Nyilatkozatok: megint Cannavaro

Buffon után Giorgio Chiellini is megszólalt Fabio Cannavaro átigazolásával kapcsolatban. Chiellini tárt karokkal várná vissza Torinóba válogatott társát.

Giorgio Chiellini

A Cannavaro visszatérésével kapcsolatos hírek a hétvégén láttak napvilágot, és azóta a játékos ügynöke is megerősítette, hogy tárgyalnak a védő átigazolásáról.

"Az újságokból értesültem a hírről, szóval én sem tudok róla sokkal többet, de nagy megtiszteltetés lenne mellette játszani a Juventusnál is." - mondta Chiellini a Corriere dello Sportnak.

"Nagyszerű erősítés lenne a számunkra. Nem szabad elfelejteni, hogy Cannavaro Aranylabdás játékos, és az olasz válogatott csapatkapitánya. Arról lehet vitatkozni, hogy milyen döntés volt részéről elhagyni a Juventust, amikor lesoroltak bennünket a Serie B-be, de az vitán felül áll, hogy remek játékos és ember. Mindannyian nagyon sokat tanulhatnánk tőle."

Claudio Ranieri is osztja játékosai véleményét, miszerint jó döntés lenne a klub részéről, ha visszahoznák a 2006-ban távozott Fabio Cannavarót. Sok szurkoló azonban úgy véli, hogy a védő áruló, amiért a bajban elhagyta csapatát, és semmi keresnivalója nincs Torinóban.

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke pedig azt nyilatkozta, hogy életkora miatt utasította vissza, hogy Cannavaro a klubjához szerződjön. Persze elképzelhető, hogy csak savanyú a szőlő...

Buffon után Giorgio Chiellini is megszólalt Fabio Cannavaro átigazolásával kapcsolatban. Chiellini tárt karokkal várná vissza Torinóba válogatott társát.

Giorgio Chiellini

A Cannavaro visszatérésével kapcsolatos hírek a hétvégén láttak napvilágot, és azóta a játékos ügynöke is megerősítette, hogy tárgyalnak a védő átigazolásáról.

"Az újságokból értesültem a hírről, szóval én sem tudom róla sokkal többet, de nagy megtiszteltetés lenne mellette játszani a Juventusnál is." - mondta Chiellini a Corriere dello Sportnak.

"Nagyszerű erősítés lenne a számunkra. Nem szabad elfelejteni, hogy Cannavaro Aranylabdás játékos, és az olasz válogatott csapatkapitánya. Arról lehet vitatkozni, hogy milyen döntés volt részéről elhagyni a Juventust, amikor lesoroltak bennünket a Serie B-be, de az vitán felül áll, hogy remek játékos és ember. Mindannyian nagyon sokat tanulhatnánk tőle."

Claudio Ranieri is osztja játékosai véleményét, miszerint jó döntés lenne a klub részéről, ha visszahoznák a 2006-ban távozott Fabio Cannavarót. Sok szurkoló azonban úgy véli, hogy a védő áruló, amiért a bajban elhagyta csapatát, és semmi keresnivalója nincs Torinóba.

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke pedig azt nyilatkozta, hogy életkora miatt utasította vissza, hogy Cannavaro klubjához szerződjön. Persze elképzelhető, hogy csak savanyú a szőlő...

Claudio Ranieri egyébként a Juventus hivatalos honlapjának nyilatkozott a Lazio elleni Olasz Kupa mérkőzés előtti sajtótájékoztató keretében, szóval most már nyugodtan mondhatjuk, hogy Cannavaro visszatérésének lehetősége nem pletyka, hanem hír.

Claudio Ranieri

"Mi is gondolkodtunk a dolgon Cannavaro életkora miatt, de nem hagyhattunk elúszni egy ilyen esélyt." - mondta Ranieri.

"Cannavaro és Chiellini a válogatott mellett a Juventusnál is együtt játszhatnának, és azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy ingyen érkezne hozzánk. Amikor engem kérdeztek erről, természetesen rábólintottam. A Juventus stratégiája egyértelmű: fiatalok, bajnokok, és ingyen igazolható játékosok. Most már csak Fabióval kell megbeszélni a dolgokat."

És végül maga az érintett játékos, Fabio Cannavaro is megszólalt a hírekkel kapcsolatban.

"Nagyon tisztelem a Real Madridot, de elképzelhető, hogy a következő idényt már nem itt folytatom." - nyilatkozta Cannavaro a Tuttosportnak.

Fabio Cannavaro

"Ennek ellenére nem áll szándékomban, hogy az idény ilyen fontos részében gondot okozzak a klubnak. Tudom, hogy felvettük a kapcsolatot a Bianconerivel, de hagyom, hogy az ügynököm járjon el ebben a kérdésben. Nem szívesen avatkozom be a tárgyalásokba. Megállapodtam Enricóval, hogyha minden készen áll, felhív, én meg aláírom a szerződést. Mindenki tudja, hogy nagyon szívesen visszatérnék a Juventushoz, ahol két nagyszerű idényt töltöttem el, és két bajnoki címet is szereztem, amit senki sem vehet el tőlem. Persze én sem a Holdon élek, tisztában vagyok vele, hogy a szurkolók azt várták, maradjak a bundabotrány után is, és nagyjából tudom, milyen fogadtatásra számíthatok a részükről. Már ezerszer beszéltem a távozási döntésemről, de minden további nélkül beszélek róla újra. Nem aggódom, beszélni fogok a szurkolókkal."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr904649518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmartin91 2009.04.21. 16:05:00

Na itt is van:"Cannavaro és Chiellini a válogatott mellett a Juventusnál is együtt játszhatnának". Tehát ebből az következik h ő lenne a sztárközéphátvéd igazolásunk a következő szezonra. Ez aztán valóban "komoly" igazolás lenne. Ezek szerint jövőre is Legro lesz a kezdő, mivel pár meccs után úgyis ki kell venni Cannavaro-t mert mindenki beszivatja majd orrba-szájba, aztán elüldögél a min. 3 misis éves fizetésével a padon, neki ez mindenképp megéri. Én abban reménykedem h a szurkolók tesznek majd vmit annak érdekében h ne igazoljuk le, remélem lesz vmi tüntetés vagy vmi, és ha ennek ellenére is jön, akkor meg minden labdaérintésénél kifütyülik. Buffon és Chiellini nyilatkozata meg sztem szóra sem érdemes, nyilván nem mondhatják azt Cannavaróra h egy öreg, már iszonyat gyenge védő, mivel gondolom jó kapcsolatban állnak egymással, Buffonnal legalábbis biztosan. Chiellini meg azért beszél szépen róla, mert ugyebár ő rúgta föl az EB előtt, ami miatt ki kellett azt hagynia Cannának. Chiellini gondolom úgy gondolja h itt a lehetőség jóvá tennie ezt, ő is beszél majd a szurkolókkal h fogadják vissza Cannát, vagy legalábbis áradozik róla egy keveset.

Shyr Kahn 2009.04.21. 16:11:50

Nem értem miért gondolod, hogy pár mérkőzés után majd megint Legro lesz a kezdő... szerintem meg fogsz lepődni. És nem kell ellene tüntetni. Szépen összehoztad a dolgokat mmartin91... mintha ezek a dolgok egyértelműek lennének. Chiellini, ezért Buffon azért dicséri, mintha fel sem merülne benned, hogy talán azért kardoskodnak mellette, mert a két év alatt megkedvelték és valóban erősítést látnak benne.

suci 2009.04.21. 16:30:08

Úgy tűnik a Juve az ingyen-igazolásokból és a régi focistáiból akar megélni. 5-6 év, és újra Vieira-Emerson páros lesz a középpályán

Ismeretlen_108746 2009.04.21. 16:36:56

Elég szánalmas a történet. Cannavaro a Napolihoz szeretett volna hazaigazolni, de nekik nem kellett, mondván, hogy túl öreg már. Egy majdnem kieső helyen levő csapatnak nem kell, mi meg elhozzuk... Aki nézegeti a Real meccseit, az aligha gondolja azt, hogy Cannavaro a világ legjobb védőinek egyike, s én nem látok benne igazi fantáziát. Ha csereembernek igazoljuk, s veszünk mellé 2 minőségi védőt, akkor OK, de a kezdőbe nem kellene már.

Ács Ricsi 2009.04.21. 19:25:59

Fabio Cannavaro nincs elkeseredve a Juve-szurkolók kritikája miatt JUVENTUS. Claudio Ranieri örül, szerinte nem szalaszthatták el a lehetőséget, hogy igazolják az aranylabdás hátvédet. Ezt most látom az nso oldalán

carlos44 2009.04.21. 19:51:08

nem jön több védő és ebből az is látszik, h marad Rani, Trez meg agyő. Védő sem jön + Diego sem fog...

suci 2009.04.21. 20:13:00

Szóval akkor a 'sztár' akit ígértek hogy leigazolnak, az Cannavaro lesz? :DD

Ismeretlen_108746 2009.04.21. 21:05:07

A goal.com-on a szavazók 70%-a jó igazolásnak tartaná Cannavaro leigazolását... Szorgosak lehettek az Inter szurkolói...

Roli921 2009.04.21. 21:18:39

Ács Ricsi, Nemzeti Sport mai száma szerint Ranieri kifejezett kérése egy fiatal védő. gondolom nem rá gondolt. Szerintem ha ő jön Rani menni fog. Ha így lesz nem tudom sírjak vagy nevessek, de egy biztos a vezetés egy kalap szar pedig eddig bíztam bennük.

Shyr Kahn 2009.04.22. 00:38:02

@Apuleius: Én is jó igazolásnak tartom ingyen, pedig közel sem vagyok Inter szurkoló...

suci 2009.04.22. 02:10:59

A legszomorúbb az, hogy egy 36 éves, formán kívűli játékosra azt mondhatjuk, hogy belefér a kezdőcsapatunkba. Szégyen! Talán ha már idáig süllyedtünk, nem a csatár poszt a legsürgetőbb,,, mert gondolom Kanna érkezésével a hátvédsor le is van tudva.

Ismeretlen_22017 2009.04.22. 08:29:13

A 36 éves, formán kívüli játékos a Lippi vezette olasz válogatott alapembere, sőt csapatkapitánya. Tehát egy, két jó idény azért még benne lehet.

Ismeretlen_108746 2009.04.22. 11:21:16

Shyr Kahn: Én egy érdekes statisztikát írtam le, ami némileg ellentétes az ezen fórumon olvasható hozzászólásokkal. Ennyit kívántam jelezni, s nem sugalmaztam olyat, hogy aki jó igazolásnak tartja az feltétlenül Inter szurkoló. Én az olasz válogatottban való jelenlététől függetlenül azt gondolom, hogy Cannavaro már régen nem az a játékos, aki valaha volt. Több szempontból sem tartom jó igazolásnak, s ennek csupán egyike az a szubjektív vélemény, hogy én szarnak szoktam látni a Real Madridban mutatott játékát.

DP88 2009.04.22. 12:10:07

A realban nem jó ez tény, de nem felejtsük el, h a Juvéban milyen szinten jó volt. Az olsz és a spanyol foci teljesen más, sztem még 2 évig tudna jól játszani a juvéban, ráadásul ingyen van, tehát ha mégse megy neki a játék, akkor nem bukunk vele pénzt mint Tiagoval vagy éppen Poulsennel. Az nem volt szép dolog, amit a visszasorolásnál tett, de ne felejtsük el, h legalább ő vissza akar jönni, nem úgy mint Zambi, akinek a milanba igazolását sose fogom megbocsájtani.

Shyr Kahn 2009.04.22. 12:10:21

OK. Amikor kiment spanyolhonba - rosszul játszott... spanyolhonban és nem olaszhonban. Ha visszatér ide, szerintem közel visszanyerheti a régi formáját. Egy szó, mint száz: nem érdemes abból kiindulni, hogy mit tudott mutatni a Real-ban.

Ismeretlen_108746 2009.04.22. 12:27:14

Én speciel Zambrottára sem haragszom. Nagyon nehéz szituáció volt csapatnak és játékosnak egyaránt. Ugyanakkor, ha már felmerült Zambrotta esete, azt se felejtsük el, hogy Cannavaro a Napoliba akart hazaigazolni, csak ott nem kellett. Ez azért nem ugyanaz, mintha minden vágya a Juventus volna. Igazatok van abban, hogy teljesen ingyen van, s ha jó formába lendül, elkarcolgathat még 2 évig úgy, hogy erősítést jelent. Mondjuk ebbe a védelembe szinte bárki erősítést jelent. Én tartok tőle, hogy Cannavaro már nem képes 36 évesen ugyanarra, mint mielőtt eligazolt, s a legfőbb félelmem az, hogy visszahozzuk, s a vezetőség majd úgy tekint a dologra, hogy na akkor a védelem erősítése letudva. Jöjjön Cannavaro, ne csináljunk morális ügyet az egészből, de igazoljunk 2 fiatal, minőségi védőt, akik hosszabb távon is komoly erősítést jelentenek.

Shyr Kahn 2009.04.22. 13:19:51

Igaz, de véleményem szerint nem kell hátra igazolni, csak Criscito-t visszahozni és Ariaudo-t beépíteni. Bár amíg Ranieri a mester, addig ezt valószínű várhatjuk egy darabig.

Ismeretlen_108746 2009.04.22. 13:23:00

Őszintén szólva én nem nagyon emlékszem Criscito játékára, de valóban az a legokosabb, ha a reményteljes, saját nevelésű fiatalokat építjük be a csapatba. Ariaudo pedig bíztató játékot mutatott, s felnőtt a feladathoz, mikor lehetőséget kapott.

ati 2009.04.22. 13:35:38

Hagyjátok már ezt a Cannavaro fikázást! Régen írtam már, de most úgy éreztem h írnom kell! Ne mondjátok már egy Cannavarora h szar játékos! A mai napig a világ egyik legjobb középvédője, az olasz válogatott alapembere, óriási játékintelligenciával rendelkezik és ingyen jön! A társai felnéznek rá! Ébredjetek már fel! Szerintem nagyon jó igazolás és meglátjátok hogy be fog válni, mert ő egy vezér, Chiellinivel együtt állatok lesznek, nem sok csapatnak lesz ilyen két középvédője, mint nekünk! Az meg hogy a Real Madridban hogy játszott, játszik a kutyát nem érdekli! Előfordult már jópár játékossal, hogy egy másik bajnokság nem fekszik neki. Ha már csak Juventusos példát akarok mondani, azonnal eszembe jut Henry esete! Gondolom mindenki emlékszik rá! Szóval erről ennyit! Cannavaro legalább két évre megoldja a posztját, és egy eurót sem kell fizetni érte! Amúgy Legro sem sokkal fiatalabb nála! Forza Juve!

Ismeretlen_108746 2009.04.22. 13:53:14

Na ne vicceljünk már! Már hogy a búbánatba ne számítana, hogy egy adott játékos éppen aktuális csapatában hogyan teljesít???!!! Nagyon távol van attól, hogy a világ egyik legjobb középhátvédjének lehessen nevezni. Attól, hogy van olyan, hogy egy játékosnak az egyik bajnokságban szarabbul megy, mint a másikban, ne húzzuk már rá ezt minden esetre. Legrottaglie 3 évvel fiatalabb, ami azért annyira nem kevés. Persze ha úgy nézzük, hogy egy 30 éves játékos is csak 10 évvel idősebbbb egy 20 évesnél, akkor persze minden igaz. Amúgy meg Legrottaglie szintén nem egy kőszikla a védelemben.

mmartin91 2009.04.22. 17:02:28

Apuleius véleményével nagyjából egyetértek, bár sztem attól függetlenül h Legrottaglie valóban nem egy kőszikla, az ő szintjén nagyon jól megoldja a feladatát. Nyilván nem egy világklasszis védő, de a mostani Kannavárotól biztosan jobb formában van. Egyébként Canna nemhogy 2 évre, még 2 percre sem fogja megoldani a posztját, jövőre ugyanúgy Legrottaglie és Chiellini fog középen játszani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása