Marchisio: "Diegóval erősebbek lettünk"

"Egy hosszú negatív periódus után a vasárnapi győzelmünkkel megmentettük az idényünket. Minden rendben van, és így kell tovább folytatnunk."

A Siena ellen újra egy teljesen egységes Juventust láthattak a szurkolók. A csapatban harmónikusan megfértek egymás mellett a régi bajnokok és a fiatal tehetségek. Claudio Marchisio egyike volt a mérkőzés legjobbjainak, hiszen egy gólt szerzett, és egy gólpasszt adott.

Marchisio akcióban

Marchisio a Juventus Channelnek nyilatkozott.

"Ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk helyünket a Bajnokok Ligájában úgy, hogy még selejtezőt sem kell játszanunk. Most az a legfőbb célunk, hogy legyőzzük a Laziót, és másodikként zárjuk a szezont. Korábban még a Scudettóra is volt esélyünk, a második hely gyakorlatilag biztosnak tűnt, aztán jött ez a negatív periódus, és majdnem mindent elveszítettünk. Most vasárnap tehát győznünk kell, hogy visszaszerezzük a második helyet. Szerintem megérdemeljük."

A nap híre mindenképp Diego leigazolása. A brazil középpályást néhány nappal Fabio Cannavaro után szerezte meg a Juventus.

"A klub egyértelmű politikát folytat. Meg akarjuk erősíteni a keretet. Idén jól szerepeltünk a Bajnokok Ligájában, miután feljutottunk a Serie B-ből, és tavaly újra kvalifikáltuk magunkat az európai porondra. Ahhoz azonban, hogy továbblépjünk, olyan tapasztalt bajnokokra van szükségünk, mint Cannavaro, és olyan magas szintű játékosokra, mint Diego. Ki lesz a következő edző? Most Ferrarával kell együtt dolgoznunk a második helyért, aztán a nyári szünet után a klub majd meghozza a döntést."

A beszélgetés ezután átterelődött a holnapi Bajnokok Ligája döntőre, és Claudio elárulta, kinek szurkol.

"Nagyon szeretem a Manchestert, mert olyan csapatuk van, ahol mind a 11 játékos együtt védekezik, még Rooney is feláldozza magát, aztán nagyon veszélyes ellentámadásokat vezetnek Ronaldo, Tévez, Park jóvoltából. Ez lehet majd a titkos fegyver a Barcelona ellen, akik inkább a labdatartásra helyezik a hangsúlyt."

És végül néhány szó Maldini utolsó hazai mérkőzéséről, mely néhány szurkoló miatt igen csúfra sikeredett.

"Egyértelmű, hogy néhány embernek a stadionban semmi köze nem volt a futballhoz és a szurkoláshoz. Számomra elképzelhetetlen, hogy valaki kifütyüli Maldinit, aki több, mint 900 alkalommal lépett pályára a Milan színeiben. Lehet, hogy egyesek úgy vélik, a reakciója túlzott volt, de nem hiszem, hogy ez volt a helyes módja a kritikának egy olyan játékos búcsúmérkőzésén, aki egész életében azért a klubért harcolt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr954649665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi 2009.05.26. 20:53:20

Szerintem a fiatal triumvirátusból ő a legjobb!

pcinfogb · http://pcinfogb.wordpress.com 2009.05.26. 21:20:03

Tibi: van benne valami, sőt... de Gio is jó.

babo410 2009.05.26. 22:43:21

Igen, nagyon jó játékos Marchisio! De most nincs igaza. Sajna nem lettünk erősebbek, hiszen Nedved elmegy, tehát egy nagy játékos helyére jött egy másik, vagyis egyenlőre nem vátozikaz erősségünk. Ill. mégis. Jövőre nem Ranierinek hívják az edzőt!

Shyr Kahn 2009.05.26. 23:01:19

Szerintem ez a srác nemcsak vkp-nak tehetséges. Az interjú alapján nagyon jó észrevételei vannak... ketzemet tenném rá, hogy jó edző lesz belőle. Persze az még messze van, de ha minden jól megy addig, akkor nemcsak a Juventus egyik meghatározó vkp-ja lehet, hanem az egyik legendája is. Ez a srác a trióból a legkisebb eséllyel érkezett, hiszen a posztjára szerződtették Poulsen-t és ott volt még Zanetti, Tiago, Sissoko... kezdetben szerencséje volt, hogy bekerülhetett, de nagyon is élt a lehetőséggel. Szuerintem a mai napon Sissoko mögött a második legjobb a vkp poszton. Így tovább!

Ismeretlen_124884 2009.05.27. 02:01:08

A Marchisio-Sissoko-Diego tengely az egyik legerősebb középső hármas a világon. Úgy sincs már rendes szélsőnk a mindig sérül Camo-t leszámítva. Szerintem fel kell adni a klasszikus 442-t. Úgy se játsza már szinte senki. Marchisio régóta kedvencem. Ranieri alatt nagyon kötött poszton játszott, szerintem egy sima VKP-nél több van benne.

Ismeretlen_117673 2009.05.27. 08:25:02

Diego ide vagy oda Marchisio a legnagyobb király ! :P

Ismeretlen_117673 2009.05.27. 08:30:12

egyébként abban igazad van Shyr,hogy Marchisio annak ellenére,hogy mennyire nehéz volt a helyzete,és idény elején jóformán 5. számú kp-nak érkezett,de az is közrejátszott ,hogy Zanetti,Tiago majd később Sissoko is megsérült,és Poulsen szegény annyira szerencsétlen,hogy egyszerűen nem marad más akit játszatni lehetne. persze ezzel együtt is nagyra tartom a fiút és valóban ő teljesített a legjobban a fiatal hármasból,az más kérdés,ha Giovinco is ennyi lehetőséget kapott volna (saját posztján),akkor már lehet egy igazi klasszissal vagyunk gazdagabbak...

ignácio 2009.05.27. 10:26:57

Nem emlékszem hogy felmerült-e a téma,de hallottátok,hogy Juninho ingyen szerződtethető?Mit gondoltok róla?Véleményem szerint beférne a csapatba.

Juve4ever 2009.05.27. 10:54:20

egy negatív pontja van.szereti a mu-t. komolyabbra fordítva a szót,igéretes tehetség.jövőre alapember kell hogy legyen.sissoko mellett.számomra a csapat biztos pontjai.buffon,chiellini,delpiero és iaquinta mellett.remélem jövőre a többiek is felnőnek az ő szintjükre és akkor minimum 1valamit nyerni fogunk.

mmartin91 2009.05.27. 11:05:46

Marchisio valóban tehetséges játékos. A három fiatal közül egyértelműen ő volt a legjobb ebben a szezonban. Nagy kérdés viszont h a következő szezonban kezdőként számítanak-e rá, avagy sem. Ugyebár most úgy tűnik h fogunk igazolni egy középső középpályást, legalábbis a hírek erről árulkodnak. Felmerült D'Agostino, Ledesma, de még Xabi Alonso neve is. Tény, h utóbbi elképesztően jó megoldás lenne, de gyakorlatilag a nullával egyenlő annak az esélye h ideigazol. A vezetőknek azt kell eldöntenie h Marchisióval komolyan, hosszú távon számolnak-e a kezdőbe, mert ha igen akkor nem érdemes a nyakára hozni egy játékost, viszont ha úgy ítélik meg h mindenképpen kell egy új középpályás, akkor Marchisiónak komoly konkurenciája lesz a kezdőcsapatba kerülésért. Ha én dönthetnék, akkor valószínűleg hoznák egy játékost mert Tiago-t mindenképpen eladnám. Persze, ez nem azt jelentené h Marchisio biztosan nem lenne kezdő, de komolyan oda kellene tennie magát ahhoz h biztos pontja legyen a csapatnak Sissoko mellett. Persze, azon is sok múlik h az új edző mit akar majd játszatni, egyelőre azt sem tudjuk h Diego-t Nedved helyére fogják rakni vagy irányítónak. ignácio: még az is lehet h rástartolunk Juninhora, mivel ingyen van, nagy név, más kérdés h túlvan pélyafutása csúcsán, dehát akkor Cannavaroról mit mondjunk. Sztem csereembernek tökéletes lenne, ha Diego irányítót játszana, akkor simán lehetne a cseréje. Viszont nagyobb arra az esély h ő inkább hazamenne Brazíliába.

Ismeretlen_108746 2009.05.27. 11:22:40

A középpálya szélei azok, melyek még erősítésre szorulnak (meg a komplett védelem), így szerintem fölösleges lenne középső középpályásokat hozni. Marchisio többnyire jól teljesített, lehetőséget kell adni neki a következő szezonban is. Amúgy érdekes, hogy a 23 éves Marchisioról úgy beszélnek, mint a jövő reménysége, a nála 1 évvel idősebb Diego pedig vitán felül klasszis... Hagyni kell játszani a srácokat.

ignácio 2009.05.27. 12:44:35

én is kispadosnak,beugró embernek szántam,egy jó év még van benne,és bl szempontból kellő tapasztalattal rendelkezik

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása