Ranieri, a hadvezér

Bár a legtöbb elismerést - jól megérdemelten - Alessandro Del Piero kapta a Real Madrid elleni győzelem után, azért Claudio Ranieri is jelentősen kivette a részét a diadalból....

Nagyjából egy hónappal ezelőtt még válságról beszéltek a Juventusnál, mivel öt mérkőzés alatt egy győzelmet sem sikerült szerezni. A Palermo és a Napoli elleni vereség miatt a csapat a tabella második felébe szorult, a BATE Boriszov elleni 2-2-es döntetlen pedig teljessé tette a megaláztatást és nyomorúságot.

A szurkolók egységesen egyet akartak: Ranieri távozzon.

Claudio Ranieri

Azóta eltelt öt hét, Ranieri maradt, a szurkolók pedig teljesen elégedettek lehetnek a dolgok alakulásával. A Juventus öt egymás utáni mérkőzésen győzött, beleértve a Roma elleni rangadót, és a Bajnokok Ligájában a Real Madridot is. A spanyolok legyőzésével pedig a Juventus kvalifikálta magát a BL legjobb 16 csapat közé.

A Real Madrid 2-0-ás legyőzés során Ranieri kemény leckét adott a spanyoloknak az olasz foci rejtelmeiből. A spanyolok 67 %-ban birtokolták a labdát, 15 szögletrúgást végezhettek el, míg a Juve csak egyet. Ennek ellenére Manningernek mindössze a hosszabbítás végén kellett védést bemutatnia.

Bár Ranieri rengeteg kritikát kapott az elmúlt hetekben, hónapokban, most mégis mindenkinek el kellene ismerni, hogy kitűnő munkát végzett. A Real Madrid ellen teljes mértékben ráerőltette taktikáját Bernd Schusterre, aki úgy tűnik, képtelen bármit kitalálni az olasz trénerek ellen. Tavaly Luciano Spalletti, most pedig Ranieri aratott kettős győzelmet a madridiak felett.

A Juventus védelme kitűnően működött: ha kellett, visszahúzódott, ha kellett kitámadott. Teljes kontroll alatt tartották a pályát, Raúlnak és Van Nistelrooynak gyakorlatilag esélye sem volt a Bianconeri hátsó alakzata mögé kerülni.

A Juventus mindig a kellő időben indította meg támadásait, és a Real Madriddal ellentétben ezek mindig komoly veszélyt is jelentettek. Del Piero fantasztikus dupláján kívül a Bianconeri előtt még négy hatalmas helyzet adódott: kettő az első félidőben, amit az utolsó érintéssel rontottak el; és kettő a második játékrészben - Marchionni és Del Piero előtt.

Kitűnő idegenbeli teljesítmény volt, és Ranierit ugyanúgy megilleti a dícséret, akárcsak játékosait. Pláne, ha azt is figyelembe vesszük, hogy 10 - többnyire meghatározó - játékosára sem számíthatott sérülés miatt (Buffon, Trezeguet, Grygera, Camoranesi, Zanetti, stb.).

Mindent összevetve azonban úgyis majd csak az általa megnyert trófeák alapján ítélik meg Ranierit, és a Real Madrid elleni fantasztikus diadal - idegenben 46 év után sikerült győzni - hamar elfelejtődik, ha sem a Scudettót, sem a Bajnokok Ligája kupáját nem sikerül elhódítani.

Most azonban kijár neki a dícséret.


A cikk eredetijét Carlo Garganese írta, és a 'Goal.com '-on olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr784648945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_102246 2008.11.07. 15:37:55

Végre valaki leírta és kimondta... így korrekt, bár mintha 5 hete pontosan Garganese fikázta volna Ranieri-t (utánanézni most nem fogok, így lehet rosszul emlékszem). Ranieri beírta magát a Juventus történelemkönyvébe, hiszen 46 év után vertük meg vele a Madrid-ot.

babo410 2008.11.07. 16:08:02

És így örülni, mint a Real ellen, még nem láttam. Nagyon boldog volt. És most két rangadón jól játszottunk, kifogástalanul. Nem tudtam hibát találni, ill. csak egyéni apróságokat, amiken lehet javítani. Remélem a többi meccsen is ilyen vagy hasonló támadó focit játszanak majd, mint a Roma ellen. Ez látványos volt. Végre jó volt nézni, nem kellett idegeskedni. Remélem Ranierinek megjön a bátorsága, mert eddig nem volt túl bátor. Erről szól a sport. Aki mer az nyer. És a legjobb védekezés a támadás. Remélem Ranieri rájött végre

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása