Ellentét a szurkolók között

Úgy néz ki, hogy Fabio Cannavaro és Jonathan Zebina miatt éles ellentét alakult ki az ultrák, és az egyszerű szurkolók között.

Juve ultra

Olaszországban az ultrák mindig is elkülönültek a szurkolóktól, de már az előszezoni edzések alatt is érezni lehet, hogy ezúttal az ellentét még élesebb.

A viták középpontjában Fabio Cannavaro visszatérése áll. A világbajnok játékos, és válogatott társai még nem tartózkodnak Pinzolóban, de az ultrák már most ellene tiltakozó és őt gúnyoló rigmusokat skandáltak, valamint füstbombákat, és tűzijátékokat is bevetettek.

"A Madrid kirúgott, a Napolinak nem kellettél, csak azért jöttél vissza, mert túl kapzsi vagy." - lehetett egy transzparensen olvasni, máshol pedig az "Áruló" felirat volt látható.

Az ultrák Jonathan Zebinát sem kímélték, bár ő sohasem volt a kedvencük.

Teljesen szokatlan módon azonban a szurkolók többsége most a keményvonalas ultrák ellen fordult, és saját rigmusokkal, dalokkal fejezték ki szimpátiájukat az említett játékosok iránt, és az ultrák ellen.

A helyzet azonban sokkal érdekesebb lesz, amikor majd Cannavaro is csatlakozik a csapathoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr44649840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patrick 2009.07.12. 20:33:57

Az ultrák mindig is hülyék voltak (már elnézést). Cannavarot oké hogy nem szeretik, de várják már meg a szezon végét, és ha szarul játszott végig akkor ugassanak neki. Előre leírni nagy hiba lenne. Zebinat speciel én se szeretem, de akkor se tüntetnék a kedvenc csapatom játékosai ellen. Erről ennyit.

Ismeretlen_124410 2009.07.12. 20:45:15

hülyék de igazuk van Cannat sztem simán nevezhetik árulónak zebina meg szerény véleményem szerint béna is és sokat is sérült....

Ismeretlen_53881 2009.07.12. 20:54:26

Az ultrák öntörvényű seggfejek, függetlenül ettől. Ez az árulózás meg már kurva unalmas. Nekem az ultra szó hallatán 2 dolog ugrik be, az egyik a fradista ökörködés, meg balhék, a másik amikor a visszavonuló Maldini-t kifütyülték. Csak reménykedni tudok benne, hogy a "mieink" nem csinálnak majd Cannavaro kapcsán a klubnak ilyen kétes hírverést.

ShyrKahn 2009.07.12. 21:23:58

Ha már itt vannak, megvettük őket, akkor hagyjuk őket dolgozni. Nem kellene a csapatot zavarni és ezzel a játékosokat is elbizonytalanítani. Baromira pöcs dolog, amit az ultrák csinálnak. Remélem még időben abbahagyják ezt a gyerekesnek sem mondható viselkedést. Még ha utálnám is Canna-t és Zebina (utóbbi szerintem kifejezetten jó játékos lehet), akkor sem csinálnám ezt... IQ minuszosok gyülekezete.

Ismeretlen_128149 2009.07.12. 21:31:19

Canna is a mocskos árulók között volt, ezt ne felejtsük el!, DE visszatért, és jóvá akarja tenni, emg a többi áruló, aki nem olaszba ment, az viszatért a Milanhoz pl (Zambrotta, Emerson) szal, ne mtudom, de nem kell utálni, már a mienk, ez van!

Ismeretlen_124142 2009.07.12. 21:43:37

Az ultrák adják meg a mérkőzések hangulatát. Ha nem lennének, sokkal kevésbé lenne szurkolás, Jó példa erre az afrikai Konföderációs Kupa. Viszont szerintem nagyon radikálisak és sok esetben átlépik a józan ész határát, amit a mostani példa is mutat. Amikor arról beszélünk, hogy csapategység, és azt várjuk a játékosoktól, hogy kihajtsák a belüket a Juventus-ért, akkor álszent dolog így viselkedni. Az egységhez nem csak játékosok és szakmai stáb kell, hanem a szurkoló is.

Ismeretlen_124142 2009.07.12. 21:47:30

Ez az árulózás is egy kicsit unalmas. A mai focisták nem mások mint zsoldosok. Vagy mondhatnák, hogy a labdarúgás kurvái. Aki többet fizet és jobb körülményt biztosít, oda mennek. Vannak kivételek: Del Piero, Totti, Maldini. Ők teljesen más kategóriába tartoznak.

Ismeretlen_108746 2009.07.12. 21:50:16

Szerintem, még ha maga a dolog, amit kifogásolnak, akár jogos is, bizonyos határokon túl le kellene állítaniuk magukat. Zebinával mondjuk gőzöm sincsen, hogy mi a bajuk. Cannavaro eligazolásakor nem éreztem árulónak, nekem sokkal kevésbé szalonképes a visszaigazolása. Az egy dolog, hogy én személy szerint egy kalap szarnak tartom mostanság, de nagyon furcsa és szerencsétlen volt az a Napoli szál a hazatéréskor... Valahogy úgy jött le, hogy ő Napoliba akart menni, ott teljes joggal nem tartottak rá igényt, ha ló nincs alapon jött a Juventusba. Furcsa és nagyon szerencsétlen az egész. Ettől függetlenül most már a csapat tagja, s a csapatot támogatni kell. Fikázni meg max. a meccseken mutatott teljesítménye alapján kellene.

Tibi 2009.07.12. 21:52:23

Serie B-ben nem lehetett cannvaroval és a többiekkel játszani, mivel nem indultunk nemzetközi kupában, és a meccsekért sem kaptunk annyi lóvét, ezért nem lehetett fent tartani. Amúgy meg mi értelme van a kifütyülésnek? ettől nem lesz jobb szerintem.. Azok kiabáljanak akik még nem hibáztak

Robi 2009.07.12. 22:33:22

Az ultrák a legprimitívebb, legostobább emberek a foci világában. Érdemes megnézni egy részt a Football Hooligans c. műsorból a Discovery-n -a HJFS-en fent van a Juventus-os rész-, engem mindig "lenyűgöz", milyen emberek élnek a Földön. Remélem ennek az egésznek csak serkentő hatása lesz Cannára és Zebinára, hogy aztán csak nézegethessenek azok a gyökér ultrák.

Ismeretlen_129072 2009.07.12. 22:37:11

Én masz azért leszek ides cannára ha olyan teljesitmény fog nyujtani mint a Real-ba vagy az olasz válogatotba ha réges régi formája visza jön akkor örülni fogok neki sok-sok sikert Cannavaronak

mmartin91 2009.07.12. 22:48:32

Engem nem érdekel h az ultrák árulónak tartják, és azért nem fogadják vissza mert anno áruló módon elhagyta a süllyedő hajót, majd a Real Madridhoz igazolt. Szíve joguk tüntetni ez a pöcs, és Zebina ellen is. Engem sokkal inkább az foglalkoztat h Cannavaro formája jelenleg egy rakás szar, ő maga egy kiöregedett, semmirevaló amatőr balfaszra hasonlított az elmúlt években és a Confed Cup-on is. Nem érdekel h áruló vagy sem, de lehet h most még Roque Junior is többet hozzá tudna tenni a játékunkhoz, mint ő. Nagyon érdekes lesz mikor megérkezik, kíváncsi leszek h fogadják majd. Leginkább az foglalkoztat h milyen szinten lesz még ettől is szarabb a játéka, amikor meglátja a transzparenseket és meghallja a rigmusokat. Egyébként ebből még profitálhatunk is. Ha Canna továbbra is szar lesz- ez nyilván kijön majd az előkészületi meccseken- akkor biztosan igazol majd a vezetőség egy védőt, akire még óriási szükségünk van.

ShyrKahn 2009.07.12. 23:34:45

Azért érdemes foglalkozni az ultrákkal, mert az valóban igaz, hogy a mérkőzések hangulatát Ők határozzák meg elsősorban és ha a saját csapatuk játékába fütyülnek, akkor azt hiszem, hogy nagyobb esély van arra, hogy az egész csapatra negatívan hasson ez az egész. Éppen ezért nevezem őket csökkentlátókörű barmoknak, hiszen a saját csapatuk ellen dolgoznak és a saját csapatukat viszik esetleges hátrányos helyzetbe, hiszen a rossz teljesítmény miatt, akár pontot/pontokat is veszíthetünk, ezért remélem, hogy felhagynak ezzel az öngyilkos tüntetéssel és kifütyüléssel. Ha nem, akkor remélem le lesznek kapcsolva valahogy (nyilván kulturált módon). Én a csapatnak szurkolok és nem a saját véleményemet akarom lenyomni a vezetőség torkán, mint ezek a hülye barmok. Vezessék Ők ezt a csapatot, ha annyira okosak. Gondolom egy nap se kellene, hogy kicsinálják egymást...

dinovercotti · http://lavecchiasignora.blog.hu 2009.07.15. 17:05:43

Hát, vannak érdekes vélemények... Szögezzük le az elején: mélyen megvetem Cannavarót. A Napoliba nem kellett, egyrészt a teljesítménye, másrészt a fizetési igénye miatt. Nem jobb lett volna a vezetők részéről, ha nem hozzák vissza? Egy óriási feszültséggel lenne kevesebb. És szakmailag sem tűnik jó döntésnek, de ez a legkevesebb. Az ultrák csököttagyú barmok - írta valaki, mert hogy látta őket Discoveryn. A barmok nem ők, kevered őket valakikkel. Vannak köztük is szardarabok, bizony, ahogy a játékosok között is (lásd Cannavarót). De miért is ez a nagy ellenszenv Cannavaro ellen? Egy (azt hiszem pratói származású) 50-es éveiben járó Juventus-drukker azt találta mondani (évtizedek óta nem hagyott ki Juve-meccset), hogy Cannavaro visszatérése még a Calcipolinál is nagyobb gyalázat. Nem ultra volt - már ha ez számít. Az egyik DOC klub elnöke személyesen nekem írt levélben panaszolta el, hogy Cannavaro visszatérése elmebaj. Nem az eligazolása - a visszatérése! Nekem - tőlük függetlenül - azonos a véleményem, persze másét is tiszteletben tartom. De az ő álláspontjukkal azonosulni is tudok. A tévében nem látszanak majd azok, akik Cannavaro visszatérése miatt nem vesznek idén bérletet. Pedig lesznek ilyenek is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása