Közérdekű közlemény

Az elmúlt napok történései miatt úgy döntöttem, egy bejegyzést szentelek a blog szabályzatának, de főleg a helyes viselkedésnek, mert úgy tűnik, sokan nincsenek tisztában ezzel.

A blog szabályzatának egyik fő pontját idézném:

"3. a hozzászólás nem mocskolódást jelent. Amennyiben mégis ezt csinálod, a blog szerkesztőinek jogában áll moderálni a kommentedet. Teljesen szubjektív módon. Reklamációt nem fogadunk el."

Sajnos néhány ember egyszerűen nem tud viselkedni. Persze, akinek nem inge, ne vegye magára, nem akarok felesleges sértődéseket. Nagyon jól tudják azok, akikről szó van.

Nem nagy kérés, hogy tiszteljük meg a másikat normális viselkedéssel. Tudom, az internet névtelenségébe bújva nagyon könnyen elszáll az ember, és olyasmiket is megenged magának, amit a normál életben nem tenne. De nagyon nem szeretném, ha ez a viselkedés továbbra is folytatódna.

A pohár a hétvégi, Palermo elleni keret posztnál, majd passerby tegnapi írásánál telt be. Inkább örülnötök kellene, hogy egy szurkolótársatok veszi a fáradtságot, és megír egy cikket, nem leárulózni kellene. Sajnos nem mindenkivel egyezik a véleményünk - speciel én sem értek egyet passerby gondolatával -, de attól még el lehet fogadni, és tiszteletben lehet tartani.

Vagy ha annyira nagyon mondanivalód van, kulturáltan megírhatod kommentben, vagy írhatsz Te is egy cikket, ami ha érdemes rá, természetesen kikerül a blogra.

Még egyszer mondom, akinek nem inge, ne vegye magára.

Most térjünk át egy másik témára. A blog szabályzatát nem azért hoztuk létre, mert imádjuk a szabályokat. Hanem főleg miattatok. Azért, mert ez egy blog, nem egy fórum. A hozzászólási lehetőség azért van, hogy a bejegyzésekre reagálhassatok.

Nézzük, mire is gondolok:

"5. a kommentelési lehetőség azért van, hogy a bejegyzést kommentáld. Amennyiben nem oda tartozó; vagy hosszabb tartalmú hozzászólást írsz; máshonnan átvett cikket publikálsz - akár forrás megjelölésével együtt -, a blog szerkesztői moderálhatják a teljes kommentet."

Létrehoztunk egy Dühöngőt is, pont azért, hogy ne csak a bejegyzésekhez lehessen hozzászólni, hanem másról, egymásról, vegyes dolgokról is lehessen beszélgetni, vitázni.

A mi hibánk, hogy a Dühöngő kommentjei egyelőre tördelés nélkül szerepelnek, ez hamarosan orvoslásra kerül. Viszont a ti hibátok, hogy nem használjátok.

Nem szeretném nagyon sokáig húzni ezt a bejegyzést, a lényeg remélem, így is érthető. A szabályzatból idézett mindkét pontnál szerepel a moderálási lehetőség. Eddig nem sokszor éltünk ezzel, de ez most egy ideig változni fog.

Aki nem képes normális hangnemben írni a többieknek, vagy nem képes a bejegyzéshez hozzászólni, moderálásra kerül. Mivel nincs ehhez sok kedvem, meg időm se, ezért ezt csak néhányszor fogom megtenni, utána egyszerűen kitiltom innen az adott olvasót.

Arra kérnélek benneteket, hogy próbáljátok a blog szabályzatában lefektetett dolgokat betartani, mert nem olyan nagyon nehéz. Jó lenne, ha a blog stílusa, hangulata, és a közösség is maradna olyan, amilyen volt.

Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr204649302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ricsman 2009.02.24. 20:07:35

Ámen! :)

Edgár 2009.02.24. 20:13:06

Igen, én teljesen egyetértek erre szükség lesz már! Régen biztos emlékeztek még néhányan többet kommenteltem én is, de néhány hónapja mióta tönnyire a kommentezés csak veszekedés illetve a szeretett csapatunk szapulása, inkább nem írogatok véleményt, persze ez nem jelenti, hogy ne olvasnám a blogot nap,mint nap, és a kommenteket is de tényleg már néha azért lépek el az oldalról, mert felbosszantanak a szurkolókon belüli viszájok:S gondolom ezzel nem csak én vagyok így, mindenesetre én nagyon jó ötletnek tartom ezt mostmár!

suci2k 2009.02.24. 20:36:34

Csak az a baj, hogy odaírtátok: 'várjuk a véleményeket, hozzászólásokat' Egy ilyen cikknél, amivel neked sem egyezett a véleményed, gondolhattatok volna arra, hogy mások is szóvá teszik a nemtetszésüket. Szerintem aránylag kultúrált maradt a dolog, nem voltak anyázások, trágárságok. De akkor tiltsátok le a kommentezés lehetőségét, és tegyétek ki passerby e-mail címét, és nincs ilyen gond. :S

buub 2009.02.24. 20:42:57

Légyszi tedd már őket felelőssé, hogy néha elfajult a dolog. Az meg, hogy tegyék ki passerby e-mail címét, kicsit belegondoltál, hogy mit is kérsz (már bocs)? SENKINEK nincs joga egy személy privát adatait kiadni, telefonszám, számlaszám avgy akár e-mail cím.

Ismeretlen_22017 2009.02.24. 20:45:59

suci2k: remélem, csak játszod a.. azt. Kulturált módon. Érted? Nem egymás mocskolásával. Érted?

suci2k 2009.02.24. 20:52:17

buub: Szarkazmus akart lenni, mert annak se lenne értelme ha letiltanák a hozzászólásokat. Nem értem ezt az álszent dolgot. A következő cikkhez írjátok oda NAGY BETŰKKEL, hogy csak az írjon kommentárt aki egyetért a cikkel, aki nem, annak pszt.

Ismeretlen_22017 2009.02.24. 21:02:01

Te tényleg nem csak játszod. Na várj: nem a véleménnyel van a baj. Hanem a stílussal, amit egyes emberek megengednek maguknak. Azt szeretném itt megszüntetni.

suci2k 2009.02.24. 21:12:25

Hát te tényleg vicces vagy. Teljesen kultúrált vagyok, nem használok obszcén szavakat, nem emlegetem senki ősét. Véleményemet írom le, és az ugye szubjektív. Dedós sem vagyok, nem írhatom hogy: 'ejnye-bejnye passerby, ne írj butaságokat mert összekössük a bajszunkat.' Relaxálj, túlreagálod a dolgokat.

Ismeretlen_117341 2009.02.24. 21:16:33

Szerintem is nagyon jó ötlet akinek pedig nem tetszik...majd meg szokja,suci2k amúgy mindent lehet kritizálni,mindenben lehet hibát találni.Sőt az a legkönnyebb,főleg akkor ha valakinek nem szimpatikus az ötlet.Ahány ember annyi gondolat,még szép ,hogy nem akar mindenki ugyan azt írni,legyen mindenkinek véleménye,de viszont nem kell anyázásig,el fajulnia semmilyen beszélgetésnek ahhoz,hogy egy laikus kommentáló számára furcsám hasson az egész,vagyis méltatlannak tűnjön.

Ismeretlen_22017 2009.02.24. 21:20:48

suci2k: ovis vagy? Szövegértelmezési problémáid vannak? Nem mondtam, hogy rólad van szó. Hagyd már abba a kukacoskodást. Írd le a véleményedet, kritizálj. Nyugodtan, pont ezt szeretném én is. De kulturált hangnemben, anélkül, hogy a másikat mocskolnád. Te nem is csináltál ilyet? Akkor nem rád vonatkozik! Akinek nem inge, ne vegye magára. Érted már?

Ismeretlen_53881 2009.02.24. 21:37:35

suci2k, ha rákattintasz a nevemre, találsz ott egy címet, oda nyugodtan írhatsz, amit akarsz. Legfeljebb nem olvasom el. Edgár, én sajnálom, hogy mostanában nem kommentelsz, ha én is lúdas vagyok benne, akkor sorry!

Ismeretlen_53881 2009.02.24. 21:42:48

Ja, természetesen az e-mail-címre gondoltam. Bár a nevéből hamar rá lehet ismerni :D . Lassus, hosszabb távon nem lehet megoldani, hogy IP-címeket le lehessen tiltani a kommentelés lehetőségéről? Ez szerintem - persze csak ha nincs más megoldás - valamilyen megoldás lenne, még ha nem is tökéletes.

Ismeretlen_22017 2009.02.24. 21:54:04

de meg lehet oldani Meg vannak más módszerek is... tulajdonképpen a kitiltás ezzel jár.

suci2k 2009.02.24. 21:56:13

passerby: amíg lehet kommentelni, addig nem szívesen írkálok neked, bármennyire szeretnéd. ;) De ne offoljunk.

Ismeretlen_102194 2009.02.24. 22:04:40

Edgár!!! Haversrác!!!!! MiVAnVELEEEEDD???? Hiányzol"tesó"!!!! Kérem,parancsolom:) hogy térj vissza közénk!!! Még pár név akit szemééély szerint hiányolok és hasonlóan kérem a kommentek folytatására : CSABAh,Carlos44,PaLLaDINhO.

juvem 2009.02.24. 22:56:34

Igenis MESTER:D

RICh 2009.02.24. 23:03:04

Sztem is kezdtek eléggé elfajulni a dolgok...

maradi 2009.02.24. 23:47:25

palladinho már átpártolt a genoa blogba, nem:_D

Ismeretlen_110517 2009.02.25. 01:55:04

Lassus! Ezt már egy ideje én is szerettem volna jelezni/mondani Neked, hogy vedd/vegyük szorosabbra a gyeplőt... ;) Edgáááár!! :))) Légyszi vedd komolyan asvééd kérését, parancsolatát! :D ;) És az általa fent említett többi skac(plusz lenne még pár név)is tényleg visszatérhetne közénk! Srácok, ha ezt most olvassátok... ;) Ugyanakkor lenne egy-két kívánságom, hogy ki ne kommenteljen inkább ide soha, de soha többé... :D Amúgy lehet, hogy igazad van, maradi. :( :D FORZA JUVE!!!

Ismeretlen_74763 2009.02.25. 09:44:34

Üdv mindenkinek! Mostanában nagyon el vagyok havazva, az én bűnöm, hogy nincs még tördelés, de rajta vagyok az ügyön. Sajnos a freeblog, elég korlátozott supportot nyújt a blogolóknak. A témához: vegyük észre, hogy szurkolótársak vagyunk, egy cél miatt látogatjuk ezt a blogot, a Juventus közös imádata miatt. E szerint kellene egymáshoz állni, persze nem vagyunk egyformák vannak / lesznek súrlódások egymás között, de a személyeskedést nem szeretem. Ezentúl, ha valaki személyes megjegyzést tesz a másikra annak a kommentjét én törlöm azonnali hatállyal és ha ez sem használ komolyabb rendszabályokat vezetünk be. További kellemes napot mindenkinek és jó szórakozást az esti mérkőzéshez! Forza Juve!

Ismeretlen_102194 2009.02.25. 10:48:52

Üdv yuuzer ismét a "családban"!!;) Akkor még pár név akiket személy szerint nagyon! hiányolok a kommentekből és az emberi hangvételű vitákból,eszmecserékből/nem sorrend!/ : Angyal Bandi,tednero,nilsnoa,trezegol,Dana,Daccc,DJKGB,kowa,mnorba,Elodv és még akit nem említettem az is,plusz a már felsoroltak!!!! Srácok!!!!!Lécci, gyertek vissza!!!

Aleee · http://nst.blog.hu/ 2009.02.25. 10:51:18

Sajnos az éremnek minden esetben két oldala van és ez most sincs másként. Sajnálom, hogy így alakultak a dogok, de további sok sikert, és több olvasót, illetve pártatlan hozzászólásokat az adminisztrátoroktól, sajnos ezt komolyabb oldalakon nem engedheti meg magának senki, mármint, hogy legyenek pártfogások "haverok", mellett és, hogy a többi hozzászóló csak slang, érdemtelen vélemény nélkül. Sok sikert.

Ismeretlen_22017 2009.02.25. 11:19:58

"Komolyabb" oldalakon nem engedheti meg magának senki, hogy felkérje a suttyó olvasókat, hogy próbáljanak meg kulturált módon viselkedni? Aleee, na ne már. Nevetséges. Nézzük csak: passerby - ShyrKahn, asvééd - mmartin91, stb. állandóan vitáznak, de mégis meg tudnak maradni kulturált keretek között. Úgy látom neked is értelmezési problémáid vannak, akárcsak suci2k-nak. Nem a véleményekkel van a baj, hanem a formával. Érted? Te sem, meg egy páran még rohadtul nem vagytok szimpatikusak, mégsem mocskollak, szidlak, ócsárollak benneteket. Olvasók vagytok, örülök, hogy olvassátok a blogot, hozzászóltok a bejegyzésekhez. De mindennek van határa. Ha nem érted, miről szól ez a bejegyzés, mi a lényege, miért írtam, sajnálom, ezen nem tudok segíteni, kérd meg valamelyik "komoly" írótársadat, hogy értelmezze neked.

szabol 2009.02.25. 11:47:45

Nem értem mi a baj!!! Aki nem érti , hogy mi a probléma, annak nincs helye közöttünk!!!!! Ui:Egy csapatnak szurkolunk!!!!Nem????

Ismeretlen_22017 2009.02.25. 12:04:00

o.mellberg: ahhoz a bejegyzéshez írd légyszi a kommentedet, ahova tartozik: Chelsea elleni keret. Ezt a hozzászólásodat töröltem. Köszönöm!

suci2k 2009.02.25. 12:26:53

Valószínű az egész az én saram, és az egész 'mocskolódás' - amit képtelen vagy kifejezni - az, hogy kijelentettem hogy egy bizonyos ember viselkedése, áruló magatartást jelent SZÁMOMRA. Részemről az egész onnan pattant ki, hogy passerby ki is fejtette, hogy miért szurkoljak az Internek. Ez olyan, mintha valaki arra kérne, hogy szeressem meg a romákat, annak ellenére hogy mennyire gyűlölöm őket. (ez csak egy példa volt, nem új vitatéma) És ha elolvasod a hozzászólásokat, rájössz, hogy senki sem képes az Internek szurkolni (talán volt 1 ember?) Akkor talán a hiba nem a többségben van. Erről ennyit.

Ismeretlen_22017 2009.02.25. 12:31:41

suci2k: figyelj. NEM rólad van szó. SENKI nem említette, hogy TE voltál. Ha üldözési mániád van, abban nem segíthetek. Általánosságban írtam a bejegyzést. Egy párszor megemlítettem, többet nem akarom: akinek nem inge, ne vegye magára. Ha NEM te voltál, NEM rád vonatkozik. Ha még mindig képtelen vagy megérteni, légyszi ne írj többet ezzel kapcsolatban. SENKI nem kérte, hogy fogadd el passerby álláspontját, SENKI nem kérte, hogy ne írd le a véleményedet.

Ismeretlen_108746 2009.02.25. 12:38:51

Alapvetően egyetértek a kezdeményezéssel. Azt gondolom, hogy mindenkiből kibuknak néha csúnya szavak, s ezek megjelenése vagy meg nem jelenése nem feltétlenül van összefüggésben az elkövető kulturáltságának mértékével. Persze nyilvánvaló, hogy vannak határok, s lényeges, hogy mindezt valaki mennyire általánosan alkalmazza. Aki mást mond, az szerintem képmutató és őszintétlen. A kulturáltság egyik legfőbb jele, ha valaki felismeri, hogy átlépett egy bizonyos határt, s vissavesz magából, netalán elnézést kér. Egyértelmű, hogy törekedni kell, a trágárság minimaliszására. Én magam hibáztam az egyik topik esetében, s valóban csúnya szavakat írtam, melyeket azóta is felvállalok, viszont nyomban elnézést is kértem mindenkitől, aki nem érintett az ügyben. Az adminisztrátornak, habár lehet, hogy vannak kezében jelképes eszközök, nem tiszte cenzúrázni és nevelni, azt hiszem Lassus a létező legjobb és legokosabb módszert választotta a közlemény megírásával. Mint írtam, csúnya szavak néha elhagyják az ember ujjait, ez nem szép, de bocsánatos bűn kell legyen. Most persze nem arra gondolok, ha valakinek szinte csak és kizárólag ebből áll a kommentelő tevékenysége. A valódi problémát én abban látom, hogy vannak olyanok, akik arrogáns, kioktató hangnemben reagálnak mások véleményére, önmagukat focigurunak vélve, magukat feljogosítva érzik, hogy leugassák mások véleményét, s a véleménykülönbség esetén minősíthetetlen hagnemet ütnek meg. Véleménykülönbségek és egymásnak ugrások előfordulhatnak, de ezeket jó volna a lehető leginkább kulturált módon rendezni. Alapvetően a blog törzsgárdája szerintem abszolúte korrekt ezen a téren.

Aleee · http://www.nst.blog.hu 2009.02.25. 12:40:30

Lassus: Majd, ha észreveszed a cimboráid által tett ledegradáló megjegyzéseket és utána olvasol annak, hogy a probléma miből eredt akkor elfogadnám a válaszod, de sajnos mint minden válaszotokban csak ez az "értelmezési" duma található így mit vársz? Túl nagyképű és beképzelt hozzáállás ez. "SENKI nem kérte, hogy fogadd el passerby álláspontját, SENKI nem kérte, hogy ne írd le a véleményedet." Sajnos erre pont a minap volt példa, kulturáltan fogalmaztam és az egyik haverod pont ezzel rontott nekem, hogy csinálj magadnak egy saját blogot. Látom figyelsz és, hogy téged idézzelek: "komoly értelmezési gondjaid vannak" csak sajnálni tudlak.

Ismeretlen_22017 2009.02.25. 12:48:50

Aleee: ez hihetetlen. Komolyan, te vagy direkt kötözködsz, vagy egyszerűen képtelen vagy megérteni. Nem a haverjaimnak szól, nem neked szól, mindenkinek szól. Aki képtelen kulturáltan viselkedni - függetlenül attól, hogy kicsoda -, vagy ne írjon, vagy ne jöjjön ide, vagy viselje a következményeket. Kioktató? Lekezelő? Beképzelt? Lehet, hogy neked az. Van néhány pont, amit kértem a hozzászólóktól. Nem tetszik? Ne kommentelj, vagy ne olvasd a blogot. Azt hiszem, senki nem kötelezett rá. Az előzőekben, ha megnézed, senki hozzászólását nem moderáltam, ugyanúgy írtál te is, asvééd is, passerby is, ShyrKahn is, Apuleius is, stb. mindenki. Mindenkit kértem ebben a bejegyzésben, hogy viselkedjen. Nem csak téged, nem csak suci2k-t, nem csak asvéédet, nem csak Apuleiust. Mindenkit. Ha úgy érzed, nem fog menni, sajnálom. Ha úgy érzed menni fog, örülök neki, és további jó olvasgatást, kommentelést.

Aleee 2009.02.25. 13:45:25

Lassus: Remélem akkor ezek után a ledegradáló, nyilvánvaló kötözködés is törölve lesz, mert mindent kivált valami, sajnos nincsenek véletlenek, ha valaki provokál akkor mindenhol ez a következmény, mivel mindenkinek egyetemes joga megvédeni magát, ha nem haragszol meg. És nekem nem a moderálási alapelvekkel volt gondom, sőt. Csak ugye az éremnek 2-oldala van. Azt is büntetni kell aki provokál, legyen az bárki mert ehhez semmi joga senkink, remélem stimmt mostmár számodra is.

Ismeretlen_22017 2009.02.25. 13:50:43

Aleee: teljesen igazad van, az is moderálására fog kerülni, aki provokál. Mostantól. Ezért született ez a bejegyzés, hogy tartsuk meg a kulturált kereteket, és nyomatékosan felhívjam a figyelmeteket a moderálási alapelvekre. Midnannyiótokét. Remélem így már világos számodra is. asvééd: most már zárjuk le ezt, hogy ki kezdte előbb. Innentől ennek legyen vége.

Ismeretlen_102194 2009.02.25. 14:25:18

Teljesen jogos,Lassus és Aleee!!! De ahogy én magamba szálltam és korrigáltam a hibáimat úgy remélhetőleg ezt te is megteszed kedves Aleee?!! Zárjuk le,hagyjuk már egymás csesztetését,kioktatását,degradálását,oktatását,hiszen ez az oldal nem ezért van!Részemről most már tényleg lezárva!Forza Juve!

Ismeretlen_111112 2009.02.25. 14:57:46

Egyetértek a leírtakkal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása