Paro: "Több hit és elszántság"

A középpályás elárulja, szerinte mi a siker receptje, és előretekint a bajnokság második felére.

Matteo Paro

A ma délutáni sajtótájékoztatón Matteo Paro válaszolt az újságírók kérdéseire, és a Bianconeri formájával kapcsolatos rövid értékeléssel kezdte a beszélgetést.

"Rájöttünk, hogy idegenben sokkal jobban kell játszanunk; több hit és elszántság kell. Bár így is téli bajnokok vagyunk, de nem telik sok időbe, hogy idegenben is jobbak legyünk."

A Spezia elleni - utolsó percben elért - döntetlen kitűnő példája annak, hogy a csapat idegenben képtelen azzal a fölénnyel játszani, mint otthon.

"Ott is jól kezdtünk, korán átvettük a játék irányítását, de aztán gólt kaptunk, és a játékunk töredezetté vált. Ennek ellenére több helyzetünk is volt, és egyedül a balszerencsének köszönhető, hogy csak az utolsó percben tudtunk egyenlíteni. Nem hiszem, hogy túlságosan aggódnunk kellene a dolgok miatt. Megbeszéltük egymás között, és tudjuk, miken kell javítanunk: néha úgy tűnik, szükségünk van arra, hogy az ellenfél gólt szerezzen, vagy alkosson valamit, mielőtt megtaláljuk önmagunkat. Keményebben kell dolgoznunk azon, hogy megtaláljuk a ritmusunkat és szervezettségünket."

Az utóbbi időben a Bianconeri védelmének dolgát több sajnálatos sérülés is nehezítette.

"A védelem minden kétséget kizáróan egy nagyon fontos terület, és nagyon sok függ attól, hogyan érti meg egymást a négy játékos. Nem sok szerencsénk volt a sérülésekkel, de bízunk benne, hogy hamarosan visszatérhet mindenki."

A Juventus jelenlegi pozíciója még Matteo elképzeléseit is felülmúlta.

"Tényleg elégedett vagyok magunkkal, igazán nem számítottam rá, hogy a tabella élén leszünk félidőre. Nagyon sokat tettünk azért, hogy ennyi pontunk legyen. Most már azon az úton járunk, melyben elég sokan bíztak. Egy személyes megjegyzés: remélem, hogy vissza tudom majd valahogy fizetni azt a bizalmat, melyet belém vetettek a klubnál. Ezután rengeteg időm lesz elgondolkodni a jövőn."

A bajnokság második fele a Rimini ellen kezdődik szombaton.

"Gyorsan bele kell lendülnünk, és kijavítanunk a múlt hétvégi hibánkat azzal, hogy most megszerezzük mindhárom pontot. Összességében a szezon első fele jól sikerült számomra és a csapat számára is. Volt ugyan néhány siralmas eredményünk, de ezeket el tudjuk kerülni az idény második felében. Meg kell őriznünk az otthoni remek formánkat, és javítanunk kell néhány dolgon idegenben."

Egy ember biztos, hogy segíteni fog ebben a javulásban. Az edző, Didier Deschamps.

"Rendszeresen beszélget velem, és rengeteg hasznos tanácsot ad a kispadról játék közben is. Ő is ugyanazon a poszton játszott, mint én, szóval nagyon sokat tanulhatok tőle."

És végül néhány szó a szezon utáni jövővel kapcsolatban.

"Jelenleg csak az elkövetkező pár hónapon gondolkodom, nem tudom, mik a klub tervei a jövő évvel kapcsolatban. Az álmom az, hogy maradok, és a Serie A-ban is segítem a klubot, de most a feljutásra kell koncentrálnunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr944640219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása