Trezeguet: "Viszlát Juve!"

Nyílt háború zajlik a Juventus és David Trezeguet között.

"Ez a klub nem tisztel engem. Elmegyek, és viszem a góljaimat magammal."

Elvileg még zajlanak a tárgyalások, melyek célja, hogy a francia csatár újítsa meg jövőre lejáró szerződését, de a Spezia elleni mérkőzésen szerzett gólja utáni gólöröm alapján úgy tűnik, a búcsú már biztos.

Miután a Spezia ellen megszerezte idei 15. gólját, az ünneplés során egyértelmű jelzéseket tett a klub vezetői felé: a 15-ös számot, és a távozás jelét mutatta a VIP szektor felé.

"Ez a klub nem tisztel engem. Olyan ajánlatot tettek nekem, ami alapján egyértelmű, hogy már meghozták a döntést, és nem engem akarnak." - nyilatkozta Trezeguet a sajtónak a kupaátadás után.

Amióta 2000-ben csatlakozott a Juventushoz, a klub legeredményesebb külföldi játékosává vált 140 góljával.

"Megtettem, amire Didier Deschamps kért: 15 gól. Hét évig voltam itt, és ezalatt Juve-szurkolók millióinak érdemeltem ki az elismerését, plusz a csapattársaim bizalmát. Sajnos a klubnak eltérő a nézőpontja, úgyhogy távozom, és viszem magammal a 140 gólomat is annak biztos tudatában, hogy én mindent megtettem. Ezennel vége a tárgyalásoknak. Sokkal jobb lett volna, ha elmondják, hogy nincs rám szükségük, mint hogy tesznek egy nevetséges ajánlatot. Úgy tűnik, egyesek kételkednek a képességeimben. Szerettem volna itt folytatni, de a klubnak nincs rám szüksége."

A mai nap a búcsú napja volt Torinóban, hiszen a Bianconeri megnyerte a Scudettót, és elhagyja a Serie B-t, ám ezek voltak Trezeguet távozásának érzelmes pillanatai is. A csapattársak ölelésekkel és tapssal búcsúztatták a francia csatárt.

"Igazán sajnálom a szurkolókat és a társaimat, de remélem, hogy kiérdemeltem egy helyet a klub történelmében. Még nem tudom, mi történik ezután, majd meglátjuk."

Míg Gianluigi Buffon alig pár napja hosszabbította meg szerződését, addig úgy tűnik, Claudi Ranieri nem tart igényt David Trezeguet szolgálataira. Az Inter és a Juve rossz viszonya továbbra is folytatódik, hiszen a Bianconeri vezetői kijelentették, hogy nem ismétlődik meg a "Zlatan Ibrahimovics eset", azaz nem segítik elő egyik legnagyobb riválisuk megerősödését azzal, hogy Trezeguet-t oda engedik. A klub főigazgatója, Jean-Claude Blanc dühösen reagált Trezeguet nyilatkozataira, és gólörömére.

"Klubként soha nem tettünk elfogadhatatlan ajánlatot, csak azon dolgozunk, hogy a Bianconerinek a legjobbat érjük el. Beszélni fogunk Daviddal. Annyit mondhatok, hogy azokkal a játékosokkal, akik akarnak tárgyalni - mint pl. Buffon -, könnyű a dolgunk, de nem tudom, mit lehet tenni, ha az egyik fél kategorikusan megtagad mindenféle együttműködést. A tárgyalásoknak a klubnál a helyük, nem az újságokban."

Alessandro Del Piero lett a Serie B gólkirálya, és a díjat azoknak ajánlotta, "akik hittek bennünk, akik kitartottak mellettünk, és akik végig mellettünk álltak." A csapatkapitány néhány pillanatot áldozott Alessio Ferramosca és Riccardo Neri - a két fiatal játékos, akik a vinovoi edzőközpontban vesztették életüket - emlékének is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr24640706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zangif 2007.06.11. 15:26:14

Hát ha igaz az amit Trezeguet mond akkor már két emberrel baszott ki a Juve, ha meg nem igaz akkor Trez egy köcsög :D:D ENNYI

Kowa 2007.06.11. 16:02:32

Akár igaz akár nem sajnálhatjuk ha elmegy!!!! Legalábbis én sajnálni fogom ugyanis 1 igazi juventino szerintem ez alatt a 7 év alatt valóban letette a névjegyét és megint 1 emberke aki érdekesen távozhat távozik a juvétól.... Én nem tudom mi történhet ott felsőbb körökben de szerintem érdekes megoldásokat alkalmaznak az tény!!!!!

ati7 2007.06.11. 17:14:50

Trezeguet sosem tartozott a kedvenceim közé, de elismerem, hogy a világ egyik legjobb befejezőcsatára, akinek elég egy meccsen egy mozdulat, és győztes gólt lő... Szóval nagyon sajnálhatnánk , ha őt is elengednék, biztosan hiányoznának a góljai... Akiket hozni akarnak helyette(Huntelaar, Crouch, stb.), sosem lesznek olyan játékosok mint Trez, padra esetleg elférnek...:):)! Tehát remélem, hogy sikerül a vezetőségnek megállapodni vele( és mindent meg is tesznek ennek érdekében). Ja és persze Camoranesivel is, mert rá is nagyon szükség lesz a Serie A-ban!

Máté 2007.06.11. 18:20:00

Én nagyon csalódott lennék, ha elmenne a klubbtól. Főleg akkor, ha a klub miatt. A világ egyik legjobb csatára-és ezt nem csak azért mondom, mert juve drikker vagyok, hanem mert így is érzek. Sajnálnám, ha ennyi itt eltöltött idő után, talán egy félreértésből most mindennek vége szakadna. Mindenkit szeretek a 29 emberből, akik a Juventus Footbal Club-ot erősítik. Már régóta Juventus drukker vagyok és nem olyan, aki a B-be jutás után otthagyja a kedvenc favorit csapatát. Gondolom most rengeteg ember(Juve fan) nevében mondhatom-hatalmas érvágás lesz, ha így a lubra megsértődve távozik Trezeguet, aki mindíg is a klub emlékeibe lesz zárva. Ugyanis azt a szurkolók döntik el és aki igazi Juve-drukker az nem engedi el Trez-t soha.

Ismeretlen_22017 2007.06.11. 18:52:06

Nekem a szívem szakadt meg, amikor legnagyobb kedvencem, Roberto Baggio távozott a Juventustól. Azonban az élet nem állt meg, új játékosok jöttek (meg mentek), és minden ment tovább a maga útján. Így lesz ez most is. Vérfrissítés.

Svéd 2007.06.12. 22:36:58

Trezegolnak sok sikert a következő csapatában!Köszönet amit a Juve-ért tett!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása