A Juventus bízik Ranieriben

Claudio Ranieri hetek óta a sajtó és a szurkolók keresztüzében van, és állítólag néhány régi játékos sincs vele teljesen kibékülve. A Palermo ellen elszenvedett 2-1-es vereség sokak számára az utolsó csepp volt a pohárban, de a klub vezetése most először állt a nyilvánosság elé a trénerrel kapcsolatban.

Claudio Ranieri

"Nem lesz edzőváltás, mert teljesen megbízunk Ranieriben, ahogyan Giovanni Cobolli Gigli is mondta." - nyilatkozta Jean-Claude Blanc a 'Sky Italiának'. - "Ezt én is megerősíthetem. Ranierit a hosszútávú projektünkhöz választottuk, ami továbbra is folytatódik. Leülünk vele, a segítőivel, és az orvosi stábbal megbeszélni a dolgokat, és megpróbálunk kitalálni valamit, hogy újra az augusztus végén látott Juventust láthassuk. Ranieri szerződése egyébként még egy évig érvényes."

Augusztusban még minden jól ment, a Biancioneri esélyesnek tűnt a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Azóta azonban minden megváltozott, a csapat alig érte el a mérkőzésenkénti egy gólos átlagot, és a mutatott játék sem volt meggyőző.

"Nincs értelme tagadni, hogy nehéz időszakon megyünk át az eredmények és a mutatott játék szempontjából is. Nagyon fontos, hogy megfelelően elemezzük a helyzetet, és levonjuk a következtetéseket. Szerencsére a Napoli elleni találkozó előtt itt van a válogatott mérkőzések miatti szünet, hogy több lehetőséget is mérlegeljünk. Nehéz helyzetben vagyunk, de megvan bennünk az elszántság, hogy profi módon, és részletekbe menően orvosoljuk a problémákat, és ennek meglesz a hatása. Vissza kell térnünk a győztes mentalitáshoz."

A pletykák szerint a legfőbb problémának a Ranieri és a régi játékosok közötti nézeteltérés tűnik, és bár Del Piero próbálta ezt legutóbbi nyilatkozatában tagadni, nem sikeredett túl meggyőzőre.

"A csapat egységes. A régiektől kezdve a fiatalokon át mindenki tudja, hogy csak egy egységes csapat juthat túl a kialakult helyzeten."

A gólhiány miatt a média és a szurkolók az átigazolási politikát kezdték el kritizálni. A legtöbben Christian Poulsen leigazolását támadták, aki helyett - szerintük - egy kreatív középpályást kellett volna hozni.

"Poulsen leigazolása nem számít kudarcnak. Körültekintő mérlegelés előzte meg a megvásárlását, és én biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzéseken bizonyítani fogja a tehetségét. Amauri az egyik legfontosabb nyári igazolásunk volt, de minden átigazolási időszak újabb lehetőség számunkra, hogy javítsuk a csapat minőségét. Ha újabb megfelelő lehetőség adódik, januárban is igazolni fogunk valakit."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr814648841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grove4 2008.10.08. 18:33:08

Ez az utolsó idézet eléggé rizsabeszéd,elég halovány hozzáállás,akarnak eredményeket,de úgy néz ki megint ilyen C kategóriás játékost fogunk venni!Na meg ez:"Ha újabb megfelelő lehetőség adódik, januárban is igazolni fogunk valakit.",akarod mondani valakiket,"ha újabb megfelőlő lehetőség adódik":D:D,agresszívnek kell lenni a játékospiacon is,nem tütyimütyizni!

babo410 2008.10.08. 20:02:36

”Szerintem teljesen normális dolog hogyha egy csapat amely meg akarja nyerni a meccset négy támadó szellemű játékossal lép pályára. Amúgy pedig hogyha látványosságot akarunk szerezni a szurkolóknak akkor mindenképpen ildomos több támadót mint védőt jelölni a kezdőbe. De ebben is alkalmazkodni kell hozzám, ugyanis ilyen kérdést csak nekem tesznek fel, mivel az olasz kollégák főleg a zárt játékot preferálják.” mondta Mourinho. Most először értek vele egyet. És sajnos ezt nem Ranieri nyilatkozta, és ilyet ő sose fog, mert túlságosan védekező edző. Pedig ide támadásokra van szükség. Mi nem egy kiesés elől menekülő csapat vagyunk. És csodálkozunk, ha nem tudunk nyerni. Nálunk is támadóbb felállás kéne, több támadó szintű játékossal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása