Blanc megszólalt a krízis ügyében

A Sky Sport 24-nek adott nyilatkozatábal Jean-Claude Blanc a csapat jelenlegi helyzetéről beszélt, és mondandóját a tegnapi, Ranierivel folytatott megbeszéléssel kezdte.

"Nehéz időszakon megyünk keresztül, de ez előfordul a futball világában. Viszont ez a negatív periódus kicsit hosszúra nyúlt, mivel már 46 napja nem tudtunk győzni. Éppen ezért ideje volt, hogy komolyabban is elbeszélgessünk, akárcsak októberben, és ugyanúgy, mint akkor, megpróbáljunk a lehető legjobban kikerülni ebből a helyzetből. Sikerülhet, de ehhez egységesnek kell maradnunk. Tegnap reggel Secco és én beszéltünk Ranierivel - ugyanúgy, ahogy egyébként többször is szoktunk -, és úgy döntöttünk, hogy a mai napon dupla edzést tartunk a játékosoknak, hogy megmaradjon a koncentráció és az összetartás. Ezután a játékosokkal is találkoztunk, és velük is beszéltünk a jelenlegi helyzetről, mert nagyon fontos a csapaton belüli egység."

Jean-Claude Blanc

Blanc tagadta azt a pletykát, hogy a Milan elleni negatív eredmény után menesztenék Claudio Ranierit, és helyét Ciro Ferrara venné át. Amikor Ranieri jövőjéről kérdezték, a klub igazgatója megerősítette John Ekann álláspontját.

"Az idény végén vonunk mérleget. Most a hátralévő négy mérkőzéssel kell foglalkoznunk, mert csak így javíthatunk a helyzetünkön."

A csapatot és a vezetőket ért kritikákkal kapcsolatban Blanc több türelmet, objektivitást és tiszteletet kért a szurkolóktól.

"Nem hiszem, hogy jogos lenne a játékosokat ért kemény kritika, főleg azoktól a szurkolóktól, akik ennél sokkal nehezebb helyzetben is mögöttünk álltak. Annyit mondhatunk nekik, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a helyzet megváltoztatása érdekében, de ehhez szükségünk van a támogatásukra."

A játékosok hozzáállásáról és győzni akarásáról is sok szó esett mostanában.

"Teljesen normális, hogy ha rosszul alakulnak a mérkőzések, és nem sikerül a maximumot nyújtani, a játékosok csalódottak lesznek, és egyre nagyobb nyomás nehezedik rájuk. Emiatt még inkább szeretnének jól teljesíteni, ami persze nem fog sikerülni. Ez egy ördögi kör."

És végül néhány szó Cannavaroról, aki már átesett az orvosi vizsgálatokon is.

"Lépésről lépésre haladunk, mert minden részletet szeretnénk részletesen megvizsgálni, mielőtt aláírnánk a szerződést. Mindenesetre szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy ő egy világbajnok, a válogatott csapatkapitánya, és a Real Madrid alapembere. Igaz, hogy három évvel ezelőtt elhagyott minket, de ezt a a döntést klubbal közösen hozták meg, és nem szabad azt sem elfelejteni, hogy Cannavaro és Emerson eladásával a Juventus 23 millió eurót keresett. Ha egy játékos mellett döntünk, azt nézzük, hogy minőségi igazolás legyen, és Cannavaro olyasvalaki, akitől a fiataljaink rengeteget tanulhatnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614649575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2009.05.06. 18:33:41

Na ez jó! Ha esik, ha fú, Ranieri marad. Olyan, mint a Berlini fal. Nem döntheti le semmi! Csak egy rendszerváltás! De az kéne nagyon a csapatnál! Majd év végén levonjuk a következményeket! Akkor, ha most a hátralévő meccseket megnyerjük, marad ez a bunkesz. Ha véletlen legyőzzük a milant, és ők kikapnak a fiortól, vagy mástól, de 2-ok leszünk, marad Ranieri, és minden kezdődik előröl. Csak annyi különbséggel, hogy néhány nagy játékos tuti távozik. Trez, Buffon, Nedved, Camoranesi, meg még ki tudja ki. Csak nehogy Del Piero is visszavonuljon. Nem lesz Ranierivel semmi jövője a Juvénak, tehát mennie kéne mindenképpen!

babo410 2009.05.06. 18:39:24

Dupla edzés volt! Várom hányan szenvednek majd ranieri nagyszerű edzéstervétől izomsérülést. Mert sokat szednek össze még a szimpla edzéseken is, nemhogy duplán!

Ismeretlen_53881 2009.05.06. 19:44:22

Ilyen válságkezelésről sem hallottam még: dupla edzés! Valamit nagyon tudnak ezek. Amúgy örömteli, hogy most már "Az idény végén vonunk mérleget", és nem a Ranieri marad jövőre is duma megy.

Shyr Kahn 2009.05.06. 21:52:11

Ezt a hülye szöveget. Dupla edzés. Mintha a mennyiség lenne a minőség is, holott az extra edzéseknek legalább annyi kára lehet, mint haszna. Most már tudom, hogy miért van sok sérültünk. Ranieri-t az idény végén el kell küldeni. Másodikok már nem leszünk szvsz, persze egy dolog, amit biztosnak vél az ember és más dolog, ami megtörténik...

szijem · http://www.juventus.com 2009.05.07. 12:07:15

Vegul is fiuk, ha jobban megnezzuk a dupla edzes meg mindig olcsobb mint Diego :))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása