Empoli - Juventus: 2-1

Az Empoli gárdája 2-1-es előnnyel várhatja majd a torinói visszavágót; pocsék játék, Almiron piros lapot kapott. Ennyi címszavakban, nem is érdemelne többet.

Claudio Ranieri pihentette a csapat gerincét, így Del Piero, Palladino, Almiron és Tiago is kezdőként léphetett pályára.

Empoli - Juventus: 2-1

A hazai csapat sokkal motiváltabbnak tűnt a mérkőzésen, és az ellenfél - Juventus tulajdonban lévő - középpályásának, Giovincónak is köszönheteően szinte akkor tört át a Bianconeri középpályáján, amikor csak akart. Az Empoli végig uralta az első félidőt, a torinóiak helyzetet is alig tudtak kialakítani.

Az első félidő 20. percében Giovinco végicselezte magát a Juventus középpályáján, Antoninihez passzolt, aki középre ívelte, Pozzi pedig befejelte az ajtó-ablak helyzetet (1-0). A torinói védők reklamáltak egy kicsit, hogy nem is volt gól, mert nem volt bent teljes terjedelmével a labda, de esélytelen volt, a visszajátszások is egyértelmű gólról tanúskodtak.

Ezután a Bianconeri felélénkült, és mindent megtettek az egyenlítésért... jó lenne ezt írni. Ezzel szemben minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Ész nélküli játék, szervezetlenség, rossz passzok, felesleges Del Piero-cselek. Aztán a második játékrész 6. percében újabb gól következett, megint egy az Empolitól. Ezúttal Abate lőtt a Juventus kapujába (2-0).

Hogy a Juventus fölényét bizonyítsa, Almiron úgy gondolta, még nagyobb előnyt ad az Empolinak. Így majd amikor a csapat mégis megszerzi a vezetést, nagyon megalázó lesz a hazaiaknak, hogy emberelőnyben vesztettek. Valahogy így gondolkofdhatott a középpályás. Ennek érdekében előbb egy Giovinco ellen elkövetett szabálytalanságból szedett össze egy sárga lapot, majd hevesen reklamálni kezdett a bírónál, és megkapta a másodikat is. Kiállítás.

Ranieri ezután végre jó döntést hozott. Behozta Iaquintát, Nocerinót és Molinarót. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy gyorsan elvégzett Del Piero szabadrúgás után Iaquinta szépített (2-1).

Talán ennyit sem kellett volna erről a mérkőzésről írni. Egyszerűen katasztrófa volt. Nocerino beállításáig gyakorlatilag nem volt középpályája a Juventusnak, az ellenfél - és főleg Giovinco - úgy ment át rajta, mintha nem is lett volna ott senki. Ranieri válaszokat várt a mellőzött játékosoktól, remélem, megkapta őket. Del Pierótól például azt, hogy jó döntés helyettem Iaquintát és Trezeguet-t pályára küldeni. Almirontól és Tiagótól azt, hogy adjatok el, egy kalap szart sem érünk, pénzkidobás vagyunk. Salihamidzsicstól azt, hogy igazad van, cserejátékos vagyok, ha rá kell ülni az eredményre, bevethetsz, de támadó középpályásként ne számíts rám.

Összességében pedig valami olyasmi választ kaphatott, hogy nincs két csapatra való, egyenlő képességű játékosa, mint mondjuk az Internek.

EMPOLI - JUVENTUS: 2-1
 

Gólok: Pozzi 20', Abate 51', Iaquinta 82'

EMPOLI: Bassi; Abate, Marianini (Marzoratti 70'), Raggi, Pratali; Vanigli, Marchisio, Antonini, Vannucchi, Giovinco (Moro 87'); Pozzi (Volpato 45')  


JUVENTUS
: Belardi; Birindelli, Criscito, Legrottaglie, Grygera (Molinaro 62'); Almiron, Szalihamidzsics, Tiago, Marchionni (Nocerino 64'); Del Piero, Palladino (Iaquinta 62')


Bíró: Farina

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr864641377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizi8 2007.12.07. 13:58:31

Abban egyetértek veled, hogy Almiron alibi focit játszik. Del Piero pedig csak kiegészítő ember Szalihamidzsiccsal együtt. Tiago szerintem Nocerino beállítása után, de még előtte is jó labdákat osztogatott, csak kell egy igazi ütköző ember mellé.

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2007.12.07. 14:03:11

Igen, ebben valamennyire egyetértek, az előző kommentedhez is akartam írni, hogy Tiagóval kapcsolatban részben igazad van. Tényleg erőre kapott kissé a középpálya, amikor Nocerino játszott mellette, de ez a teljesítmény még mindig kevés.

Dana 2007.12.07. 17:33:19

Tiago olyan vakon volt mint a nagyanyám, gyenge lagymatag passzok fölöslegesen futott hol előre hol hátra, magakörül cselezgetett. Almiron akart de nem Juve szintű játékos. ennyit róla. A csatárokról én nem szidnám őket mert ha ki szolgálták volna őket talán be is találnak. De alig kaptak labdát, nem hogy még azokat kihasználni, középpályáról egyedül Marchionni támogatta őket. Vicc volt és szégyelje magát Ranieri, inkább mondja azt: "leszarom az Olasz kupát".

Ismeretlen_82677 2007.12.07. 18:59:46

En is igy vagyok vele.Azt mondja h fontos szamunkra az olasz kupa.Viszont mikor meglattam h se buffon se nedved se trez se chiellini.mondom mi lesz ebbol.Szerintem is inkabb mondja azt h "leszarom az Olasz Kupat"!

asvééd 2007.12.10. 11:29:04

Hát ez egyszerűen "picsaszar" volt!Együtt néztem a kézi meccsel és nem tudtam melyik fáj jobban!Elképzelés nélküli tutyi-mutyi játék és ami felháborít hogy ez az Almiron egy ruppót nem ér!!!Tiago meg a kaput sem találja el,ez nem hiszem hogy a túlzott bizonyításivágy miatt volt mert azt nem láttam rajta,sajnos.Giovinco meg hülyét csinált akkor és amikor csak akart a lagymatag védelmünkből!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása