Trezeguet kész visszatérni

"Arra gondoltam, hogy már múlt héten visszatérek, de végül úgy döntöttünk, hogy inkább 100%-os állapotban legyek, mikor pályára lépek."

David Trezeguet

"Jó formában vagyok. Már múlt héten pályára akartam lépni, de az orvosi csapattal és az edzővel együtt úgy döntöttünk, hogy újabb hét nappal elhalasztjuk a visszatérést. Tegnap először együtt edzettem a többiekkel, és minden jól ment. Szóval úgy gondolom, hogy pénteken mindenképp pályán leszek."

David Trezeguet kész visszatérni. Izomproblémái miatt hosszabb időt kénytelen volt kihagyni, de a gólgyáros most úgy érzi, akár 90 percet is bírna.

"Az egyik oka annak, hogy a plusz egy hét munkát választottam az volt, hogy így egyből rendelkezésre állhatok. Úgy akartam visszatérni, hogy 90 percet is bírjak. Persze a főnökön múlik, hogy mikor és hogyan kíván engem hasznosítani."

Egy olyan vérbeli csatárnak, mint David, nehéz lehet elviselni a gólnélküliséget és a pályától való távollétet.

"Nem a gólok, hanem a labda, a csapattársaim, a mérkőzések hiányoznak. A gólok csak másodrendűek, mert tudom, ha a csapat megfelelően játszik, az én dolgom annál könnyebb. Ami a legfontosabb, hogy egy kis formahanyatlás után újra a legjobbat nyújtjuk, és ez nekem külön motiváló erő. A legjobb focinkat akarjuk játszani: legtöbb meccsünket megnyertük, de ezt igazán jó játékkal kívánjuk elérni. A Serie B nehéz bajnokság, védekező felfogású csapatokkal, szerényebb technikai szinten, tehát csak rajtunk múlik, hogy látványos focit játsszunk. Ez egy furcsa és valamennyire nehéz év mindannyiunk számára, szóval majdnem kötelező, hogy legalább a pályán jól érezzük magunkat, még akkor is, ha nem ez a legfőbb célunk: ami számít, az az, hogy győzzünk, és a lehető leggyorsabban visszatérjünk a Serie A-ba."

Az újságírók feltették neki az elkerülhetetlen kérdést is, miszerint ha sikerül a visszajutás, ő is olyan csapattól teszi-e függővé maradását, amelyik esélyes lehet a Scudettóra.

"Már hét éve vagyok itt, és négy Scudettót nyertem, szóval teljesen normális, ha harcképes csapatot szereték. Azonban még túl korai, hogy a jövőről beszéljünk. Még hét hónap van hátra, azt sem tudjuk, hogy megnyerjük-e a Serie B-t. Várni fogunk, megnézzük, mik a klub tervei, és majd utána döntünk. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy ez a csapat nagyon közel áll hozzám, és mindenki a legjobbat akarja a csapatnak és a szurkolóknak. Például, az egyik legzavaróbb dolog a sérülésemben az volt, hogy emiatt távol kellett lennem a csapattól."

A csapattagok remek kapcsolata mindenképp a Juventus egyik legfőbb erőssége. Ennek is köszönhető, hogy a pontlevonás ellenére már decemberben listavezető lett a csapat.

"Senki nem számított arra, hogy már Karácsony előtt az élen leszünk. A legnehezebb dolog az volt, hogy a listavezetők közé kerüljünk, de most meg is kell itt maradnunk. A Serie B-ben az számít, ami az utóbbi három hónapban történt. Nagyon kell figyelnünk, mert néhány csapat képes volt gondot okozni nekünk. Viszont azt kell mondanom, eddig sikerült megfelelően koncentrálnunk. Valószínűleg a Rimini elleni mérkőzésünk segített 'megérteni', milyen ez a bajnokság. Most folytatnunk kell az eddigi munkánkat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr434640132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása