Lazio - Juventus: 2-1

Tegnap este Goran Pandev és Tommaso Rocchi góljaival 1-0-ás hátrányból fordított a Lazio, így egy gólos előnyben várhatja az Olasz Kupa elődöntőjének torinói visszavágóját.

Lazio - Juventus: 2-1

Mindkét csapat felforgatott összeállítással lépett pályára, mivel mindkét tréner pihentetni akarta egyes kulcsjátékosait.

A Juventus az Amauri - Iaquinta csatárkettőssel kezdett, a belső középpályán Sissoko és Tiago, a széleken Marchionni és Nedved bizonyíthatott, a védelemben pedig Grygera, Mellberg, Chiellini és Molinaro kapott lehetőséget.

A Bianconeri nagyon jól kezdte a mérkőzést, teljesen beszorította a rómaiakat, és Iaquinta révén megszerezte a vezetést is, ám ezt les címén érvénytelenítette a játékvezető. A lassításból egyértelműen kiderült, hogy helytelenül.

A 34. percben aztán egy kifejelt labdát a tizenhatos vonalán Marchionni gyűjtött be, kapura lőtte, és a megpattanó labdát Muslera kapus nem védhette.

A csapatok tehát 1-0-ás Juve vezetésnél vonultak az öltözőbe. A második játékrész azonban teljesen más képet mutatott. A Lazio ráébredt, hogy van keresnivalója a mérkőzésen, és megújult erővel kezdett rohamozni, Ranieri pedig elkeseredetten próbálta felfrissíteni a középpályát, előbb Poulsen, majd Marchioso :) Marchisio becserélésével, de ez sem segített, sőt...

A második félidőre a Juventus teljesen elfogyott, összeesett, így a Lazio igen aktív támadóinak nem jelentett gondot az ellenfél védőinek összezavarása. Előbb Pandev révén összejött az egyenlítés, majd a lefújás előtt 10 perccel Rocchi góljával a vezetést is megszerezték a fővárosiak.

A visszavágóra bizakodásra adhat okot az első félidő játéka, ám aggodalomra a második. Amennyiben nem sikerül erőnlétileg feljavítani addig - meg a Chelsea elleni meccsig - a játékosokat, nyugodtan elbúcsúzhatunk az Olasz Kupától és a Bajnokok Ligájától is.


LAZIO - JUVENTUS: 2-1 

Összegzés:

Gól: Marchionni 34', Pandev 65', Rocchi 78' 

Sárga lap: Matuzalem 14', Iaquinta 16', Grygera 31', Sissoko 38', Chiellini 69'


LAZIO: Muslera; Lichsteiner (De Silvestri 78'), Siviglia, Cribari; Kolarov, Manfredini (Mauri 56'), Ledesma, Matuzalem, Foggia (Brocchi 85'); Rocchi, Pandev

Fel nem használt cserék: Carrizo, Rozenhal, Radu, Inzaghi 

Edző: Rossi


JUVENTUS: Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko (Marchisio 59'), Tiago (Poulsen 68'), Nedved; Amauri (Trezeguet 78'), Iaquinta

Fel nem használt cserék: Chimenti, Ariaudo, Salihamidžić, Giovinco

Edző: Ranieri


Bíró: Tagliavento

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr934649336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2009.03.04. 12:04:12

Hát ja, azért csak kiderül hogy nem bírjuk a sorozatterhelést. Ősszel sok volt a sérült és gyakorlatilag ugyanaz a kezdő 11 volt mindíg a pályán, most ezt megszívhatjuk. Ranierinek kell is a kb 25 fős keret. Semmi probléma nem lenne ha többet cserélne, mert tényleg a szezon első felében ki lehetett volna próbálni a fiatalokat, most hogy szinte teljes a keret, persze hogy még ritkább ez. Ez valami szörnyű, nincs erőnlét egy olyan csapatnál aki európa elitjéhez tartozik. Persze a másodosztály után nem rossz ez az eredmény (mármint a bajnoki helyezést és kupát nézve) de ez furcsa. Del Piero gyakorlatilag kipukkadt ami nem meglepő, megnéznék egy edzést, hogy mennek a dolgok mert Ranieri amennyi sikert hoz annyi kárt is csinál a játékosoknál. A mai Kisalföldben egy Juve drukker nyilatkozata is bent van, érdekes dolgokról ír, hogy a bírok erősen nyomják az Intert, van némi igazság, bár ha jobban meggondoljuk idén sem mi, sem az inter vagy a milan nem érdemel bajnoki címet, legalábbis amit idén játékban mutatunk az erősen kérdéses hova helyezhetjük a csapatot (még ha a klasszisaink el is döntik a meccsek nagy részét)

fycam 2009.03.04. 13:40:35

Hali! Én azt nem értem, hogy mikor vezetünk mért állunk be védekezni és kontrákkal "operálni". A másik ami ezzel kapcsolatos, mi redves ....-ért kell mindig rohanni, miért nem lehet egy kicsit megjáratni labdát ahelyett hogy felfutunk a szélen és beadjuk 3 védő közé az egyszem csatárnak. Több olyan eset volt, mikor elindult a kontra a szélen és mindenképpen beakarják fejezni ahelyett, hogy szépen visszapasszolták volna és had fusson az ellenfél a labda után. Ez számomra érthetetlen.

zlt 2009.03.04. 14:06:34

fycam téged is üdvözöllek a Ranieri korszakban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása