Roma - Juventus: 2-2

Vincenzo Iaquinta döntő szerepet játszott a Roma ellen elért 2-2-es döntetlenben. Az ő passzából szerezte meg David Trezeguet az első gólt, majd ő maga fejelte az utolsót, mellyel kiegyenlítette a Totti által megszerzett vezetést. Del Piero tizenegyest hibázott, Andrade pedig megsérült. A Juventus szerdán a Regginát fogadja hazai pályán, egy hét múlva pedig itt a torinói derbi.

Vincenzo Iaquinta a Roma elleni gólja után

A nap lehetett volna Francesco Tottié is, hiszen két gólt is szerzett, ám végül minden másképpen alakult, és a nap hőse Vincenzo Iaquinta lett. A nyáron az Udinese együttesétől igazolt támadó először volt kezdő játékos, és Ranieri bizalmát nagyszerű játékkal hálálta meg: gólpasszt adott Trezeguet-nek, aki 100. gólját szerezte a Juventus színeiben, majd a sorsdöntő egyenlítő találatot is ő szerezte a mérkőzés végén.

A mérkőzés sajnálatos eseményeihez tartozik, hogy Del Piero a második félidő elején tizenegyest hibázott, de ennél is nagyobb baj, hogy Jorge Andrade sérülést szenvedett. A Juventus ezzel az eredménnyel újra versenyben van, és szerdán a Reggina együttesét fogadja.

És akkor egy kis szubjektív vélemény. Elég régen láttam a Juventust ennyire támadó felfogásban játszani, és ez végre nagyon tetszett. Ranieriről köztudott, hogy a rangadókra képes felrázni csapatait, és ez most is bebizonyosodott. Az alkalmazott 4-3-3-as taktika nagyon feküdt a játékosoknak és ettől igen élvezetesre sikeredett a találkozó, azzal együtt is, hogy a Juventus középpályájának egyáltalán nem volt jobb széle.

Tudom, minden ellenfél más-más taktikát kíván, de egy kicsit megerősített középpálya ebben a taktikai hadrendben még ennél is harapósabbá tenné a Juventust. Remélem, Ranieri legközelebb is bevállalós lesz, és bátran alkalmazza a három támadós felállást. Igaz, hogy a mérkőzés - szinte - utolsó percéig hátrányban volt a Bianconeri, de valahogy benne volt a levegőben a lehetséges egyenlítés.

Örültem, hogy Grygera nem vallott szégyent bemutatkozása során (oké, a cseh válogatottban rengetegszer láttam, de itt még nem lépett pályára), Del Piero pedig a kihagyott tizenegyese ellenére sem volt rossz, úgy tűnik, kezd formába lendülni (ha lassan is). Iaquinta pedig remélem, ezzel a teljesítményével végre az eddig kételkedőket is meggyőzte, hogy Juventus szintű játékos.

A végére pedig még egy apróság. Nagyon meg voltam elégedve a játékvezető, Morganti teljesítményével. Végig a kezében tartotta a találkozót, egyik csapatot sem részesítette előnyben. Ilyen játékvezetőből kellene több, és akkor nem őszülnénk meg egy-egy mérkőzés végére.


Összegzés:

Gólok: Trezeguet 17', Totti 30' és 36', Iaquinta 88'

Sárga lapok: Mancini 18', Iaquinta 18', Criscito 23', Cicinho 48', Chiellini 80'


ROMA:
Doni; Cassetti (Cicinho 28'), Juan, Mexes, Tonetto; De Rossi, Aquilani; Taddei (Brighi 84'), Perrotta, Mancini (Giuly 62'); Totti

Fel nem használt cserék: Curci, Ferrari, Pizarro, Vucinic

Edző: Spalletti


JUVENTUS
: Buffon; Grygera, Andrade (Birindelli 54'), Criscito (Legrottaglie 46'), Chiellini; Nocerino, Zanetti, Nedved; Iaquinta, Trezeguet, Del Piero (Palladino 74')

Fel nem használt cserék: Vanstrattan, Molinaro, Szalihamidzsica, Tiago

Edző: Ranieri


Bíró: Morganti

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr34641104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bodo 2007.09.24. 12:04:31

Nagyon fasza cikket írtál. Eismerésem

Ismeretlen_74763 2007.09.24. 14:36:43

Amúgy ez a 2-2 hihetetlen jó eredmény a Roma ellen, hiszen idén eddig minden mecsüket megnyerték és még gólt se kaptak, mi pedig rögtön kettőt vágtun!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása