Juventus - Empoli: 5-3

A Juventus nagyon nehezen, nyolc gólt hozó mérkőzésen jutott tovább az Empoli ellen az Olasz Kupa negyeddöntőjébe. A vendégek bátran és szervezetten játszottak, míg a Bianconeri részéről Vincenzo Iaquinta és Pavel Nedved nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Juventus - Empoli: 5-3

A Juventus játékosai tudták, hogy 2-1-es hátrányból kell fordítaniuk, de bíztak benne, hogy hazai környezetben ez sikerülni fog.

A mérkőzésből nem telt el sok idő, amikor Marco Marchionni egy remek megindulás után megszerezte a vezetést egykori csapata ellen, így már a Bianconeri állt továbbjutásra (1-0). Nem sokkal ezután Pavel Nedved növelte az előnyt (2-0), de az akcióban megint Marchionni játszotta a főszerepet.

Az Empoli azonban nem volt hajlandó beletörődni a vereségbe. A 33. percben Abate indult meg, könnyedén túljutva a Juventus játékosain, középre tekert, Antonini pedig Grygerát megelőzve a kapuba talált (2-1). A Buffon helyett a kapuban álló Belardi nem sokkal később újra gólt kapott: ezúttal Pozzi volt eredményes fejjel (2-2).

A második félidőben aztán Ranieri átszervezte egy kicsit csapatát: a súlytalan és halovány Tiagót Szalihamidzsics váltotta. Az 50. percben aztán Iaquinta újra megszerezte a vezetést; Raggi mellett igen ütemtelenül lőtte el a labdát, és ez a védőt, valamint a második játékrészre az Empoli kapujába álló Ballit is megtévesztette (3-2). A vezetésnek nem sokáig örülhettek a Juventus játékosai és szurkolói, ugyanis egy újabb védelmi hibát kihasználva Pozzi egy perccel később megint egyenlíteni tudott (3-3).

A Juventusnak tehát újra két gólt kellett szereznie, hogy kiharcolja a továbbjutást. Iaquinta a maga részéről meg is tett ezért mindent: egy kapu előtti kavarodásnál Palladino átadását sikerült igen közelről a kapuba passzolnia (4-3). Az Empoli játékosai lest reklamáltak, de a lassításokból is jól látszott, hogy nem volt az.

A 65. percben aztán Del Piero is pályára léphetett a lecserélt Palladino helyett. Az Empoli a mérkőzés utolsó szakaszában 10 emberrel volt kénytelen játszani, ugyanis Francesco Pratali fejsérülést szenvedett, de csapatának nem maradt több cserelehetősége.

A mérkőzés mindent eldöntő pillanata a 77. percben jött el: ekkor Iaquintát buktatták az Empoli tizenhatosán belül, a mérkőzés játékvezetője, Gervasoni pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Del Piero értékesítette (5-3).

A mérkőzés végén még mindkét oldalon akadtak lehetőségek (Szalihamidzsics hat méterrel az ellenfél kapuja előtt szerelte saját magát óriási helyzetben), de több gól már nem született. A Juventus 6-5-ös összesítéssel jutott tovább, ellenfele nagy valószínűséggel az Inter lesz. A negyeddöntő első mérkőzését január 23-án, visszavágóját pedig január 30-án rendezik.


JUVENTUS - EMPOLI: 5-3

Összegzés:

Gólok: Marchionni 4', Nedved 9', Antonini 33', Pozzi 45', Iaquinta 50', Pozzi 51', Iaquinta 60', Del Piero 77' (büntető)

Sárga lapok: Zanetti 27', Adani 39', Piccolo 49', Marianini 74'


JUVENTUS:
Belardi; Birindelli, Grygera, Chiellini (Boumsong 20'), Molinaro; Marchionni, Tiago (Szalihamidzsics 46'), Zanetti, Nedved; Palladino (Del Piero 65'), Iaquinta

Fel nem használt cserék: Buffon, Castiglia, Esposito, Trezeguet

Edző: Ranieri


EMPOLI
: Bassi (Balli 46'); Raggi, Adani, Pratali, Antonini; Abate (Buscè 67'), Piccolo (Marianini 61'), Moro, Tosto; Vannucchi; Pozzi

Fel nem használt cserék: Ascoli, Marzoratti, Giovinco, Saudati

Edző: Malesani


Bíró: Gervasoni

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr944641507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csuti12 2008.01.16. 08:24:45

Semleges nézőnek biztos jó mérkőzés volt, de én beleőszültem. Marchionni megint kellemes meglepetés volt. A védelemről nem kell mondani azt hiszem semmit, mindenki látta.

passerby 2008.01.16. 09:31:07

Hát az Inter nagyon el fog kalapálni minket, attól félek... Sokáig bíztam Tiago-ban, de most már kapott elég lehetőséget, tegnap is bűn rossz volt. A védelem meg... pfff.

asvééd 2008.01.16. 10:09:15

Gigi nem védett,sört nem nyitottam és halálra izgultam magam!! Komolyan mondom azon rimánkodtam hogy csak a kapu felé ne menjen a labda!!!Belardi értékelhetetlen,Baumsong kritikán aluli.............nem is folytatom,csak most látszik hogy milyen szarul igazoltunk,hogy az új játékosok ilyen szarok!!!Egy tarcsi kapus feltétlen kell,és vki a védelembe,ha Chiellini és Legro nincs!!!!!Iaquintát,Nedvedet meg valaki merje még mocskolni,a lelküket kitették a pályán míg egyesek csak lézengtek mint fasz a lakodalomban!!!!!!!

Doki 2008.01.16. 10:48:24

A meccsen majd én is infarktust kaptam ( a védelem miatt), ugyanakkor Iaquintával és Nedveddel.....nagyon meg voltam elégedve.Én anno -bevallom őszintén- nem örültem Iaquintának, vmiért nem volt szimpatikus.Ám ez egy szempillantás alatt megváltozott.Minden meccshez ugy áll hozzá mintha ez lenne az egyetlen meccs amin bizonyithatna, és szivét lelkét kiteszi.Lenne mit tanulnia Tiagonak, Almironnak meg a többi lézengőnek hogy hogy is kellene játszani annak aki egy ilyen csapat tagja!!! FORZA JUVE!!!!

Ismeretlen_87906 2008.01.16. 13:39:09

hát igen.... Molinaro mellett bárki, bármikor, komolyabb erőfeszítés nélkül be tud adni. Grygera gyakorlatilag csak azért volt bent, h 11-en legyünk, 2 méterről nézegette ahogy vert az embere 2-t. Ezek ketten vmi olyan minősíthetetlenül szar teljesítményt nyújtottak, hogy sztem még azzal is jobban járna a csapat, ha két bekket felhoznának az ifiből. Boumsongról ne is beaszéljünk, vele is csak többen voltunk...(és mindeközben eladtuk Criscitot!!!!!váááááá, mi ez?!?!) Tiago, no comment, nyitva az ajtó... Viszont maxiriszpekt Nedvednek, Iauquintanak, Marchionninak. Jaki hogy hajtotta meg hergelte a többieket, nem először láttam ilyet tőle! Zanetti sztem jó volt szűrt, szerelt, passzolt. Szali is jó volt, csak be kellett volna lőni azt a két ziccert... Nagyon kemény meccs volt, és tanulságos. Ha nem tud végig játszani Legro és Chiellini a bajnokságban, akkor kb 7-ek leszünk, ja és nélkülük el lehet felejteni a jövő heti inter elleni kupameccset. Az inter ennek a szedett-vetett védelemnek biztos gurít egy 5öst... Mikor igazolunk már?!?! Forza Juve!

asvééd 2008.01.16. 13:54:10

.....jaja azt el is felejtettem hogy Zanetti egy szorgos hangya módjára,nem látványosan de hasznosan játszott!!!!Így van,a ZINTER ellen sokkal több kell!!!De én bízom a fiúkban!!!

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2008.01.16. 14:36:25

Azt nem tudom, olvastátok-e Ranieri nyilatkozatában, hogy Chiellini valószínűleg (jó esetben) egy hónapig nem lesz a sérülése miatt. Most, hogy Criscito elment a Genoához, vagy Boumsong, vagy Grygera lesz a másik belső védő, már ha Legrottaglie felépül az influenzából. Ha nem..... arra jobb is nem gondolni.

Edgár 2008.01.16. 15:26:12

Grygera egyébként jó játékos, csak nem megy neki középen szerintem, mert ő igazából jobbvédő.Csak azért áltt középen, mert nincs más belső védő szó szerint. Egyébként így, hogy elment Chriscito tuti jön vki belső védő, mert ugyebár belső védőink jelenleg: Andrade(sérült), Legrotaglie(sérült), Boumsong(ügyetlen) ott van Chiellini, aki nagyon nagyon jól játszik ott középen, de eredetileg bal szélső védő, nemtom hogy hogy gondolják 3 belső védővel...

asvééd 2008.01.16. 15:47:00

hát igen Lassus komám:), ezer sebből vérzünk hátul de tudod a sebzett vad a legveszélyesebb:)).................legalább is szeretném hogy így legyen!!!

tdnero 2008.01.16. 15:57:23

Hát eddig énis aztmondtam bízzunk Tiagóban!!de már azt mondom menjen(az egy dolog hogy nemmegy neki de attól még hajthatna)!!!!állítólag a Portsmouth 8M Font-ot ajánlott érte és az nemis kevés érte,MENJEN A PICSÁBA és jöjjön valaki helyette,dehát ugye senkit nemhozunk.Na nembaj majd lesnek amikor a bajnokságba szépen csúszunk le!!!DE NE LEGYEN IGAZAM!!!!

Alex 10 2008.01.16. 17:00:10

Én Molinaroban csalódtam nem Boumsongban és Grygeraba mert mindig előre húzódott és az egész védelem eltolódot mind a 3 gól az ő oldalárol esett. Én inkább Brazzot játszatnám ott és Grygerát jobb oldalon

buub 2008.01.16. 17:22:28

ÁÁ nagyon jó meccs volt, nekem eddig ez jött be a legjobban, bár hibáztunk mint állat, de olyan hajtás volt, hogy az kegyetlen. Csak így tovább!

PaLLaDiNhO 2008.01.16. 19:11:15

dobju ki a pics..ba az egés zvédelmet kapusostul grygerastul boumsongostol ....mi volt ez?? és rani bácsi még mindig bajnoki cmért áhitozik ?? naa bekkaphatja a..... én fizetnék a juvénak h agyják oda azt az öt balf@aszt (védők meg a kapus meg zebina+olivera! és akkor most jön hogy de jó volt hogy eladtuk crisitot igaz-e?? nincs mostmár vége kihalt a védelmünk!! ennyi... legro beteg chiellini egy hónap és ennyi nem tudok és nem is akarok többet mondani erröl....és nem kell az erősítés januárban....pffff tiago si huzhat a vérbe! miért van az hogy mindig várjuk a messiást minden meccsen(Iaqi camo alex) miért nem lehet nélkülük nyerni?? ezek az emberek nélkül nincs juventus?? hát nagyon úgy tűnik!!! csak halkan jegyezném meg hogy palla golt lőtt volna és mentünk volna 3-nyuszival ha az a búvalb@szott partjező nem inti be a lest tévesen :S mien csapat ez?? nagyon el kéne gondolkodni ezen a 2 meccsen a vezetőségnek mert igy max a 8hely a sanszos...

buub 2008.01.16. 19:54:39

Tény, hogy a védelem nem volt valami jó, de addig nincs baj amíg több gólt rúgunk mint az ellenfél. És azt ne mondjátok, hogy enm volt jó meccse, mert az nem igaz.

PaLLaDiNhO 2008.01.16. 20:01:16

sry kicsit elkapott a hév elöbb! jó meccs volt, nagyon jó! sztem legközelebb jaki és marchionni mezt fogk venni ez tutibiztos!

Ismeretlen_22017 2008.01.16. 20:01:41

Aki ezt jó meccsnek nevezi... az vagy nem ezt a mérkőzést nézte, vagy nem Juve drukker. Ez nem jó volt, hanem ijesztő. De nagyon. Egy Empolitól 3 gól, és nem sokon múlott a kiesés. Ha nem 10 emberrel játszanak a végén, nem tudom, mi lett volna. Izgalmasnak azért izgalmas volt, csak túlságosan is az.

PaLLaDiNhO 2008.01.16. 20:15:32

sztem jó meccs volt nagyon izgalmas és ettöl jó én viszont kitéptem az összes hajamat ,de öszességében nem volt rossz meccs de csak 1 ember miatt az pedig vicenzo Iaquinta! amugy azért volt jó meccs mert becsuktam a szemem mikor nem nálunk volt a ladba higyjétek el igy sokkal jobb XD

buub 2008.01.16. 21:44:00

Juve drukker vagyok, de akkor is angyon jó meccs volt. Sokkal jobb mintha 2-0 lett volna és nem tud gólt lőni az Empoli. Nem tudom, hogy miért baj ha egy meccs izagalmas és egyszerre jó is.

zebra 2008.01.17. 13:37:14

Jó izgalmas mecs volt. Marchionnit betenni a kezdőbe jó döntés volt.Iaquinta remekül játszott:2 GÓL,a 11 kiharcolása. Nedved is jó együtt élt a játékkal,és Del piero is ki tett magáért. De viszont Boumsong pocsékul játszott,még nem szokta meg a mecsekket, mindig a cserepadot koptatja. Belardi szinte nem is védett semmit. És Salihamidzic meg olyan ziccereket hagyott ki,hogy azt még én is belőttem volna. A mecs embere egyértelműen Iaquinta

PaLLaDiNhO 2008.01.17. 18:45:12

nálam marchionni jaki és nedved jó ez az új szűrő bár nem volt sok gond az eddigivel sem...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása