre számítok egy csodás stadionban. A fővárosiak sok gólt kaptak, de sokat is lőttek. Maximálisan tiszteljük a Romát és Spallettit. Történelmi rivalizálás van a két csapat között, mely az elmúlt években kiváló mérkőzéseket hozott. Nem a legjobb dolog már a második fordulóban összekerülni velük, de amikor megláttam a sorsolást, egyből kijelentettem: nehéz dolgunk lesz, de a Roma is ugyanígy el akart bennünket kerülni. Kemény mérkőzés lesz egy nagyszerű csapat ellen. Nagyon fontos, hogy győzni menjünk hozzájuk, nem is a tabella szempontjából, hanem a morál miatt. Tisztában vagyunk az erőnkkel, de mindig a pálya adja meg az igazi válaszokat."

A Roma - Juventus Totti és Del Piero összecsapásának is számít:

"Totti és Del Piero klubjaik szimbólumai. Jó, hogy vannak még ilyan bajnokok, akik egész karrierjük során kitartanak egy klub mellett. Úgy vélem, ez jó üzenet a fiataloknak. Egy jó reklám."

A fizikai állapotra visszatérve a Juve játékosai egyre jobb kondícióban vannak, bár a Chievo elleni mérkőzés második félidejében többen nagyon elfáradtak.

"Ez azért volt, mert olyan játékosokat kellett pályára küldenem, akik elég keveset játszottak korábban. Főleg Poulsenre gondolok, de Tiagót is mondhatnám, aki az elmúlt 15 napban nagyon keveset tudott edzeni. Szükségem volt rájuk, de normál körülmények között pihentettem volna őket."

Salihamdžić, Zebina és Sissoko kivételével mindenki Ferrara rendelkezésére állhat, így a trénernek néhány fontos döntést kell majd meghoznia, főleg ami a támadósort illeti.

"Négy világklasszis csatárom van, választanom kell közülük, de még nem döntöttem. Másrészről viszont a válogatottak miatti szünetet leszámítva decemberig nem tudunk majd pihenni, így tekintettel kell lennem a játékosok erőnléti állapotára is. Minden poszton. A mai napon beszéltem a játékosokkal, és elmondtam nekik, hogy mindenkire szükségem lesz. A válogatottak miatti szünet után folyamatosan játszanunk kell majd, és aki játszik, annak hagyni kell időt a pihenésre is. Ez pedig csak úgy megoldható, ha mindenki bevethető a keretben. Persze vannak olyanok, akik tapasztaltabbak a többieknél, így nem játszhat mindenki ugyanannyit. Ezt őszintén ki kell mondani."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614649967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2009.08.30. 07:36:05

Jó dolog ha mindenki megkapja a bizonyítási lehetőséget, és a sok meccs mellett fontos hogy eleget pihenjenek a játékosok és ne csak pár játékos játsza végig a meccseket, mert tavasszal ez visszaüthet mint tavaly. Olyan meg csak nem lesz mint legutóbb hogy sok sérülés is hátráltatta a csapatot, azért hosszú távon arra kiváncsi leszek hogy sikerül megtalálnia az összhangot Ferrarának, mert többeknek nem lesz elég a másodhegedűs szerep, és itt elsősorban Trezre gondolok, legalábbis Amaurit hasznosabbnak érzem.

Alessandro 2009.08.30. 07:46:34

Melo majd belerázódik a csapatba, bár kétségeim vannak hogy ér-e 25 milliót, de számunkra ő nagyon fontos játékos lehet Diegohoz hasonlóan, azért kb egy hónapra szükség lesz hogy összekovácsolódjon ez a keret, aztán még visszatér Sissoko is, akkor már tényleg igazi versenyhelyzet lesz a középpályások között is. Alapvetően tényleg nem feltétlenül jó ha már a 2. fordulóban összecsapunk a Rómával, de jó viszont ha korán összecsaphatunk erős ellenfelekkel, mert a Bordaux se rossz csapat illetve a München, de azért reális esélyt látok a győzelemre akár mindkét csapat ellen illetve ma este Rómában is, el tudom képzelni hogy olyan meccs lesz a mi javunkra mint a tegnapi milánói derbi.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása