Trezeguet mindent felad a Juventusért

David Trezeguet elmondta, hogy lemond a Bajnokok Ligájáról, hogy a Juventusnál maradjon, de elismeri, hogy 'kényszerítették' a Serie B-ben való maradásra.

Tezeguet és Alex

"Még egy évig érvényes a szerződésem, és ezt tiszteletben akarom tartani." - mondta a francia csatár a Gazzetta dello Sport szombati számában.

A média múlt nyár óta kész tényként közölte, hogy Trezeguet el fogja hagyni Torinót. Ennek ellenére ő mégis maradt a másodosztályban a Juventusnál, és úgy néz ki, marad a feljutás után is.

"Soha nem mondtam, hogy elmegyek. A szezon elején arról kérdeztek, hogy nem vagyok-e csalódott amiatt, hogy nem játszhatom a Bajnokok Ligájában. Azt válaszoltam, hogy de, ez problémát jelent számomra, mivel a pályán kiharcoltuk a jogot a részvételre. És ezt elvették tőlünk olyan okok miatt, amiknek semmi közük a csapathoz."

A klub vezetői azt nyilatkozták, hogy a Scudetto elnyerésére néhány évig még nem esélyes a csapat, de Zdenek Grygera és Hasan Salihamidzic leigazolása hozzásegítheti a Bianconerit, hogy a legjobb négy közé kerüljenek a tabellán.

"Az újságok azt írták, hogy 'Trezeguet a Bajnokok Ligájában akar játszani, ezért elhagyja a Juventust'. Ez nem igaz. Számomra annál, hogy két évig nem játszhatom az európai színtéren, sokkal fontosabb, hogy harmóniában legyek a csapattársaimmal. Ők azt kérték, hogy jövőre is maradjak. Ennek a klubnak 106 éves történelme van, és ezt nem törölheti el egy év a másodosztályban."

Ennek ellenére Trezeguet a Gazzetta dello Sportnak bevallotta, hogy a bundabotrány utáni Torinóban való maradása nem teljesen az ő döntése volt.

"Csalódott voltam, hogy én nem élhettem azzal a döntéssel, mint azok, akik elmentek. A klub pótolhatatlannak tartott, és ezt a tisztelet jeleként fogadtam el. Ám én hét évig itt játszottam, azt gondoltam, ennél több beleszólásom van a jövőmbe."

Számos világklasszis játékost eladott a Juventus a nyáron, mikor biztossá vált, hogy lesorolják a másodosztályba, vagy kemény pontlevonást kap. Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Zlatan Ibrahimovics, Patrick Vieira és Emerson is a távozók között volt, míg Pavel Nedved, Alessandro Del Piero és Gianluigi Buffon is a maradás mellett döntött.

"Mindössze egy telefonhívást kaptam, hogy készüljek a szezon előtti, augusztus 10-i edzésre. Alapjában véve nem az én döntésem volt, hogy maradjak a Serie B-ben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr14640370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juvenorbi 2007.03.03. 18:29:59

azt szeretném kérdezni hogy a mostani meccset is meg lehet-e nézni?

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2007.03.03. 20:19:08

Látod, ez egy jó kérdés. Holnap, ha kezdődik a meccs, indítsd el azt a progit, és kiderül. Én legalábbis ezt fogom csinálni. De valamiért az az érzésem, hogy nem lesz közvetítve.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása