Deschamps: "Gyorsnak kell lennünk, és sokat mozognunk"

Didier Deschamps jól felkészítette csapatát a szombati, Albinoleffe elleni összecsapásra.

Didider Deschamps

"Nem lesz egyszerű. Három nagyon jó eredménnyel a hátuk mögött állnak ki ellenünk, és hazai pályán még veretlenek. Az egész bajnokságban még csak nyolc gólt kaptak, bár az is igaz, hogy csak kilencet szereztek. Két bevethető csatáruk van, nagy területet játszanak be, és az ellenfélnek nem nagyon hagynak teret. Taktikailag nagyon jól szervezettek, és azon kívül, hogy nagyon jó a védelmük, az ellentámadásaik is komoly veszélyt jelentenek az ellenfél számára."

Miután elemezte az ellenfél taktikáját, Didier Deschamps beszélt a Juventus terveiről is a holnapi meccs előtt.

"Mivel elég védekező felfogásúak, azért megyünk oda, hogy támadjunk. Nem sok teret hagynak majd nekünk, így rajtunk múlik, hogy mennyi helyzetünk lesz. Nem lesz könnyű, és nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy kinyíljon a védelmünk."

Az Albinoleffe az idei év egyik meglepetés csapata, de a francia mester nem így látja.

"Nagyon harcosak. Mindannyian rengeteget futnak. Nagyon jól végzik a dolgukat, és ha megnézed a játékukat, láthatod, miért gyűjtöttek eddig már 16 pontot. A játékosaik tapasztaltak, és bár a formációt időnként váltogatják, a hozzáállásuk mindig ugyanaz."

A Juventus csapatában több fontos hiányzó is lesz, de néhány játékosnak most nyílik esély a bizonyításra.

"Míg korábban a védelemben volt komoly vészhelyzet, most a támadó sorunkban van ugyanez. Igen kevés lehetőségünk van a változtatásra, és éppen ezért a taktikai lehetőségeink is behatároltak. Például David nélkül nincs sok értelme hosszú labdákkal és felívelésekkel dolgozni, mivel az Albinoleffe védői jó magasak. Gyorsnak kell lennünk, és sokat mozognunk."

Deschamps kihangsúlyozta, milyen fontos, hogy erős maradjon a csapat.

"A nyáron tudatos döntést hoztunk, hogy a lehető legerősebb csapatot tartsuk meg, és azoknak a játékosoknak, aki nem sok összecsapásban vehettek részt, most itt a lehetőség megmutatni, hogy mit tudnak. A nemzetköi szereplések, a sérülések és az eltiltások miatt alapvető fontosságú, hogy erős legyen a csapat. A minőségi kispad a kulcs a sikerhez."

Az újságírók ezután arról kérdeztek, hogy a büntetés nyolc pontos csökkentése enyhítette-e a csapatra nehezedő nyomást?

"Mikor -17 ponttal álltunk, egyszerűen nem hibázhattunk. Az enyhítéssel és a visszakapott pontoknak köszönhetően egyensúlyba kerültünk a többiekkel, de még mindig fennáll a veszélye, hogy kiengedünk az úgynevezett kisebb csapatokkal szemben. Ha ezt tesszük, nehézségeink lesznek, mint ahogy a Frosinone ellen látható is volt."

És végül, néhány szó Buffon Aranylabdás esélyeiről.

"Úgy érzem, megérdemelné, miután ennyi mindent elért. Ha nem nyer, akkor sem szabad elkeserednie. Ő is tudja, és mi is, hogy milyen jól játszott a Világbajnokság alatt, és játszik most is."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254640071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása