Ranieri: "Az Olasz Kupa döntőjébe akarunk jutni"

A mai sajtótájékoztató két fő témáról szólt: az Inter elleni rangadó utóhangjairól, és a Lazio elleni mérkőzésről, mely egyenes utat jelenthet az Olasz Kupa döntőjébe.

Három nappal az Inter elleni mérkőzés után még mindig sokat beszélnek az összecsapásról, főleg miután a sportbíróság arra kötelezte a Bianconerit, hogy a május 3-i, Lecce elleni találkozót zárt kapuk mögött rendezze meg. Ranieri így vélekedik a helyzetről:

Claudio Ranieri

"Nem hiszem, hogy ez a szankció igazságos lenne. Az ilyen viselkedést nem szabad figyelmen kívül hagyni, de ez volt az első eset velünk kapcsolatban. A szurkolóink viselkedése rossz volt, és ez sajnos olyasmi, amit mi, olaszok magunkkal hurcolunk. Megértem Balotellit, és sajnálom őt. Ismétlem, az ilyen viselkedést meg kell büntetni. Támogatom a szurkolást, a szurkolói rigmusokat, melyek segítik a csapatot, de azokat elítélem, melyek a játékosok ellen irányulnak. Ha ez még egyszer előforul, szólni fogok a csapatkapitánynak, hogy lépjen fel ellene."

Még várni kell addig, míg kiderül, helyt adnak-e a csapat fellebbezésének a zárt kapus mérkőzés miatt, de addig is vár még egy nagyon fontos összecsapás a Juventusra. Holnap este a Bianconeri a Laziót fogadja az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén. A csapatnak az első találkozón elszenvedett 2-1-es vereséget kellene megfordítania. A feladat nem lehetetlen, de nagyon nehéz lesz a remek formában lévő Lazio ellen.

"Egy teljesen felpörgött csapat ellen kell majd játszanunk. A Lazio idén néhányszor nagyon jó teljesítményt nyújtott. Háromszor szenvedtek vereséget egymás után, de fel tudtak állni, és megnyerték a városi rangadót, majd legyőzték a Genoát is. Nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzés vár ránk holnap."

Az ellenfél formájától függetlenül a Juventus biztosan nagyon elszántan lép majd pályára. Az Olasz Kupa olyasmi, amit a Bianconeri nagyon szeretne elhódítani, pláne mert az idei a klub 10. Kupája lenne.

"Nagyon akarjuk ezt a győzelmet. Be akarunk jutni a döntőbe, és elhódítani a Kupát. Chiellini nem játszhat, és Amauri sem teljesen egészséges még. A végső felállás eldöntése előtt sok mindent kell még mérlegelnem. Kinek vannak problémái, ki egészséges, ki a frissebb, stb."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr234649519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2009.04.22. 00:43:33

Talán ha Balotelli-nek nem lett volna akkora nagy arca és pofája, akkor nem kap ilyet... de az egyik leggusztustalanabb játékos a Serie A-ban és ellene csak ilyen stílusban lehet fellépni. Egyéb esetben nem venné észre magát. Miről beszél Ranieri? Csak azt ne mondja, hogy ha valakinek elmond ezerszer valamit, akkor nem vágja egy idő után szájon, ha nem csinálja azt ezeregyedjére is... van egy határ és ezt Balotelli átlépte. Ez ilyen egyszerű. Másképpen nem lehet megnevelni.

suci 2009.04.22. 02:15:06

Megnevelni? Gondolod nem sz*rja le nagyívben az egészet? Épp azért mert akkora arca van, ezért nem érdekli hogy mit mondanak róla,,, Ezzel a viselkedéssel a szurkolóink saját magukat büntetik - lásd a szankciókat.

Roli921 2009.04.22. 08:39:27

A Roma ugyanezért 8000 Euro büntit kapott, mi meg kb 2-3 millásat a stadionbezárással. Azért ez elgondolkodtató, pedig tudtommal a Roma szurkolók visszaesők. Érdekes mennyire nem szeretné a liga ha a Juve megerősödne.

Shyr Kahn 2009.04.22. 11:03:57

A megnevelés baromság volt... inkább azt akartam írni, hogy így legalább le lehet vezetni a feszültséget és jó céltáblának tűnik a kis pöcs. A Drughi nyilatkozatával egyetértek. Azóta több helyen is olvastam, hogy elmagyarázták az egészet és nem kérnek bocsánatot. Igazuk van, mert a kis pöcs sem kér semmiért bocsánatot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása