Paro: "Megtanultuk a leckét"

"Leültünk a főnökkel, és megbeszéltük, miken kell javítanunk. A Juve játékosok nagyszerű bajnokok, és tudják, mit kell tenniük a pályán. Ennek ellenére tudjuk, hogy most szombaton valami pluszt kell nyújtanunk."

Matteo Paro úgy érzi, csapata a következő szezonra visszajut a Serie A-ba, az első fordulóban elért döntetlen ellenére is. "Nem volt a legjobb kezdés, nyilvánvalóan úgy éreztük, meg fogjuk nyerni a meccset, de jobb az elején megtapasztalni az ilyen csalódásokat. Így tudjuk, mi a feladatunk ebben az idényben. Keményebben kell dolgoznunk, és kicsit veszélyesebbnek kell lennünk."

A fiatal játékos élvezi Didier Deschamps bizalmát. "Hízelgő, hogy ennyire hisz bennem, bár nem ismerjük egymást régóta. A nyári barátságos mérkőzések alkalmával megadta nekem a lehetőséget, és én éltem vele. Persze sokat kell edzenem és jól kell játszanom, hogy továbbra is eleget tudjak tenni a kihívásnak."

Matteo Paro

Bár nem félős a kapu előtt, a Rimini védői bizonyíthatják, Matteo boldogan enged másokat a gól közelébe: "Középpályás vagyok, aki sokat szeret futni, és segíteni a védekezést. Van pár remek csatárunk, az én feladatom, hogy minél jobban kiszolgáljam őket."

Paro magabiztos a csapatot illetően: "A Crotone csapatával játszottam már a Serie B-ben, szóval tudom, milyen veszélyekkel kell számolnunk a bajnokság során. Ez egy új kihívás néhány játékosunknak, akik eddig csak az első osztályban játszottak, de tudom, hogy csak hozzá kell szokni. A Serie B sokkal agresszívabb, kevesebb a tér, keményebbek a csaták, de az igazi játékosok tudják, hogyan lehet ezt kezelni. Szellemileg és fizikailag is fel vagyunk készülve, szóval nem aggódom."

A 23 éves játékos elárulta, hogyan készül a csapat a viszonylag ismeretlen ellenfél ellen. "A főnök végzi a kutatást, majd elmagyarázza, hogyan is kell játszanunk. Azután ad egy listát a jellemzőikről, így megismerhetjük az erősségeiket és gyengéiket."

Paro sikeresen került a Juventus ificsapatából a nagyok közé, így ez remélhetőleg a többi fiatalt is ösztönözni fogja: "Nem mindig könnyű a fiatal játékosoknak bekerülni az első csapatba. A nyári események után néhány fiatal - köztük én is -, felkerülhetett a csapatba, így már csak rajtunk múlik, tudunk-e élni a lehetőséggel. Remélhetőleg a példánk megerősíti a többiek hitét is."

És egy végszó a szombati Vicenza elleni összecsapás előtt: "Rimini után a kritika jogos volt, mindenki többet vár tőlünk. Reméljük, szombat után mindenki mosolyogni fog."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr574639840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása