Zanetti: "Az élmezőnyhöz tartozunk"

A hétfő esti hős tudja, hogy még hosszú út áll a csapat előtt.

"Nagyon jó érzés, hogy gólt szereztem. Fontos találat volt, mert a három pont megszerzése elengedhetetlen volt, főleg azután, hogy két hetet kihagytunk."

Zanetti

Cristiano Zanetti szerezte a hétfő esti, Treviso elleni mérkőzés egyetlen találatát, de ez egyáltalán nem volt könnyű. "Sok játékosunk a találkozó előtt pár nappal tért vissza a nemzetközi szereplésből, de mindenki nagyon keményen dolgozott. Ennek meglátszott az eredménye a második félidőben, de mindent összevetve, megérdemelten győztünk."

Zanetti gólja a Bianconeri számára a Serie B-s szereplés ötödik győzelmét jelentette zsinórban, de a középpályás nem elbizakodott. "-17 pontos hátránnyal kezdeni nehéz dolog. Eddig egy meccs kivételével mindig győztünk, de nem lehet elvárni, hogy mindenkit megverjünk, ez nem egy könnyű bajnokság. Öt győzelemmel a hátunk mögött nem tűnik nehéznek, de nem lesz mindig ilyen a helyzet. Profik vagyunk, tudjuk, hogyan kell az előttünk álló feladatra koncentrálni. Nehéz mérkőzések állnak még előttünk, de a büntetés mérséklése megkönnyítené a dolgunkat."

A Juventusnak idén csak egy fronton kell harcolnia. "Az, hogy kiestünk a kupából, annyi előnnyel járt, hogy így csak a bajnokságra kell koncentrálnunk."

Cristiano remekül érzi magát a Juventus középpályájának szívében. "Kitűnően tudok Paro-val és Giannicheddával is játszani. Nincs biztos helyem a kezdő tizenegyben, de hétfőtől péntekig olyan keményen dolgozom, ahogy csak tudok, hátha ezzel megkönnyítem a mester dolgát."

Zanettit már most lenyűgözte fiatal középpályás helyettese. "Paro brilliáns játékos. Fantasztikus képességekkel rendelkezik, és tényleg remekül játszik. Még nagyon fiatal, és ezt a mezt hordani nagy felelősséget jelent. Ő azonban ezt büszkén teszi, és napról napra egyre jobb teljesítményt nyújt."

Zanetti nagyon motivált, mióta nyáron a Juventushoz igazolt. "Mindig úgy megyek ki a pályára, hogy győzni akarok. Az a célunk, hogy a lehető leggyorsabban visszatérjünk a Serie A-ba, és mint minden csapattársam, én is mindent megteszek ennek érdekében. Remélem, jól szerepelek majd a későbbiekben is, de most az a legfontosabb, hogy a Juve visszakerüljön az elsőosztályba. Mi az élmezőnyhöz tartozunk."

És végül, néhány szó csapattársa, Gianluigi Buffon Aranylabdás jelöléséről. "Mindannyian reméljük, hogy Gigi megkapja a díjat. Nemcsak azért, mert ő a világ legjobb kapusa, hanem azért is, mert egy nagyszerű ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr974639977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása