Deschamps: "A Lecce nagyszerű formában van"

A sajtótájékoztató során a francia mester a Lecce elleni mérkőzésről beszélt.

"Nehéz idegenbeli meccsnek ígérkezik. Ez egy teljesen más csapat, mint akikkel az őszi fordulóban találkoztunk. Az elszántságunk viszont ugyanolyan lesz, mint amilyen a Napoli ellen volt."

Didier Deschamps

Az április döntő fontosságú a bajnokság szempontjából. Csak meg kell nézni a Juventus menetrendjét. Kedden legyőzték a nagy rivális Napolit, de már készen állnak a következő három nagy megmérettetésre is: idegenben a Lecce ellen, azután a Rimini és a Genoa ellen hazai pályán. És mindez egy hét alatt. Hét nap, mely tényleg döntő fontosságú lehet.

A két hazai mérkőzésen a csapat a bajnokság két esélyesével, az idegenbeli meccsen pedig az egyik legjobb formában lévő alakulattal csap majd össze. Szombaton a Lecce jön, akik Papadopulóval a kispadon igen pozitív mérleget tudhatnak magukénak. Deschamps tisztában van a veszéllyel:

"Az utóbbi hat hazai meccsükből ötöt megnyertek. A csapat jelentősen megváltozott ahhoz képest, mint akikkel ősszel játszottunk. Zeman csapata támadó szellemű volt, ugyanakkor sok teret adtak az ellenfélnek is. Most ez nincs így, a védelem öt emberből áll, nagyon kiegyensúlyozott, pedig januárban több játékos is cserélődött. A csapat megbízható, aminek köszönhetően sok pontot sikerült begyűjteniük. A saját csapatomtól nagy elszántságot várok, ugyanúgy, ahogy a Napoli ellen is. Nehéz dolgunk lesz idegenben, a hiányzóink miatt is."

A hiányzók. Fontos eleme az előzetes találgatásoknak. Deschamps számára ez azt jelenti, hogy nem tudja úgy összeállítani csapatát, mint ahogyan szerette volna. A Lecce ellen nem léphet pályára az eltiltott Del Piero, Giannichedda és Marchisio, a sérült Zanetti, Boumsong és Kovac sem. Ott lesz viszont a Primaverából Venitucci és Bianco.

"Mivel három-négy naponta játszunk, így előfordulnak sérülések és eltiltások. Még nem döntöttem a felállásról. Tudnék változtatni, de nem igazán akarok. Hogy Nedved játsszon a középpálya központi részén? Ez csak egy feltevés. Ő nem az a tipikus védekező középpályás, nem kérhetem meg őt ugyanarra a feladatra, mint amit Giannichedda, Paro, Zanetti, vagy Marchisio végez."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr624640517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása