Deschamps: "Az elemek újratöltve"

"A múlt heti események után nehéz dolguk van a hatóságoknak, hogy megtalálják a helyes megoldást. A döntéseket elfogadjuk, de nagyon furcsa lesz üres stadionokban játszani."

Így kezdte Didier Deschamps a tegnap délutáni sajtótájékoztatót, kommentálva a futball vezetőségi szerveinek döntését. A Bianconeri ma délután a Vicenza Menti Stadionjába utazik, hogy két hét óta első mérkőzésén vegyen részt.

"Az utolsó meccsünk a Spezia ellen volt, és akkor nem voltunk a legjobb formában. Soha nem könnyű idegenben játszani, de egy hazai győzelmet egyszerűen nem lehet egy idegenbeli ponttal helyettesíteni. Ez nem azt jelenti, hogy nem éhezzük a győzelmet, de nagyon sok múlik azon, hogy ki ellen lépünk pályára. Ahogy már sokszor elmondtam, a csapatok teljesen másképpen játszanak ellenünk, nagyon megnehezítik a dolgunkat. Hiányzott belőlünk a küzdőszellem, és ezért megbűnhődtünk. Ezúttal nagyon jó fizikai és technikai állapotban kell majd lennünk."

A francia mester elárult pár titkot, hogy miért volt ez a kis hullámvölgy a csapat játékában:

"Nagyszerűen kezdtünk, sikerült nyolcszor egymás után nyernünk, ám ezután kicsit bonyolultabbá váltak a dolgok, mivel az ellenfeleink sokkal jobbak voltak, mint azt vártuk. A győzelmi széria nagyon sokat kivett belőlünk fizikálisan."

Deschamps nem akarja alábecsülni a csapat következő ellenfelét.

"Nagyon nagy az önbizalmuk, mivel kétszer nyertek egymás után. Itt csak mi veszíthetünk, és ők mindent meg fognak tenni ezért. A szünet miatt kiestünk a ritmusból is; ez nem olyan dolog, amit edzésekkel be lehet pótolni."

Az edzőnek most türelmesnek kell lenni, és megnézni néhány játékosának kondícióját.

"Legrottaglie egy kis izomfáradtságban szenvedett, de a mérkőzésre rendben lesz. Chiellini csak szerda óta edzett együtt a csapattal, és még nem képes 90 percet végigjátszani. Bozsinov és Trezeguet pedig fáradt kissé a hét közbeni válogatott mérkőzés miatt. Az edzésen megnézzük, milyen állapotban vannak."

A szombati mérkőzés után a csapat három nap múlva újra pályára lép a Rimini ellen.

"Kevés időnk lesz felkészülni, azonban így újra szerzünk egy kis meccs-rutint, és ez jót fog tenni néhány játékosunknak. Az edzéstervünket arra alapoztuk, hogy egy héten csak egy mérkőzést kell játszanunk, de minden probléma nélkül alkalmazkodunk majd az új beosztáshoz. Az, hogy januárban és februárban keveset játszottunk, segített abban, hogy újra feltöltődjünk energiával, és erősítsük a fizikai állapotunkat. Ez nagyon fontos, mert hosszú út áll még előttünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr754640256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása