HIVATALOS: A Juventus leigazolta Cannavarót

A Juventus hivatalosan is megerősítette, hogy leigazolták Fabio Cannavarót a Real Madridtól.

Fabio Cannavaro

A 36 éves védő 2006-ban hagyta el a Bianconerit a bundabotrány után, és a Real Madridhoz igazolt.

Cannavaro szerződése idén jár le, és már nem is szándékozott hosszabbítani a madridiakkal, így a Juventus ingyen szerezte meg a játékost.

"A Juventus szerződést kötött Fabio Cannavaróval, mely július 1-től lép életbe, és 2010. június 30-ig lesz érvényes." - olvasható a klub hivatalos közleménye.

Cannavaro 2004-ben igazolt a Bianconerihez, majd az elkövetkező két évben két bajnoki címet is szerzett a torinóiakkal.

A védő a 2006-os Világbajnokság egyik legjobb játékosa lett, és a torna után az Aranylabdát is elhódította.

A Real Madridnál nyújtott teljesítménye azonban már nem mondható ilyen jónak, rengeteget hibázott, és bár korábban sem gyorsaságáról volt híres, mostanra még ez is megkopott. Leigazolása ellen rengeteg szurkoló tiltakozott, mondván Cannavaro elárulta a Juventust 2006-ban.

"Örülök, hogy visszatérhetek Torinóba, és újra a Juventus mezét viselhetem. Sajnálom, hogy néhány szurkoló haraggal viseltetik irántam azok után, hogy mennyi dicsőséges élményben volt részünk az elmúlt évek alatt. Azonban biztos vagyok benne, hogy újra visszanyerem a bizalmukat, hiszen minden tudásommal és hitemmel a Juventust akarom megint szolgálni." - nyilatkozta Fabio Cannavaro.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr484649629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_108746 2009.05.19. 13:34:37

A Real Madrid sem igen szándékozott szerződést hosszabbítani Cannavaroval... Vajon miért? "minden tudásommal és hitemmel a Juventust akarom megint szolgálni" Ebben szerintem senki sem kételkedik, a baj csupán az volna, hogy ez a "minden tudás" egy kalap szar és rohadtul kevés lesz ahhoz, hogy komoly erősítést jelentsen a Juventusnak. Nonszensz, hogy 35 éves játékosokkal kívánjuk megerősíteni a védelmet. Cannavaro sokszor egészen szánalmas teljesítményt nyújtott a Realban, s ha a Juventus ismét Európa egyik élcsapata kíván lenni, akkor nem mengedheti meg, hogy egy ilyen igazolást csapatépítésnek nevezzen. Igazoljuk még vissza Viallit, Ravanellit, Contét és Ferrarát is! Na meg Platiniről se feledkezzünk meg, ő is aranylabdás volt ám! Egészen siralmas, dilettáns, felháborító!

Ismeretlen_111021 2009.05.19. 13:38:22

sztem jól fogunk járni vele...a válogatottban is jól tudnak együtt működni...remélemitt is meglesz :P álljunk hozzá pozitívan...Ranieri elment már csak jobb lehet...nem??

Ismeretlen_110517 2009.05.19. 13:46:51

Magyarázat nélkül, és mindentől függetlenül: én nagyon örülök az érkezésének!!! Isten hozott újra köztünk!!! Mutasd meg, Cannaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Várjuk a további jó -na jó, még jobb- híreket!!!!!! FORZA JUVE!!!

zlt 2009.05.19. 13:53:14

Cannavaro nekem soha se volt a kedvenc játékosaim között, de a bundabotránykor minden döntés nagyon kényes volt. Ha most tényleg elszánt és bizonyítani szeretne önmagának, valamint a szurkolóknak is, akkor szerintem jól fogunk járni vele. Remélem nem csak azért jön, mert muszáj mennie valahova... És akár még befektetés is lehet. Ahogy 39-40 éves lesz el lehet majd adni a milán védelembe is.:D

Shyr Kahn 2009.05.19. 13:54:36

Én is örülök neki. Sokan nem veszik figyelembe, hogy a Real sosem a védekezőstratégiájáról volt híres. Canna az olasz stílusban nőtt fel. Nem hiszem, hogy sok idő kell majd neki ahhoz, hogy újra hozzászokjon és jól teljesítsen. Ez nem spanyolhon, ez olaszhon... Nem véletlenül viszi be Lippi sem a válogatottba. Ezen mindenki gondolkozzon el.

Ismeretlen_53881 2009.05.19. 13:55:46

Nyilván csak vele nem lehet megerősíteni a védelmet, de én azért valamennyire örülök neki. Várjuk meg, hogyan teljesít, addig szerintem nem kell leírni.

Ismeretlen_110517 2009.05.19. 14:02:23

Persze, az kétségtelen, hogy még LEGALÁBB két védőt kellene igazolnunk a keretbe rajta kívül...és természetesen meg is kell válni, mondjuk ugyanennyitől. FORZA JUVE!!! SZEBB JÖVŐT!!!

Ismeretlen_108746 2009.05.19. 14:07:00

Azért vannak bizonyos teljesítmények, amiket nem lehet elkenni olyan sztereotípiákkal, hogy spanyolhon kontra olaszhon. Ezen is érdemes elgondolkodni... Morális alapon nem ítélem el, viszont pillanatnyilag egy szar játékos, aki ráadásul öreg is. csak nehogy az legyen, hogy ennyi volt a védelem megerősítése. Győzzön meg a teljesítményével, s minden elismerésem az övé lesz.

Zsil 2009.05.19. 14:10:45

Nen hiszem,hogy rá van szükségünk,bár ne legyen igazam.Lhamra viszont nagyon is.

juveludi 2009.05.19. 14:51:25

Hát,ha már Diego ugysem jön...33 millát nemfogunk fizetni érte...és a végén a bayernbe megy -_-"

carlos44 2009.05.19. 14:58:15

A fiatalok szempontjából jó, h itt lesz. Amúgy meg majd az idő úgy is eldönti. Hamarosan látni fogjuk, h megérte ide hozni vagy sem. Diego?Védők? Új edző, új kívánságok, reméljük hogy ezért végképp jön.

Ismeretlen_113151 2009.05.19. 15:07:36

Én csipázom Cannavaro-t, nagyon nem bánom hogy idejött! Valószinüleg Lippi sem véletlenül játszatja, ahogy azt már S Kahn is elmondta! Biztos vagyok benne, hogy erősitést jelent és most nem feltétlenül a játékára gondolok, hanem arra hogy mi mindent tanulhatnak tőle a fiatalok! Meglátjuk mi lesz, én remélem hogy Chiellini-vel együtt (és persze Buffon-nal mögöttük) egy elég erős védekező közepe lesz a Juvénak! A széle az már más kérdés..... Forza Juve!

turorudi 2009.05.19. 15:21:33

ingyen van, és már egyszer bevállt itt! biztosan nagyon akar majd bizonyítani, és szerintem sikerülni is fog neki! ha meg nem, marad legro...egy próbát megér! ha van benne legaláb még 2 jó év, akkor máris megérte leigazolni! addig mehet a pénz másra, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle.

Alessandro 2009.05.19. 15:39:32

Az jól hangzik hogy vettünk egy aranylabdás világbajnokot, de mivel ő a 36 éves Cannavaro, így hát inkább egy nagyon rossz hír. Ingyen jött, lesz pár jó meccse biztos a bajnokságban majd, kis és középcsapatok ellen, de ha összefutunk egy angol csapattal és Canna kezdeni fog akkor erősen félhetünk majd. Ha őt tervezte a vezetőség mint legnagyobb erősítés a védelembe, akkor edzőtől függetlenül még lehetnek problémáink a közeljövőben. Volt egy valószinűtlen pletyka hogy Juhász jönne ide, jobban örülnék neki, nem lennénk hátrébb vele mint Cannával. Csak azért mert ingyen volt, még nem feltétlenül jó, Grygera bevált, de Mellberg és Salih már túl volt pályája csúcsán mikor ideérkeztek.

juveman 2009.05.19. 15:47:35

ezt nem értem...:S!ha diegot nem jelenthetjük be mert tőzsdén érdekeltek vagyunk akkor cannát miért lehet?:S

Ismeretlen_108746 2009.05.19. 15:51:23

juveman: Jó kérdés :-) Ha Cannavaro leigazolásától nem romlanak a részvényárfolyamok, akkor semmitől... Amúgy egy sületlen hülyeség volt ez a duma a tőzsdével kapcsolatosan.

Shyr Kahn 2009.05.19. 15:51:29

"Azért vannak bizonyos teljesítmények, amiket nem lehet elkenni olyan sztereotípiákkal, hogy spanyolhon kontra olaszhon." Elgondolkodtam rajta és Cannavaro teljesítménye sztem ez a sztereotípia. Aztán majd kiderül persze. Annyiban igazad van, hogy mivel pl. Zambrotta sem tudott visszatérni a régi szintjére a Milan-ba érkezve, ezért lehet Canna sem fog. A kockázat nyilvánvaló. After all, We shall see the result.

Ismeretlen_108746 2009.05.19. 16:04:04

Shyr Kahn: Értem a nézőpontodat, s igazad van. Nincs a dologban túl nagy kockázat, ingyen jön, 1 éves szerződést kötött, ha nem válik be, jövőre menjen isten hírével. Személy szerint nincsenek ellenérzéseim vele kapcsolatban morális alapon. A legfőbb problémám a dologgal, hogy nagyon erős a gyanúm, hogy a vezetőségünk azt gondolja, hogy most ezzel nagy nevet igazoltunk a védelembe, s akkor ezzel meg is van erősítve. Ha jön még 2 fiatalabb, hosszú távra is megoldást jelentő, komoly igazolás, akkor OK, de ha nem... Ha tényleg egy Juventushoz méltó csapatot akarunk építeni (márpedig mi más lehetne a cél?) akkor egy Cannavaro állati kevés lesz. A teljesítményével kapcsolatos felvetésem nem sztereotípia, hanem kíméletlen tény. Gyakorlatilag nem láttam tőle jó teljesítményt az egész szezonban... Abban is igazad van, hogy valóban van különbség a két ország labdarúgása között, s egy védő teljesítménye függ a védőtársaktól is, de én azt érzem, hogy már nem csak ez az oka a rossz formának. Cannavaro már soha nem fog azon a szinten teljesíteni, mint annak idején. Egyetértek, leigazoltuk, lássuk mit tud, s utána elválik, hogy rászolgált-e a Juventus mezre. Egyébként abban biztos vagyok, hogy kiteszi a lelkét a csapatért, s már ez sem elhanyagolható dolog.

Shyr Kahn 2009.05.19. 16:11:58

A helyes út valóban az lenne - és remélem ezért is hoztuk el ingyen -, hogy a fiatalok tanuljanak még tőle ez alatt az egy év alatt és egy év múlva már Ariaudo-t, vagy mondjuk Criscito-t (de felőlem lehet más fiatal is, csak tehetséges és klasszis szintű legyen) szeretnénk a kezdőben látni.

DP88 2009.05.19. 17:07:14

Sztem mindenképpen megérte, mivel ingyen volt, rá biztos nem mondhatjuk majd azt, h kidobott pénz. Ne feledjük azt sem, h Legro is és Canna is szinte folyamatosan játszott, egyikük sem lesz már fiatalabb, abban bizakodok, egymást rotálva meggyőző teljesitményt nyújthatnak majd, főleg h Legro ősszel remekül játszott (szerintem) kicsit beleszürkült tavaszra, amit egyérteműen a fáradtsággal lehet indokolni. Egymást rotálva szerintem remek teljesitményre lehetnek képesek, én ezzel le is tudnám a belső védő poziciót. szélső védő kell még, valamint irányitó, legyen az ribéry vagy diego. Valamint a távozó kiegészitőembereket kell megfelelően pótolni. Lényegében ennyi.

süci 2009.05.19. 18:02:03

zlt: Lehet poénkodni a Milán védelmével, vagy a védői életkorával, csak azért ne felejtsd el, hogy az utóbbi időben (vagy régebb óta) a mi védelmünk egy kalap lepkefingot nem ér. Sőt, kor ide vagy oda, nagyon lomha védőink vannak Pláne egy 36 éves védő érkezésekor hozod szóba a Milán védelmét :D

Juve4ever 2009.05.19. 18:07:38

gratulálok a vezetőségnek.büszkék lehetnek magukra ismét. bár remélem hogy ojan formába lesz mint amikor elment.akkor nincs gond.

Roli921 2009.05.19. 18:16:05

Azért ha valaki a ŰReal madridban kezdő az nem rossz játékos, akármilyen szar is mostanában a madrid. Szerintem középre jó lesz jobb szélre viszont mindenképpen kell valaki.

Ismeretlen_102194 2009.05.20. 14:09:11

Én úgy érzem nem ő a gyógyír a védelmünkre!Nagyon rossz formában van,kétlem hogy nálunk találna magára,már ha egyáltalán rátalál!A villareal ellen is kabaré volt amit művelt!Ez a Madrid egy rakat szar!Állítom hogy egy olasz középcsapat is megrakná őket!Motiválatlan gyökerek!Régen ilyen Gagók meg Higuainok még az öltözőbe sem mehettek volna be!De hagyjuk is!Magunkra kell találni,itt a várva várt lehetőség!;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása