Deschamps: "Nem félek a nehézségektől"

A robbanékony Crotone lesz a Bianconeri kedd esti házigazdája, de Didier Deschamps fiai győzelemre éhesek, és igen felkészültek a harcra. A Juventus.com -on élőben lehet majd követni a meccset.

A Bianconeri harmadik meccsét megelőző napon Didier Descamps vidám hangulatban volt, a sajtótájékoztatót a rendelkezésére álló játékosokkal kezdte. "Mivel csak három nap telik el a két mérkőzés között, így természetesen lesznek változások. Nincs mindenki 100%-os formában, szóval azok kezdenek majd, akik inkább frissebbek."

Az újságírók arra voltak kíváncsiak, vajon Bojinov, Balzaretti, vagy Camoranesi - mindannyian egyre jobb formában vannak - lesz az, akire az edző sejtelmesen utalt. Bár a szombati, Modena elleni mérkőzésre már visszatérhet, Del Piero most gyulladt Achilles ínsérüléssel bajlódik, így nem áll a csapat rendelkezésére, ugyanúgy, ahogy Legrottaglie és Tudor sem. Másrészről Zebina, visszatérve öthónapos sérüléséből, újra egészséges, és játszani is fog kedden, vagy szombaton.

Ezután Deschamps-ot arról kérdezték, miért fáradt el a csapat a Vicenza elleni győztes meccs utolsó fél órájában. "Ezt nem könnyű megmagyarázni. Talán az az oka, hogy nem mindenki tudott 'normális' felkészülést végezni. Azoktól a játékosoktól eltekintve, akik későn csatlakoztak a csapathoz, és emiatt nem is tudtak annyit edzeni, mint társaik, a többiek rengeteget - több, mint nyolc, kilenc meccset - játszottak. Aztán ott van az a tény is, hogy több, mint egy órán keresztül folyamatosan támadtunk, ami sokkal fárasztóbb, mint a védekezés."

A francia edző számára az eredmények a fontosak, nem a kezdő tizenegy. "Általános vélekedés, hogy az összes ellenfelünket le kell gázolnunk, pedig egy gól is több a semminél. A Juve egy olyan csapat, melynek állandóan támadnia kell, de nem szabad kockáztatni, a védelem is nagyon fontos. Meg kell találnunk az egyensúlyt, de azt bármely edző megmondhatja, az egyensúly nem mindig tart sokáig. Néha becsúszik egy hiba, vagy az ellenfél húz elő a tarsolyából valami váratlant. Tulajdonképpen egyszerű a dolog: jól kell védekezni, és észben tartani, hogy az egygólos győzelem is elég."

Deschamps-nak nem jelent gondot a Serie B-s mentalitáshoz, és a játék színvonalához való alkalmazkodás. "Itt egy más stílusban játszák a focit. Kevesebb hangsúly van a labdabirtokláson, és a játékosok az egész mezőnyben szeretnek labdát szerezni. A Serie A-ban hosszabb ideig lehet birtokolni a labdát, és a játék taktikusabb. Itt sokkal direktebb, amolyan 'kimegyünk-és-győzünk' típusú. Nem akarom radikálisan megváltoztatni a csapat játékstílusát, csak kicsit hozzáigazítani a körülményekhez."

A bajnokság következő fejezete holnap jön Kalabria szívében. "A szombati mérkőzésen mutatott teljesítményünkre akarunk építeni. Mindenki győzelmet vár tőlünk, de ez nem lesz könnyű. Ez egy kis pálya, és az ellenfél győzelemre éhes, agresszív csapat, ahogy a Cesena ellen is láthattuk. Egész idő alatt összpontosítanunk kell, erőnlétileg, és technikailag is föléjük kell kerekednünk."

És végül, aggódik vajon a Vicenza elleni gólhiány miatt? "Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de csak kettőt tudtunk befejezni. Azt kell mondanom, a kapusuk brilliánsan védett, és ugyanez fog történni, ha a csapatok a Juventus ellen játszanak. Nagyon motiváltak, és agresszívek, valamint a közönség is jobban mögöttük áll ilyenkor. A stadionban akadt néhány szabad ülőhely, mikor a Crotone a Bari ellen játszott, de holnap teltház lesz. Győzni akarásuk még nagyobb lesz, de nem aggódom a nehézségek miatt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr384639867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása