Giannichedda: "A Frosinone ellen játszani sokat jelent számomra"

A Bianconeri középpályása Ponetecervo-ban született, és családja Castrocielo-ban él, pár kilométerre a tartományi székhelytől.

Giannichedda

Giuliano számára a szombati mérkőzés kicsit más lesz, mint a többieknek. A mérkőzés színhelyétől alig félórányira lakik ugyanis a Juventus 8-as számú játékosának családja és rengeteg barátja. Lazio ezen eldugott részében kezdte meg karrierjét a 32 éves klasszis. Itt 3 évet töltött el a Sora csapatában, majd hat sikeres év következett az Udinese soraiban - mindkét csapat színe fekete-fehér. Így talán el lehet mondani, hogy Giannichedda karrierjét ez a két szín határozta meg. Most, hogy a Frosinone Torinóba látogat, a játékos pályafutása során először szállhat szembe hazai csapatával.

 - Giuliano, akkor ez egy igazi rangadó számodra, ugye?

"Több, mint rangadó. Számomra ez hatalmas élmény. A Frosinone feljutása a Serie B-be hatalmas siker a helyieknek. És a hazai csapatom most a Juventusszal csaphat össze. Ez egy álom beteljesülése az ottaniaknak."

 - Ott kezdted pályafutásodat a Sora csapatában...

"17 éves voltam, pár évet a C2-ben töltöttünk, aztán feljutottunk a C1-be. Ezután Udinebe igazoltam. Már akkor is a középpályán játszottam, bár időről időre a védelembe küldtek, ha ott volt rám szükség. A Sora igazi ugródeszkát jelentett számomra."

 - Van valaki, akire külön emlékszel? Valaki, akinek talán megköszönnéd...?

"Azokra a csapattársaimra emlékszem, akik később a Serie A-ban is játszottak, mint pl. Luiso, Marcolini, és Casale. Igazából az edzőmnek, Di Pucchio-nak vagyok hálás, és a sportigazgatónak, Frasca-nak, aki fiaként kezelt. Ők nemcsak, hogy elősegítették, hogy sikeres karrierem legyen, hanem tanulmányaim elvégzésében is ösztönöztek."

 - Milyen volt az elősosztályú debütálásod?

"Egy álom volt. Mikor fiatal voltam, sosem gondoltam volna, hogy focista leszek, de már a bajnokság legelejétől lehetőséget kaptam az Udinese-ben. A nyár előtt még a Serie C-ben játszottam, ezért hatalmas élmény volt számomra. Ha belegondolsz, egy 4000 lakosú falucskából jöttem, így a Serie A számomra elérhetetlen volt. Tényleg egy álom volt."

 - Tényleg nagyon kötődsz a gyökereidhez? Milyen gyakran térsz vissza Castrocielo-ba?

"Amikor van pár nap szabadságom, mindig visszatérek. Ott van a családom, és ott vannak az igazi barátaim is. Többen eljönnek majd Torinóba, hogy megnézzék a Frosinone elleni meccset. Ki tudja, kinek fognak szurkolni a lelátóról?!"

 - Milyen meccset vársz?

"Minden csapatnak élete mérkőzése a Juventus elleni. A Frosinone számára ez még inkább igaz, hiszen ez az első szezonjuk a Serie B-ben, és nekik ez az egyetlen lehetőségük, hogy ilyen csapat ellen játszanak, mint mi. Mindent bele fognak adni, ahogy mi is."

 - Neked is ez az első idényed a Serie B-ben. Milyennek találod?

"Úgy gondolom, van itt pár remek csapat. Ez a bajnokság egyik kellemes meglepetése. Itt nagyobb szerepet kapnak a fiatal játékosok. És persze sokkal nagyobb a küzdőszellem, ami ahhoz is köthető, amit az előbb mondtam: mi a Juve vagyunk, és ellenünk mindenki jobban akar teljesíteni."

 - És mi a titka, hogy ilyen nagyszerűen kezdted a szezont?

"A sok munka, amit végzünk, és a nagyszerű személyzet. A Juventus olyan csapat, akinek a csúcson a helye. Ha koncentrálunk, újra ott leszünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614639989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása