Ranieri mérkőzés előtti nyilatkozata

Mivel a hétvégén nem volt időm bejegyzést írni, ezért most következzen Ranieri tegnapi nyilatkozata.

Kitalálta már a holnapi formációt?

"Majd a mérkőzés előtt kigondolom, hogyan küldjem pályára a csapatot. Mindenki tisztában van azzal, kik állnak a rendelkezésemre, és kik nem. A Lazio remek formában van. Jó a csapatuk, Delio Rossi és Lotito kitűnő keretet rakott össze. Mindig is úgy beszéltem a Lazioról, mint a top csapatok egyikéről. Tavaly a sok sérülés megnehezítette a dolgukat, így nem tudták megismételni az azt megelőző év sikereit. Vasárnap nehéz mérkőzésre számítok. Gyorsak és jól szervezettek. Persze mi is készen állunk, és a legjobbat akarjuk nyújtani."

Mi a helyzet Buffonnal és Chiellinivel?

"Buffon valószínűleg kezdeni fog. Még beszélek majd vele, de úgy néz ki, rendben lesz. (Sajnos azóta kiderült, hogy influenza miatt nem játszhat). Pihent a Catania ellen, és most készen áll. Chiellininek izomproblémái vannak. Eleinte úgy tűnt, nem komoly a dolog, de sajnos tévedtünk. Mikor visszatértünk a szünet után, fájdalmat érzett. Néha az ilyen kisebb sérülések hosszú ideig gyógyulnak. Egyes játékosok könnyebben, mások nehezebben épülnek fel."

Claudio Ranieri

Mi a helyzet a védelem problémáival?

"Ez szinte állandó dolog. Korábban a középpályán voltak gondjaink, de ezt Nedved posztjának megváltoztatásával sikerült orvosolnunk. Idén most először fordul elő, hogy ennyi védőnk hiányzik, de jó játékosokkal pótolhatom őket. Majd meglátjuk, mi lesz."

Mi a helyzet Ariaudóval? Bekerülhet a kezdő csapatba?

"Át kell gondolnom, és mérlegelnem a lehetőségeket, mert több megoldás közül is választhatok. A Lazio gyors játékosokkal rendelkezik, így jól át kell gondolnom mindent."

Csalódott, amiért nem tértek még vissza a sérültek? Lesznek új igazolások januárban?

"Nem vagyok csalódott. Nem állunk olyan rosszul, mint a szünet előtt. Meg kell oldanunk Chiellini sérülését, és Grygera eltiltását, de ezek nem hosszútávú problémák, és két héten belül mindenki visszatér. Nem. Nem hiszem, hogy kellenének új igazolások. Nincs szükségünk 40 játékosra, mikor egyszerre csak 11-en játszhatnak."

Mit gondol arról az új trendről, hogy befektetői csoportok klubokat vásárolnak, és más csapatoktól megpróbálják elcsábítani a meghatározó játékosokat? Tart attól, hogy elveszítheti Buffont? A Milan gyengébb lenne Kaká nélkül? Ön eladná a brazilt?

"Szerintem jó dolog, ha vannak olyan emberek, akik befektetnének a futballba, de azért meg kell szabni bizonyos határokat. Sportemberként nem szeretném, ha Kaká távozna, mert az olasz futball igazi bajnokot veszíteni, de nem szeretnék beleszólni a Milan terveibe. Buffon? Az angolok most nem vele foglalkoznak, szóval nekem nem kell úgy aggódnom, mint Ancelottinak. Kaká nélkül a Milan nem lenne ugyanaz, de nálunk több ékes példa is bizonyítja, hogy egy meghatározó játékos távozása nem jelenti a csapat meggyengülését: Vialli, Baggio, Zidane, Platini..."

Mit gondol, hogy fog kinézni a tabella a vasárnapi forduló után?

"Őszintén szólva, nem nézem a tabellát, de jó teljesítményt várok a csapatomtól. Majd az idény végén nézzük a tabellát. Most a kemény munkával kell foglalkoznunk."

Várható más formáció a Juventustól? Úgy tűnik, Ön ragaszkodik a 4-4-2-höz.

"Változtatunk, ha szükség van rá. Minden attól függ, milyen formációban legerősebb a csapat. A Juventus mindig is értett ahhoz, hogyan erőltesse akaratát az ellenfélre."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr234649152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aleee 2009.01.18. 22:53:33

És Camoranesivel mi van?

zlt 2009.01.18. 23:00:16

Valószínűleg már alszik, miután megnézte a meccset a tv-ben.

Ismeretlen_53881 2009.01.19. 09:59:31

Azért az utolsó kérdés, és az arra adott válasz enyhén szólva is megmosolyogtató... :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása