Trezeguet: "Nyílttá tehetjük a bajnokságot"

"Azért utazunk Milánóba, hogy győzzünk. Saját magunkért és a szurkolóinkért. Az Inter nagyon erős, de mi vagyunk a Juve."

David Trezeguet

David Trezeguet nem az a típus, aki szeret második lenni valamiben, és egy ilyen kaliberű játékosnál, mint ő, nem is lehet ez másképp. Éppen ezért, amikor a Juventus eddig szezonjáról beszélt, elismerte, hogy kitűnően alakult, ám a jövőben nagyobb sikerekre vágyik.

"Ebben az évben a mentalitásunk és az elszántságunk mindenképp a pozitív dolgok közé tartozik. Megmutattuk, hogy velünk is számolni kell, de ha egy ilyen klubnál vagy, mint ez, többre vágysz. Ha jövőre a bajnoki címre hajtunk, javulnunk kell, ezzel tisztában kell lennünk. Időre van szükségünk, de vissza kell jutnunk a csúcsra."

David (és a csapat) eltökéltsége nagyon fontos most, két nappal az Inter elleni mérkőzés előtt.

"Mindkét csapatnak szüksége van a pontokra. Tegnap kicsit szerencsések voltunk, mert a riválisaink kikaptak. A motiváció nagyon fontos lesz ezen a mérkőzésen. A San Siróban játszani, teltház előtt, a címvédő ellen... Persze extra motivációt jelentene, ha elérhető közelségbe kerülne annak esélye, hogy megverhetjük a bajnokság legerősebb csapatát. A döntetlennel nem elégszünk meg. Úgy utazunk Milánóba, hogy nincs mit vesztenünk, megpróbálunk kellemetlen  meccset okozni nekik. Az Inter kerete nagyon erős, de mi vagyunk a Juve, nyílttá tehetjük a bajnokságot. Magunkért és a szurkolóinkért. Különleges élmény lenne, ha győznénk itt, főleg az elmúlt évek miatt. A bajnoki cím? Szeretném, ha a Roma nyerné meg, mert ők igazán különleges focit játszanak."

A beszélgetés ezután arra terelődött, hogy Trezeguet megint nem kapott meghívót a francia válogatottba. David úgy érzi, nemzetközi karrierje ezzel végetért.

"Domenech egyértelművé tette, hogy nem szerepelek a terveiben, de emiatt nem esem kétségbe. Tiszteletben tartom a döntését, most már csak a Juventusra koncentrálok, remélem, hogy jól tudunk majd szerepelni. A francia válogatott egy új, fiatalokból álló mag köré épül, kevés tapasztalt játékossal, és ez jól van így. Egyértelmű, hogy én már nem vagyok tagja a csapatnak, de nem bánt a dolog. Mindent megnyertem a válogatottal, amit lehetett, elégedett vagyok. Egy csapatban fontos, hogy érezd a tréner bizalmát, de ez a válogatottnál már nincs meg. Fejben már elfogadtam, hogy vége, nem akarok tartalék lenni, úgy érzem, ennél többet érdemelnék. A személyes bosszúm az lesz, hogy jól szerepelek a Juventusnál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr264641876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakajuve 2008.03.20. 19:04:34

hát ha ő nem maradt volna itt 1000% h most nem a 3. helyen állnánk... nála motíváltabb és győzelemre éhesebb aligha van a csapatban, nemhiába h a kedvenc játékosom:P (lehet h ezért 1 kicsit elfogult vagyok vele szemben:D)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása