Balzaretti a csapatról

A hátvéd állandó szereplőjévé vált a gárdának ebben a szezonban, kulcsfontosságú szerepe van a feljutásért folytatott harcban. A játékos a következőket mondta a ma délutáni sajtótájékoztatón.

Federico Balzaretti

Mind a pályán, mind a pályán kívül Federico Balzaretti a Juventus egyik kulcsfigurájává vált ebben a szezonban. A magabiztos védő a ma délutáni sajtótájékoztatót a Modena elleni győzelemmel kezdte:

"Több kritika elhangzott hétfőn a játékunkkal kapcsolatban, de szerintem ezeknek nincs alapjuk. Idén nem játszottunk mindig jól, de a Modena ellen nem ez volt a helyzet. Nagyszerű első félidőt produkáltunk, bejátszottuk az egész pályát, rövidpasszos játékot alkalmaztunk, és számos helyzetet alakítottunk ki. Ez rengeteg energiánkat felemésztette, szóval nem csoda, hogy a második játékrészben elfáradtunk kissé. Azt kell mondanom, teljesen megérdemelt győzelem volt. Egy védekező felfogású csapat ellen kellett játszanunk. Ez is futball, minden edző maga dönt a taktikáról, de ha egy csapat így játszik, megérdemli a vereséget."

Balza reagált azokra a vádakra is, melyek szerint a csapat túlbuzgón játszott, kihangsúlyozva Del Piero Campedelli elleni belépőjét:

"Meg lettünk szidva, hogy nem tudjuk irányítani a mérkőzéseket. Mindenkinél jobban tudjuk, hogy nem mindig kezdünk a legjobban, de soha nem becsültünk le egyetlen ellenfelünket sem. Tudjuk, hogy technikailag jobbak vagyunk a mezőny többi csapatánál, de ha nem adunk bele mindent, akkor az ellenfél fölénk kerekedik. A Vicenza elleni mérkőzés után elbeszélgettünk, és mindannyian megtanultuk a leckét. A kezdetektől fogva keményen kell hajtanunk, és nyomást gyakorolnunk az ellenfélre. Ezt tettük a Modena ellen, és ezt kell tennünk mindig. Alessandro? Teljes mértékig mellette állok. Nem egy agresszív játékos, ami történt, véletlen volt. Ezért nem lehet kritizálni, plána ha megnézzük, hányszor szenved el ő ilyen szabálytalanságokat. Meg kellene védeni, nem kritizálni."

A Modena elleni mérkőzésen egy igen harcos Juventus lépett pályára. Az első hely, és a harmadik helyezett csapattal szembeni 5 pontos előny ráébresztette a csapatot, hogy most itt a lehetőség.

"Újra azt mondom, hogy a Vicenza elleni döntetlen elindított bennünk valamit. Rájöttünk, hogy ilyen hiba még egyszer nem fordulhat elő. Az idény ezen része döntő fontosságú, vasárnap a Piacenza ellen lépünk pályára, aztán a Brescia ellen, és utána két hazai mérkőzés következik. Keményen kell hajtanunk, nyomást gyakorolni az ellenfelekre, hogy elszakadhassunk az üldözőktől. Egy kis állandóság, a pontok folyamatos begyűjtése nyugodt szezon befejezést hozhat nekünk."

A védelem szilárdsága a Bianconeri feltámadásának egyik titka, és ebben nagy szerepe van Balzarettinek is. A döntés, hogy Chiellini középhátvédként játszik, több teret engedett neki, ám mégis az állandóság az, ami kiemelkedik játékában.

"Jól esik a dícséret. Már egy éve ezen a poszton játszom, és boldog vagyok, hogy segíthetek a csapatnak. Tudom, mekkora megtiszteltetés ezt a mezt viselni, mekkora felelősséggel jár, szerepet akarok játszani a visszatérésben. Deschamps hisz bennem, szóval nem csoda, hogy büszke vagyok."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr364640354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása