Cagliari - Juventus: 2-3

A Juventus tegnap délután egy nagyon izgalmas mérkőzésen diadalmaskodott; a két félidő közül a második sikerült jobban. A Bianconerinek előbb Trezeguet, majd Del Piero szerzett vezetést, ám a Cagliari mindkétszer egyenlített büntetőből, Foggia révén. A mérkőzés utolsó perceiben végül Chiellini talált be fejjel, eldöntve ezzel a három pont sorsát. Buffon kitűnően védett, Camoranesi pedig sérüléséből visszatérve nagyszerű teljesítményt nyújtott (igazából mindhárom Juventus gólban benne volt). Ranieri csapata 6 pontjával továbbra is a tabella élén áll.

Cagliari - Juventus 2-3

Miután az Olasz Kupában szerdán idegenben sikerült győzni a Parma ellen, a Bianconeri ugyanezt tervezte vasárnap a Cagliari ellen is. A helyszín a Cagliari Sant'Elia Stadionja volt, melyet Ranieri nagyon jól ismer, hiszen itt kezdte edzői karrierjét a '80-as években.

A csapat felállása ugyanaz volt, mint az első fordulóban, azzal a különbséggel, hogy Nocerino helyett Zebina kapott lehetőséget, a középpályán pedig Szalihamidzsics léphetett pályára. A Cagliari csatársorát az argentín Larrivey és Matri alkotta, míg a csapat legveszélyesebb játékosa, Foggia mögöttük játszott a középpálya jobb szélén.

... Most lehetne folytatni a bejegyzést a játék izgalmasabb részeinek értékelésével, elemzésével. Aztán, ha nagyon elvakult szurkoló lennék, dícsérhetném egyes játékosok teljesítményét... de nem megy. A helyzet az, hogy az utóbbi egy évben (de inkább több) én ilyen rossz játékot nem nagyon láttam a csapattól. Az első félidő alapján teljesen megérdemelt lett volna a vereség, a második játékrészben viszont kissé kiegyenlített lett a játék.

Az egyetlen pozitívum, amit el lehet mondani, az a győzni akarás, a küzdés a végsőkig. Gyakorlatilag ennek köszönhetik a győzelmet. Számomra a Cagliari hihetetlen unszimpatikus csapat volt, a nekik ítélt büntetők jogossága pedig teljes mértékig megkérdőjelezhető. Most már vajon minden mérkőzésen az lesz, hogy a Juventus védőinek megmozdulásakor automatikusan jön a büntető? Ezzel gyakorlatilag teljesen demoralizálják az egyébként is sebezhető védelmet.

Láttam, hogy a kommentek között sokan szidtátok Zebina teljesítményét. Nem jó kedvemből, de megint meg kell védenem őt. Egyáltalán nem igaz, hogy rossz teljesítményt nyújtott volna, legalábbis semmivel nem rosszabbat, mint akármelyik társa a védelemben. Nézzétek vissza nyugodtan a mérkőzést. A büntetőnél elvesztette a fejét, de érthető, ha már a második mérkőzésen adnak róla büntetőt, ráadásul igen vitatható szituációban. Egyébként Buffon és Chiellini is eléggé kiakadt, nem csak ő. Ennyi erővel Legrottaglie-t is nyugodtan kritizálhatnátok, ő sem volt jobb nála (róla is egy büntető a mérleg).

A védelem egyébként sem a legacélosabb, ha meg a középpályánk egy rakás szar, egy átjáróház, akkor rájuk még nagyobb felelősség hárul.

Igazából annyira dühös vagyok a csapatra, hogy szinte mindenkit tudnék kritizálni. Del Piero öreg, lassú és körülményes. Almiron nem irányítónak való, Tiago pedig érthetetlenül rossz formában van. A védelemben Criscito egy nulla, úgy mennek el mellette, ahogyan akarnak. Zebina nem ide való, Boumsong nagyon megbízhatatlan, Grygerát pedig még nem is láttam játszani. Viszont Camoranesi, Nedved, Andrade, Trezeguet és Buffon klasszis játékosok, jó, hogy a csapatnál vannak.

Ezt a bejegyzést igazából a mérkőzés után akartam megírni, de végül jobb, hogy nem tettem. Annyira mérges voltam rájuk, hogy inkább elkapcsoltam a tévét, és kb 20 percet nem is néztem a meccset. Mostanra persze már lenyugodtam, de ILYEN teljesítménnyel nem lesz meg a Bajnokok Ligája hely, az biztos. Abban lehet reménykedni, hogy a Roma, a Milan, az Inter és a Fiorentina nem fog nagyon megalázni.

Persze valamennyire optimista vagyok, bízom a játékosokban, az akarat nagyon erős bennük, Ranieri pedig nem rossz edző. Csak a 4. forduló nagyon közel van.... Ja, és Tagliavento monnyon le!

Buffon akciózik


CAGLIARI - JUVENTUS 2-3

Gólok: Trezeguet 54', Foggia 56' és 81' (büntető), Del Piero 77', Chiellini 90'

Sárga lapok: Zanetti 33', Del Grosso 36', Zebina 44', Nedved 62', Conti 73', Legrottaglie 78'

Piros lapok: Zebina 81', Del Grosso 82' (mindketten a második sárga miatt)


CAGLIARI: Fortin; Pisano (Ferri 74'), Lopez, Bianco, Del Grosso; Foggia, Conti, Parola, Fini (D’Agostino 79'); Larrivey, Matri (Acquafresca 65')

Fel nem használt cserék: Koprivec, Canini, Budel, Biondini

Edző: Giampaolo


JUVENTUS
: Buffon; Zebina, Andrade, Criscito (Legrottaglie 46'), Chiellini; Szalihamidzsics (Camoranesi 49'), Zanetti, Almiron (Nocerino 87'), Nedved; Del Piero, Trezeguet

Fel nem használt cserék: Belardi, Molinaro, Tiago, Palladino

Edző: Ranieri


Bíró: Tagliavento

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr194641037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juvem 2007.09.03. 18:46:42

téleg jó kis meccs volt bár az 1. gól az eléggé csetlős-botlós volt de tök mind1:P lényeg h nyertünk és nagyából megvoltam elégedve a csapattal (de nem az 1. félidei játék alapján) de Zebit küldjék már el a p*csába minek volt kezdő? mind1 vhogy már kezdem nagyon nem szeretni

Dana 2007.09.03. 23:10:58

Én csak azt nem értem hogy ha tudjuk hogy Zanetti nem jó!! és más belső középpályásunk nem igen van talán Almiron (de engem még nem győzött meg) aki tudna is teljesíteni, hát akkor mia francnak vettük meg Tiagot? és miért nem vettünk még 1 szűrőt ? Nem értem komolyan. a védelemnek sem lenne akkor ennyi dolga. Egyszerűen borzalmas, nem beszélve arról mi van ha belűl megsérül valaki? ... CUMI és nem is kicsi.

Dana 2007.09.03. 23:14:48

Ja igen abban egyetértek Del Piero most nagyon gyenge volt. Sírtam esküszöm, pedig a kedvencem de most nem akart és ez rajta nagyon látszott. lealibizte a meccset és a vicc az hogy így is lőtt 1 gólt persze ami Camo érdeme. Könyörgöm szedje már össze 1 kicsit magát, tud ennél sokkal jobban is, de ezt már bizonyította egy párszor. Buffon Trezegól Camo pazarul játszottak Grazie

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása