Cobolli Gigli: "Pozitív évet zártunk"

A nyolc nappal ezelőtti, bergamói győzelemmel gyakorlatilag lezárult a Juventus 2008-as éve, de már mindenki az új, és minden bizonnyal nagyon izgalmas 2009-es évet várja.

Két nappal az év vége előtt Cobolli Gigli visszatekintett 2008-ra, és beszélt a jövő évi tervekről is. Az Elnök Úr a 'Sky Sport 24'-nek adott exkluzív interjút, ami tegnap került adásba.

Giovanni Cobolli Gigli

A hosszúra nyúlt beszélgetés alatt Cobolli Gigli elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, amit Ranieri 12 hónap alatt a csapattal elért. Beszélt arról a reményről, hogy jövőre a Scudetto Torinóba kerülhet, dícsérte Del Pierót, Legrottaglie-t és Chiellinit, valamint a fiatalokat.

Íme egy kivonat az interjúból:

2008. értékelése személyes szempontból, és a Juventus szemszögéből.

"Számomra nagyon pozitív év volt, és igaz ez a Juventusra is. Nagy szükségünk van a meghatározó játékosainkra. Amit idén elértünk az egyáltalán nem ajándék, hanem a pályán kiharcolt dicsőség."

Hogyan magyarázza az idény elején kialakult problémákat, és hogy sikerült túljutni rajtuk?

"12 hónapnyi munka alatt természetes egy hullámvölgy. Múlt januárban már az utolsó erőnkre is szükségünk volt, hogy jók legyünk a bajnokságban, és idén a szeptember volt nagyob nehéz. Keményen kritizáltak minket, és nem vagyok biztos benne, hogy ez segített-e, vagy épp ellenkezőleg. Mindenesetre levontuk a következtetéseket, és világosan, egyértelműen reagáltunk. A Real elleni mérkőzés volt az első jel, mely után olyan dolgokat műveltünk, amik hihetetlennek tűntek azok számára, aki kritizáltak bennünket. Mi persze tisztában voltunk azzal, hogy nagyopn erős kötelék fűzi össze a csapat játékosait."

Mi volt 2008-ban a legmeglepőbb?

"Ami leginkább meglepett, az Del Piero fizikai kondíciója volt. Senki sem kételkedett abban, hogy igazi bajnok, de idén olyan formát mutatott, mely igazán meghatározó játékossá emelte. 2008-ban a Juventus 4320 percet játszott. Del Piero körölbelül 3531 percet töltött a pályán, éppen ezért alapvető, és meghatározó fontosságú volt a kitűnő erőnléte. Nicola Legrottaglie a védelmünk ragyogó pillérévé vált, míg Giorgio Chiellini... nos, hát szerintem ő lesz hamarosan a csapatkapitányunk. Aztán itt vannak még a fiataljaink is: De Ceglie, Marchisio, Giovinco, de rajtuk kívül még számos fiatalt említhetnék, akiket az ifjúsági rendszerünk termelt ki, melyben komolyan hiszünk, és melybe sokat is fektetünk. Ranieri számít a fiatalokra, és most már 6, vagy 7 olasz játékost tudunk pályára küldeni a 11-ből. Sok közülük pedig olyan fiatal, mint Molinaro."

Miről álmodik a 2009-es évben? Amauri olasz lesz, Del Piero újra meghívót kap a válogatottba, vagy esetleg egy újabb Scudettóról?

"Ha választanom kellene, a Scudettót választanám. Aztán azt, hogy Del Piero újra válogatott legyen, és végül, hogy Amauri megkapja az olasz állampolgárságot. Ezzel lehetővé válna, hogy őt is behívják a válogatottba, így nem kellene hosszú, és megerőltető utazásokra elengednünk a brazil nemzeti tizeneggyel."

A Scudetto és a Bajnokok Ligája közül melyiket választaná?

"Biztos vagyok benne, hogy most januárban a Juventus jobban teljesít majd, mint múlt januárban. Egy jó Inter áll előttünk, de még mindig hiszek abban, hogy miénk lehet a Scudetto. Ehhez persze az Internek is botlania kellene. A játékosaink mindenesetre nagyon motiváltak minden fronton, de ha a bajnokaink szemébe néznék, valószínűleg a Bajnokok Ligáját választanák. Számukra ez az elsődleges célpont."

Mit üzent 2009-re a játékosoknak és a vezetőknek?

"Nem sokat beszéltem velük a jövő évről, mert amikor jól mennek a dolgok, nincs szükség sok beszédre. Még Bergamóban, az Atalanta ellen is kellő elszántsággal léptünk pályára. A játékosoknak és a szurkolóknak is ugyanazt mondanám: 2009. sokat adhat nekünk. Ez lehet az az év, melyben újra Nagyok leszünk. Nagy N-nel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr424649087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása