A szerencsés hetedik a Bianconerinek?

A szombati, Verona elleni mérkőzés megnyerése a Juventus hetedik győzelmét jelentené az Olimpicoban.

Juventus - Verona

Hat nappal a Genoa elleni heves összecsapás után a Juventus visszatér az Olimpicoba, hogy megszerezze hetedik hazai győzelmét. Izgalmas találkozó volt a Marassiban, melyet Deschamps úgy jellemzett, hogy "izgalmas nézni, és izgalmas játszani is". A Bianconeri számos helyzetet dolgozott ki, Buffon is jó formában volt, tizenegyest hárított, rengeteg gólszerzési lehetőséget megakadályozott. Igazán méltó teljesítmény egy olyan játékoshoz, akit ezen az estén jelöltek a világ legjobb kapusának díjára (Fifpro).

Sajnálatos, hogy a 71. percben, Nedved szabadrúgásából megszerzett vezetést Juric olyan gyorsan kiegyenlítette. Ez a megszerzett pont is elég volt hozzá, hogy a csapat az élre ugorjon a tabellán, ám másnap a Napoli is döntetlent ért el, így megmaradt az egy pontos különbség az ő javukra. Eközben a Bologna is felzárkózott a Juventus mellé, így holtversenyben, 25 ponttal a második helyen állnak.

A listavezetés reményében a Bianconeri most szombaton a Hellas Verona csapatát fogadja majd, akik jelenleg hátulról a negyedikek. A két csapat közötti hatalmas szakadék ellenére nem szabad lebecsülni Ficcadenti alakulatát, akik idegenben több pontot gyűjtöttek, mint hazai pályán. A Pescara mellett a Verona az egyetlen csapat, akiknek eddig még nem sikerült otthon győzni; hét mérkőzésen összesen három pontot értek el. Viszont idegenben a megszerezhető tizenegy pontból nyolcat sikerült begyűjteniük.

A Hellas igazán jól képzett alakulattal büszkélkedhet, és Ficcadenti nem fél esélyt adni a saját nevelésű  - nem igazán ismert, de ezen a szinten kitűnően teljesítő - játékosoknak, az alkalmazott 4-3-3- formációban. A veronai csapatból a két tapasztalt középpályás, Mazzola és Italiano a legismertebb. Ficcadenti elöl a brazil Da Silva mellett Iunco és Cossu játékára számít.

A Hellas egyszerű focit játszik, jól védekeznek, és igazán veszélyesek az ellentámadásaik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr824640112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása