Buffon a Scudettóra vágyik

Gianluigi Buffon elmondta, hogy azért is maradt a Juventusnál, hogy bebizonyítsa, a bundabotrány után is esélyesek a Scudetto elnyerésére.

"Néhány dolog megfizethetetlen."

Gianluigi Buffon

"Az a nagyszerű érzésem van, hogy a csapatnak minden esélye megvan a győzelmekre. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen különleges csapattársaim vannak. Előttünk a lehetőség, hogy megnyerjük a következő Scudettót. Többé-kevésbé ez egy reklámszöveg, de mégis igaz: néhány dolog megfizethetetlen. Nagyszerű érzés lenne." - mosolygott a kapus.

Buffon a Serie B-s száműzés ellenére is kitartott a Juventus mellett, és a visszajutást követően még ambíciózusabb, mint azelőtt volt.

"Büszkék vagyunk, hogy megnyertük a Serie B-t. Ez az utazás elkerülhetetlen purgatórium volt, az egyetlen módja, hogy az emberek szemében újra szerethetővé tegyük a klubot. Most azt látom, hogy erős és harcképes csapat jön létre."

Nemrég még úgy tűnt, hogy a világbajnok kapus távozik, ő is 70 %-ra becsülte a távozás esélyét, ám Claudio Ranieri érkezése megváltoztatta a véleményét. Buffont többször is szóbahozták a Milannal és az Interrel, de állítása szerint nem csak azért maradt Torinóban, mert az előbb említett két klub nem volt hajlandó kifizetné az érte kért nagyon magas árat.

"Ha távozni akartam volna, akkor távoztam volna. Igaz, hogy volt szerződésünk, de mi értelme lett volna megtartani egy boldogtalan Buffont?"

David Trezeguet, Mauro Camoranesi és Federico Balzaretti nagy valószínűséggel távozik, ám Buffon nem hiányolja őket.

"Nagyon szeretném, ha Alex Del Piero és Pavel Nedved úgy játszana, mint az elmúlt hónapokban. Nem kellene senkitől sem félnünk. Túlságosan szeretem a futballt, és elég intelligens vagyok ahhoz, hogy tudjam, mennyire szerencsés vagyok. Ezt nem szabad elfelejtenem. Ez olyan dolog, amin sok játékosnak el kellene gondolkodnia."

Néhány igazolás már biztos, néhány pedig még csak az újságokban olvasható. Buffon elmondta véleményét az új érkezőkről.

"Domenico Criscito a legjobb fiatal védő Olaszországban. Remélem, hogy olyan játékossá válik, mint nagyon jó barátom, Canna (Fabio Cannavaro). A másik igazán meggyőző fiatal Claudio Marchisio, aki két éven belül a válogatottban lesz. Eddig senki nem vette észre, hogy mennyi tehetséges játékosunk van, de ez az év a Serie B-ben feltárta, milyen kincsek rejtőznek itt. Beszéltem a spanyol barátaimmal Gabriel Militótól, és azt mondták, hogy óriási tehetség. Őszintén szólva Diegót, a testvérét is nagyon szeretem. Tiagót nagyon jól ismerem. A Lyonban játszik, ezért a legmagasabb szinthez van hozzászokva. Igazi bajnok, sokat segítene a tapasztalataival. Klaas-Jan Huntelaar rengeteg gólt szerez, de nem sokat tudok róla. Fiatal még, szóval ez előnyt jelent."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr384640732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása