Ismét a Serie A-ban a Juventus!!!

Az Arezzo 5-1 arányú legyőzése azt jelentette, hogy a Juventus már biztosan visszajut a Serie A-ba! Az üldözők - a Genoa és a Napoli - botlottak, így még nyílt, hogy ki lesz a másik automatikusan feljutó csapat.

Arezzo - Juventus: 1-5

A Juventus újra a Serie A-ban! Ez a győzelem azt jelenti, hogy a csapat automatikusan visszajut az elsőosztályba, pedig az idényt még 9 pontos büntetéssel kezdte a Bianconeri. Mostani ellenfelüket, az Arezzót egy egykori Juve-játékos, Antonio Conte irányította, ám mivel a kiesés ellen küzdenek, egyértelmű volt, hogy nem akarnak szívességet tenni a torinóiaknak.

Már a mérkőzés elejét erősen kezdték a hazaiak, amikor a védelem hibáját kihasználva Floro Flores került helyzetbe, nem sokkal később pedig Buffon két Martinetti-helyzetet is védeni kényszerült. Ezután a Juventus következett. Előbb Trezeguet szerzett gólt, melyet leshelyzet miatt érvénytelenítettek, ám percekkel később Del Piero találata már érvényes volt, melyet a fiatal és tehetséges Marchisio beíveléséből szerzett (0-1).

A 33. percben pedig már 2-0 volt az eredmény a remekül játszó Juventus javára. Egy szögletből történő beadást Bremec, az Arezzo kapusa ügyetlenül kiejtett, a labdát pedig Chiellini passzolta a hálóba (0-2). Del Piero és Trezeguet többször is éppen csak, hogy lesen találta magát, de az első félidő végén az Arezzo mutatta meg, hogy ők is képesek a szép játékra. Ekkor Floro Flores szépített egy ellentámadás végén (1-2).

Chiellini az egész idényben csak egy gólt szerzett, ezen a mérkőzésen azonban másodszor is betalált, amikor a második félidő elején Del Piero szabadrúgásába belefejelt, a kapus pedig képtelen volt hárítani (1-3).

Arezzo - Juventus: 1-5

A hazaiak nem adták fel. Egy Buffonnal történt ütközés után Martinetti erőtlenül próbált tizenegyest reklamálni, ám ekkor ismét a Juventus következett. A Bianconeri csapatkapitánya, Alessandro Del Piero Marchionni felíveléséből talált be fejjel (1-4). A mérkőzés végén Floro Flores még egyszer gólt szerezhetett volna, de csak a kapufát találta el, és az Arezzo balszerencséjére a Juventusé lett az utolsó szó is. A lefújás előtt Trezeguet állította be a végeredményt egy erős jobblábas lövéssel (1-5).

 

Összegzés:

Gólok: Del Piero 19' és 76', Chiellini 34' és 49', Floro Flores 45', Trezeguet 87'

Sárga lapok: Ranocchia 10', Boumsong 21'


AREZZO: Bremec; Capelli, Terra, Ranocchia (Mirko Conte 46'), Barbagli (Togni 52'); Bondi, Bricca, Di Donato, Croce; Floro Flores, Martinetti (Grabbi 82')

Fel nem használt cserék: Lanza, Cavagna, Roselli, Vigna

Edző: Conte


JUVENTUS:
Buffon; Zebina (Birindelli 70'), Boumsong (Kovac 77'), Chiellini, Balzaretti; Marchionni (Palladino 82'), Marchisio, Zanetti, Nedved; Del Piero, Trezeguet

Fel nem használt cserék: Mirante, Bettega, Giovinco, Zalayeta

Edző: Deschamps


Bíró: Rizzoli di Bologna

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr434640618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása