Palermo - Juventus: 0-2

A Juventusnak mindenképp győznie kellett, ha tartani akarta a lépést az Interrel, de a szerdai, Chelsea elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre is tartalékolnia kellett.

Palermo - Juventus: 0-2

A kezdőben meglepetésre ezúttal a nagy visszatérő, David Trezeguet és Vincenzo Iaquinta kapott lehetőséget a támadósorban, viszont a középpályán, és a védelemben semmi meglepőt nem húzott Ranieri.

A Palermo pozitív előjelekkel várhatta a mérkőzést, mivel utolsó két találkozójukat megnyerték a Juve ellen: tavaly 3-2-re, összel pedig 2-1-re Torinóban.

Az összecsapást végül Sissoko egyéni akcióból szerzett bombagóljával, és Trezeguet találatával 2-0-ra megnyerte a Juventus, de az eredmény nem tükrözi kellően a mérkőzés képét.

Az első 10 percben a Palermo két gólt is szerezhetett volna, a Bianconeri sajnos elég álmosan kezdett. Ez még nem baj, belefér kategória, nem is ezért kritizálnám a csapatot.

Hanem amiatt, mert a mérkőzésen semmi fantáziát nem tudtak a játékba csempészni. Ha valami mégis kialakulni látszott, azt a Nedved - Molinaro kettős, vagy Iaquinta elrontotta. A belső középpálya - sokakkal ellentétben - szerintem jól szűrt, a veszélyes Palermo akciók nem is innen, hanem a szélekről indultak.

Sajnos Nedved és Camoranesi nagyon halovány volt, Grygera egyszerűen fáradt, Molinaro rossz napot fogott ki. Ők négyen, plusz Iaquinta. El is intézték a támadásokat. Marchionniról már nem is írnék semmit, felesleges, viszont Iaquintában nagyot csalódtam.

Az igazságohoz persze az is hozzátartozik, hogy a vezető gól után a Palermo megtört, nem tudtak komoly helyzetet kidolgozni, Ranieritől felesleges kockázat lett volna, ha Nedved helyett behozza Giovincót - bár én nagyon örültem volna neki -, és támadóbb felfogásúvá teszi a csapatot. Saját vélemény, nem is kell egyetérteni vele, de Gio sajnos még nem tud annyit hozzátenni a védekezéshez, mint a támadásokhoz.

Mindenesetre nagyon fontos győzelmet sikerült szerezni, a jövő héten még több sérült visszatérhet, és végre leválthat néhány fáradt játékost, és hogy én is írjak egy klassz kis közhelyet: a nagy csapatok akkor is győznek, ha nem játszanak jól. Remélem, a Chelsea ellen már a jó játék is menni fog.


PALERMO - JUVENTUS: 0-2 

Összegzés:

Gólok: Sissoko 27', Trezeguet 78'

Sárga lap: Grygera 25', Bovo 32', Camoranesi 64', Molinaro 75'


PALERMO: Amelia; Cassani, Kjaer, Bovo (Tedesco 88'), Balzaretti; Nocerino (Succi 81'), Liverani, Bresciano; Simplicio; Miccoli, Cavani

Fel nem használt cserék: Ujkani, Migliaccio, Guana, Cossentino, Savini 

Edző: Ballardini


JUVENTUS: Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi (Marchionni 67'), Sissoko (Poulsen 90'), Tiago, Nedved; Trezeguet, Iaquinta (Amauri 50')

Fel nem használt cserék: Manninger, Mellberg, Giovinco, Del Piero

Edző: Ranieri


Bíró: Tagliavento

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr524649288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizi8 2009.02.23. 08:18:12

Lassus teljesen egyetértek veled. Nedved és Camo pocsék napot fogott ki. Úgy robogtak fel a szélen mint a gőzmozdony, így érthető ha Molinaro és Grygera nem tudte feltartóztatni őket. Mindig két támadó jutott mindegyik szélső védőnkre.És így nem mertek annyiszor felfutni mint szoktak, ez látszott a támadásokon. A másik Nedved és Camo a meccs nagy részét nem a szélen hanem belül töltötték, így szélre kitett labdákkal indultak mindig. Középen nem is nagyon próbálkoztak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása