Nedved: "Mindent megtettem, hogy maradhassak"

A cseh középpályás készen áll, hogy megkezdje hetedik szezonját a Bianconerinél:

"Még mindig elég motivált vagyok. Szeretem a mostani csapatot, bárkivel összemérhetjük az erőnket."

Pavel Nedved már hét éve a Juventus nélkülözhetetlen tagja. Most is a klubnál maradt, készen áll a kezdésre, a csillogásra, és, hogy vezesse a csapatot. Mint mindig. Az elmúlt hetek pletykái és problémái eltűntek, és a cseh játékos újra azt csinálhatja, amit a legjobban szeret: sokat fut, és harcol a pályán.

A csapat egyik jelképeként az ő feladata volt, hogy megkezdje a sajtótájékoztatót. Pavel hosszú időn át beszélt, sok területet érintett, és ami a legfontosabb, értékelte az új csapatot. 

Pavel Nedved

Motivációk: "Még nem akartam otthon maradni, és lógatni a lábamat. Kellő motivációkkal rendelkezem, szóval itt vagyok."

A megállapodás: "Beszéltem a klubbal, mielőtt ideutaztam. Csupán pénzügyi dolgokról volt szó, több csapattól is kaptam ajánlatot. De a legfontosabb dolog, hogy végül sikerült megállapodnunk. A Juventusnál akartam maradni, és mindent megtettem, hogy ez így is legyen. Örülök, hogy így alakultak a dolgok."

Barátok között: "Mindenki tisztel engem, főleg a csapattársaim. Éppen ezért voltam boldog, hogy mindenki a maradás mellett döntött. Gyakran beszélek telefonon Gigi Buffonnal, reméltem, hogy hosszabbít ő is, és szerintem a lehető legjobb döntést hozta. Vele, és a csapat többi tagjával együtt szeretnék győzedelmeskedni."

Az új Juventus: "A Serie B-ben eltöltött egy év után úgy gondoltam, hogy nem vehetjük fel a versenyt a többi nagy csapattal. De a klub nagyon jó munkát végzett az igazolások terén. Néhány nagyon fontos játékost sikerült igazolnunk. Harcképesek vagyunk, de ezt a pályán is be kell bizonyítanunk."

A Bajnokok Ligája: "Ezzel a csapattal harcolhatunk a Bajnokok Ligájáért, és ez már önmagában is kellő motiváció. Nem tudom, hogy esélyesek vagyunk-e a bajnoki címre, de a vezetőségünk szerint még igazolhatunk új játékosokat. Ha valaki igazán jót találnánk, ajánlatot teszünk érte."

Az új csapat: "Ez most egy olyan keret, ahol a játékosok csak most találkoztak, még sosem játszottunk együtt. Ez persze hátrányt jelent. Minden poszton erősebbek lettünk, de időre van szükség, hogy összeszokjunk. Itt jön a képbe az edző (menedzser...), és szerintem ő jó munkát végez majd. Mindannyian nulláról indulunk, és mindannyiunknak meg kell harcolni a csapatba kerülésért."

Az új érkezők: "Mindannyian nagyszerű játékosok. Annyi kell csak, hogy jobban megismerjük egymást. Én - személy szerint - nagyon örülök, hogy Iaquinta itt van. Szükségünk van egy olyan játékosra, mint ő, sokat segíthet majd nekünk."

A másik cseh játékos: "Grygera? Kitűnő védő, jól fog szerepelni. Mindenütt képes játszani, jobb, mint egy szimpla belső védő. Mindig képes nyugodt maradni, és most egy olyan kapus áll mögötte, mint Buffon, aki nem kap sok gólt."

Nedved helyettese: "Több játékos is képes az én posztomon játszani. Palladino az elmúlt szezonban többször is itt játszott, de Marchisio is nagyon jó. Ezeknek a fiatal játékosoknak csak esélyt kell adni a játékra."

Ranieri: "Nagyszerű fickó, nagyon kedves, egy igazi úriember. Mindannyian nagyon tiszteljük őt, és figyelünk arra, amit mond."

Pinzolo, egy éve: "Jól emlékszem a tavalyi edzőtáborra. Akkor még nem tudtuk, ki marad a klubnál. Idén sokkal nyugodtabbak vagyunk, most csak a munkára kell koncentrálnunk. És ez nagy előnyt jelent."

A bajnokság: "Jobb lesz, mint a tavalyi. Három nagy csapat is feljutott a Serie A-ba, lesznek jó meccsek idén. A Serie B-ben is kitűnő meccseket játszottunk a Genoával és a Napolival. Most a San Siróba is ellátogatunk, a derbi is újra megrendezésre kerül. Az új Serie A-t nagyszerű klubok alkotják."

A riválisok: "Csak a játék során derül ki, mekkora a különbség köztünk. Az Internek nagy előnye, hogy rengeteg kitűnő játékos alkotja a keretet - minimum ketten vannak egy posztra. A Milan megnyerte a Bajnokok Ligáját, míg mi a Serie B-ből jutottunk fel. Nehéz lesz, de tényleg bosszút kell állnunk."

A jövő: "Egy évig még biztosan játszani akarok. Gondolok a jövőmre, de még semmit sem döntöttem el. Mindig is azt mondtam, hogy szeretnék gyerekekkel dolgozni. Majd ha visszavonulok, jobban átgondolok mindent."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr884640835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása