Zebina: "Bárkivel felvesszük a versenyt"

Jelenleg egy olyan Juventus formálódik, mely nagyon akarja a győzelmeket, harciasnak ígérkezik, és Olaszország, valamint Európa csapataival is fel tudja venni a versenyt. Ha van olyan játékos, aki tökéletesen megtestesíti ezt a mentalitást, akkor az Jonathan Zebina. A francia védő nagyon szeretne bizonyítani Ciro Ferrara új Juventusában.

Jonathan Zebina

Miután végre felépült térdszalag műtétjéből, a védő szeretné lezárni a múltat, és újra kezdeni karrierjét a csapatnál. Akárcsak öt évvel ezelőtt, amikor megérkezett a Romától, és szinte egyből beverekedte magát a kezdőcsapatba.

"Most már teljesen felépültem, és ezért köszönetet kell mondanom Cerulli professzornak, valamint Stefano Fiorininek. A térdszalagjaimmal minden rendben, most már nem lehet semmi kifogásom, szeretnék nagyon jó teljesítményt nyújtani. Ráadásul itt van Massimo Neri is, aki korábban hat éven keresztül volt az edzőm. Ciro Ferrara szinte az első perctől kezdve bízott bennem. Szeretném mindenkinek megmutatni, hogy megérdemlem ezt a mezt, ezért nagyon motivált vagyok." - mondta Zebina a pinzolói sajtótájékoztatón.

Zebina egy olyan edzővel dolgozik majd együtt, aki 2004-05 között a csapattársa volt, és aki kellően tudja motiválni őt.

"Tavaly nem igazán segített a Ranierivel való kapcsolatom. Mindent megpróbáltunk; én is a rendelkezésére álltam, ő is megpróbált bevonni a taktikai terveibe, de főleg az erőnléti problémáim miatt nem sikerült. Olyan játékos vagyok, akinél nagyon fontos a fizikai kondíció, és ha ez nincs rendben, kevesebbet tudok nyújtani. Az operáció olyan terhektől segített megszabadítani, melyeket már hónapok óta viseltem, és amivel mindenki tisztában volt. Ennek ellenére mégis azt éreztem, hogy sokan olyan játékosnak tartanak, aki nem akar játszani. Most már azonban rendebn vagyok, és készen állok egy nagyszerű szezonra, akárcsak az előző idény utolsó két mérkőzésén."

Zebina bizonyítási vágya nagy segítségére lehet majd Ciro Ferrarának és a Juventusnak, hogy elérjék a kitűzött célokat. A francia védő akarása már az edzőtábor első napján érezhető volt, és ez a hozzáállás a szurkolók szimpátiáját is gyorsan elnyeri majd.

"Az elmúlt években senkinek nem éreztük alárendeltnek magunkat, még a Serie B-ben sem. Sőt, a hozzáállást tekintve mindig mi voltunk a legjobbak, és ezért is sikerült ott győznünk, ahol nem mi voltunk az erősebbek. Ferrarának köszönhetően ez a mentalitás még erősebb. Az átigazolási szezon megerősített bennünket, most már nagyon közel vagyunk az Interhez. Biztos vagyok benne, hogy bárkivel felvesszük a versenyt. Nekünk is vannak igazi bajnokaink. Fontos, hogy tisztában legyünk az erőnkkel, persze a megfelelő alázattal."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr274649833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmartin91 2009.07.11. 12:12:56

Az a probléma h hiába fogadkozik Zebina. Az elmúlt évek arról szóltak h hú Zebina most már felépült, bevethető, mindenre képes. 3 nappal később: Zebina újra megsérült, lehet h az egész szezont ki kell hagynia. Sajnos ez már nagyon régóta így megy, és én abszolut nem hiszek abban h ez az ember 2-3 meccsnél tovább egészséges tud maradni. Ha Santacrocét leigazolnánk, különösebben nem izgatna h mit csinál a padon vagy azon kívül, de így h elképzelhető az is h Felipe Melo-n kívül már nem jön új játékos, eléggé fontos lenne h Zebina ne csak 2,5 meccsen keresztül legyen bevethető állapotban.

k_krisz92 2009.07.11. 12:17:22

csak nekem tűnt fel hogy a massimo neri-s linkre kattintva az első képen michael jacksont láthatjuk?? xD viccet félre téve remélem mostmár tényleg nem lesz ennyi sérülés secco jól végzi a dolgát elégedett vagyok remélem zebina is csúcsformában tud majd játszani.. legalábbis hozzá mérten :P

Ismeretlen_128149 2009.07.11. 12:22:07

Remélem nem Zebina lesz a kedző Jobbhátvéd, én Grygerában jobban bízok, és sztem nem vook vele egyedül, ed Ferrara kedveli Zebinát, azért a Molinaro - Zebina szélső kettős eléggé kancsal nem?:D:D:D:D

Ismeretlen_119096 2009.07.11. 12:39:36

nemtudom megmagyarázni,de csípem Zebinát.és kurvára tetszik h tele van bizonyítási vággyal.ezt érzem korábbi nyilatkozataiban is.tudom h nem a legjobb a posztján,de elmegy.sztem neki,és Molinaronak nagyon jó éve lesz.ez megérzés.abból mi igaz h Poulsen nem akar elmenni?

norbi86 2009.07.11. 12:42:11

szerintem meg teljesen mind1 ki lesz a kezdő,vagy a csere játékos,a cserének is maxon oda kell tenni megát,nem lehet gyenge pont,én bízok Zebinában , mmartin91 igazad van,viszont ezekben az új erőnléti edzőkben bízok,most majd elválik az egész milyen munkát végeztek,végeznek,jöjjenek a jó eredmények,és,hogy ki van a pályán az teljesen mind1,az legyen az edző baja ha válogatni kell ki legyen kezdő,meg ki legyen csere,

Ismeretlen_129072 2009.07.11. 12:44:11

Ha zebina ugy dönt hogy eben az évben ne fog anyit sérülni akkor ténleg jó lesz bal oldalt utolso melcsen Lazio elen Camo-val nagyon egymásra találtak a bal szélen Poulsen-röl csak anyit tok hogy plecskák vanak hogy Vilareal vagy Shalke(Nem tom hogy kell irni..:D) szivesen el viné tölünk

Ismeretlen_128149 2009.07.11. 13:37:18

Én kedvelem a Schalke 04-et, bár németből Bayern München...Poulsen jácott már a Schalkeban, és Felix Magath(őt sztem nem kel bemutatni, milyen edző) gyengének érzi a Schalket, am a Schalke 20éves védőjét télen meg akatuk venni (Höweds U21-es Német!) szal ha csere lenne az lenen a legjobb...

babo410 2009.07.11. 13:40:08

Schalke így! Én bízom benne! Remélem Poulsen elmegy innen. De sajnos Secco azt mondta Tiago nem eladó. Miért nem? Nincs elég játékos a kp-n? Sztem még sok is! Remélem elhúznak a francba, Tiagom, Poulsen, Almiron. Miért ragaszkodunk ennyire Tiagohoz? Ennyire nagy szükség van rá? Camoranesi, Marchisio, Sissoko, Zanetti, Giovinco, Diego, Felipe Melo, az összesen hét játékos négy helyre. Talán jól jön cserének, mint nyolcadik, és akkor mindenki helyett van még egy. De Poulsennek és Almironnak mindenképp mennie kell!

Ismeretlen_128149 2009.07.11. 14:16:43

Poulsennek inkább azért kéne mennie, mert drága "fenntartani", és jönne belőlle normális pénz, Almiron meg nem Juve szintű, szal 9Játékso középre elég, és kell is azért, 9+ ifiből ha sok a sérülés, szal Poulsent nem feltétlen kell kidobni, Tiago kaphat egy esélyt, Almiron meg nem is akarok hallani róla!

Victor90 2009.07.11. 14:32:06

Tiago-nak mennyi esély kell????? mindig majd most majd most,el kell zavarni a búsba,Poulsent is meg Almiront is!

Ismeretlen_128149 2009.07.11. 14:53:36

Tiago esélyéről annyit, h Ferrara azt mondta ad neki, akkor csak lát benne vmit nem?

Derrick 2009.07.11. 14:56:28

Azért tartják meg Tiago-t, mert hisznek abba hogy majd a hármas középpályán (mint amikor a Lyonba játszott) teljesen kitud bontakozni. És szerintem igazuk is van. Poulsen mehet a picsába viszont.

Alessandro 2009.07.11. 15:36:34

Még a végén kiderül hogy csak Ranieri volt a hibás, mert egyébként tök jó játékosaink vannak :). Max cserének tudom elképzelni Zebinát, az hogy fogadkozik ez elvárható az összes játékostól. Most hogy jött Diego és valószínű Melo, így már persze bizakodóbbak játékosaink ami nem is baj, csak a felesleg Poulsen, Tiago is marad, én nem nagyon hiszek Tiagoban, egy közepes szintű cserejátékos lehet itt nálunk a közeljövőben is, más nem.

babo410 2009.07.11. 15:52:50

Egy biztos, hogy Poulsen és Almiron mindenképp menjen! Tiago cserének jó lehet, mert azért 8-an vannak kp-re vele együtt, ill. kilencen, mert Melot nem számoltam. Akkor esetleg mehetne. Diego, Zanetti, Camo, Gio, Marchisio, Salihami, Melo, Sissoko ők elegen lennének, pláne, ha azt veszem, hogy a hivatalos oldal szerint Ekdal is kerettag. Igaz még Marchionni is, mert gondolom még nem hivatalos Marchionni szerződése Fiorentinába. De ha azt nézem, hogy 10-en lesznek a kpn, vagy Ekdal nélkül kilencn, az egy kicsit túlzás. Neem kell Tiago sem. De a kp-ról mehetnek Almiron, Poulsen (Ők mindenképp) és Tiago. De remélem Ekdal is a keretben marad, és lehetőséget is fog kapni, mert tavaly nyáron barátságos meccseken mutatta, hogy ő is jó játékos, és ha lehetőséghez jut, akkor még jobb is lehet.

Derrick 2009.07.11. 16:08:30

Ekdal jövőre 1 évre Siena-ba megy kölcsön.

Edgar 2009.07.11. 17:01:27

én meg inkább Poulsen tartanám meg és Tiagot küldeném el! Poulsen annyira nem játszott szerintem siralmasan, és Sissoko-Felipe Melo párosnak is kéne csere, Machisio egy de én őt inkább játszatnám, szimpatikus amiket csinál; meghát ottvan Zanetti de ő nem igazán védekező szerintem eredetileg ő inkább ilyen Pirlo sítlust játszana csak nem azon a szinten. Tiagot meg inkább Diego cseréjeként gondolom, de oda már ott van Giovinco, bár remélem ő is valahogy majd sok lehetőséget kap, szó mi szó én inkább azt mondom Poulsennek kéne egy második esélyt adni csereként, mint Tiagonak egy negyediket! Amúgy melyikük keres többet? Mert ez is egy fontos szempont lehet.

Derrick 2009.07.11. 17:14:10

Poulsen kerek 3 milliót + bónuszokat kap azért hogy a kispadon üljön. Tiago Diego cseréje? Hát nagyon nem. Inkább Camo helyén játszana a hármas középpályán vhogy így: __________________Buffon __Zebina__Chiellini__Cannavaro__Molinaro ____________Sissoko____Melo ___________Tiago__Diego__Marchisio _________________Amauri Nélküle ez se lenne rossz felállás, sőt, így Aley is biztos helyet kapna: __________________Buffon __Zebina__Chiellini__Cannavaro__Molinaro ___________Melo__Sissoko__Marchisio __________________Diego ______________Amauri__Del Piero

Edgar 2009.07.11. 17:31:53

Nem hiszem hogy Camoranesi ne lenne kezdő akármilyen formációban is ha egészséges, de értem akkor, hogy hova gondolod. kíváncsi vagyok a csatárokra is majd, hogy ki hogy fog muzsikálni, meg kinek melyik formáció a legjobb. Az viszont tényleg érdekes lenne, ha Del Piero, Giovinco, Camoranesi és Diego is a pályán lenne egyszerre, ők tudnának igazán kreativitást vinni a játékba. Nem tudom emlékeztek-e a Milan elleni meccsünkre, amikor del Piero és Giovinco is játszott egyszerre? Nagyon jók voltak mindketten, de valahogy egymással alig tudtak mit kezdeni. Még régebbről az is rémlik, hogy Camo is középen is játszott vagyis jobb oldalon de középre húzódva, meg Nedved is valamikor ott is játszott meg a válogatottban is láthattuk középre húzódva így osztogatni, szóval nagyon kíváncsi leszek, remélem játszunk elég edzőmeccset a szezon előtt, hogy kialakuljon valami ütős forma, mert ugye jól össze kell szokni mindenkinek.

Derrick 2009.07.11. 17:44:44

Elméletileg természetes hogy Camoranesi kezdő lenne, nem is az a baj, hanem inkább az hogy engedi-e a formája. Idén is nagyon keveset játszott s amikor játszott, alig futott vagy művelt valamit a pályán, szinte csak rugdosta az ellenfél bokáit; látszott rajta hogy nem volt a top-on sem fizikailag sem agyilag. Remélem Ferrara tud ezen segíteni, sőt, biztos fog, mindannyian tudjuk milyen zűrös kapcsolat volt Camoranesi s Ranieri között. Reméljük az új Camo-t látjuk majd a pályán ebben a szezonba!

Ismeretlen_127214 2009.07.11. 17:55:35

Camoranesinek és Del Piero-nak valószínűleg a jövőévi csapatban is bérelt helye lesz a kezdőben, és azt pedig nem lehet megjósolni hogy Chiellini mellett(ha nem igazolunk egyet)Cannavaro vagy Legro kap majd helyet, a bal oldalon (ha nem igazolunk) akkor valószínűleg ismét Molinaro fog játszani, am sztem nem valami jó dolog... Kéne még egy bal hátvéd, mondjuk Dossena lenne a legmegfelelőbb erre a posztra sztem... Diegoért és Melo-ért pedig biztos nem azért adtunk ki annyi pénzt hogy a cserepadon üljenek, Sissokonak is játszani kéne, és hogy ez hogy lesz megoldva azt senki nem jósolgassa...

Derrick 2009.07.11. 18:09:32

Azt nagyon könnyen lehet jósolgatni mivel Secco is és Ferrara is bejelentették hogy 4-2-3-1el vagy esetleg 4-3-1-2vel fogunk játszani. S ehhez a kispadnak semmi köze nincs mivel ezek a játékosok probléma nélkül tudnak egy pályán egymással játszani. Dossena vétele pedig egyszerűen azért nem valószínű mert a Liverpool Fabio Aurelio sérülése miatt nem adja el.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása