Senki sem hasolítható Alexhez

A Real Madrid elleni kettős győzelemnek köszönhetően a Juventus továbbjutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, ezáltal újabb fejezettel gazdagodott a klub dicső történelme. Alessandro Del Piero volt a két mérkőzés hőse, és a csapatkapitány ma a 'Juventus Channel' vendége volt.

A nézők teljesen leterhelték a telefon vonalakat, és a megadott e-mail címeket, annyian szerettek volna a csapatkapitánnyal beszélni, aki szívesen válaszolt a kérdésekre, és nagyon örült a korai születésnapi kívánságoknak.

Alex végig mosolygott, mindenkihez volt néhány jó szava, beszélt a Real Madrid elleni mérkőzésről, fizikai kondíciójáról, a Juventusról, és céljairól.

Alessandro Del Piero

A Bernabeu közönségének ünneplése, és a személyes rekordok

"Nagyon büszke vagyok rá, de nem igazán gondolok erre. Mindig, amikor rekordot döntök, nagyon boldog vagyok, de nem ez jár most a fejemben. Majd akkor szeretnék ezzel foglalkozni, ha már abbahagyom a játékot. Mindenkinek új célokat, új álmokat kell kitűzni maga elé, és megpróbálni elérni őket. A Real Madrid ellen nekem ez sikerült, tehát most keresek új célokat. Mi lesz a következő? Vasárnap játszunk a bajnokságban: szeretnék győzni... és gólt lőni."

A Real elleni győzelem

"Mindenki kivette belőle a részét, és alázattal tette a dolgát. Labdabirtoklás szempontjából a Real és a Barcelona a világ legjobbjai között van, mi mégis megvertük az egyiket: koncentráció, alázat, harcosság. Ez a recept. Ezek azok a képességek, melyekkel rendelkeznünk kell, hogy a legjobbak legyünk."

Érzelmes pillanat

"Nagyon boldog vagyok, mert szerdán egy nagyon, nagyon fontos lépést tettünk meg, amit talán most még fel sem fogunk. Majdnem 50 év után sikerült Madridban nyernünk. Fontos mérkőzés volt, mely után bejutottunk a következő körbe, és két mérkőzésünk még hátra van. Csodás ez a pillanat, élvezzük ki a legtovább."

Üzenet a szurkolóknak

"Mindig mellettünk álltak, még a legnehezebb pillanatokban is. Úgy viszonyultak hozzánk, ahogy a legtöbb játékos szeretné, mert a támogatásukkal sikerült plusz erőhöz jutni a nehéz szakaszokban is. Csak így tovább!"

Bajnokság vagy Bajnokok Ligája?

"Most egyértelmű lenne azt mondani, hogy Bajnokok Ligája, mert itt óriási, és egyedi a hangulat. Azonban - még ha ezt is mondanám - megpróbálunk mindkét fronton helytállni, aztán majd januárban, februárban meglátjuk, mit lehet elérni."

Az önkritika fontossága

"Alapvető fontosságú, mivel az önkritika visszahoz a földre, ha jól megy a játék, másrészt pedig segít túljutni a nehéz időszakokon. Az önkritika segítségével objektív maradhat az ember."

Del Piero régen, és ma

"Jól érzem magam, boldog vagyok, de sokat változtam. A tapasztalatok nyomot hagytak rajtam, felnőttem. A jellemem alapvetően ugyanaz maradt, de sok mindenben különbözök a 15 évvel ezelőtti önmagamtól. Sok mindenen mentem át, máshogy látom a dolgokat, és nem csak a futballal kapcsolatban."

A szabadrúgások titka

"Persze sokat segítenek az adottságok, de igazából a kemény munka a legfontosabb: még most is sokat gyakorlom őket... nem minden nap, de legalább hetente kétszer. Hogy áll Giovinco a szabadrúgásokkal? Nagyon ügyes srác, az ifi csapatokban és az Empolinál több ilyen gólt szerzett már. Velem szokott edzeni, látszik, hogy fejlődni szeretne. Örülünk, hogy nálunk játszik, és tudjuk, hogy hamarosan nagyon nagy hasznára lesz a csapatnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr954648947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_72926 2008.11.08. 01:05:21

a cím helyes: senki sem!

MOORIBAZSI 2008.11.08. 10:21:07

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy láthatom Őt focizni! Számomra világ legnagyobb labdarúgója! Remélem még nagyon sokáig Ő fogja kivezetni csapatunkat a mérkőzések előtt! Köszönöm Alex!

Dr.Csernus 2008.11.08. 13:19:01

Egyetértek. Nekem is Ő minden idők legnagyobb játékosa és tényleg szerencsésnek érzem magam, hogy láthattam már játszani. Akik majd csak 20-30 év múlva úgy emlékeznek rá, mint én 22 évesen Puskára, azok sajnálhatják majd, hogy nem láthatták a királyt :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása