Deschamps: "A játékosok tudják, mit kell tenniük"

Didier Deschamps a pénteki sajtókonferenciát azon játékosok megemlítésével kezdte, akik játszhatnak a nagyon várt első hazai mérkőzésen. "Zebina még nem nyerte vissza teljesen a kondícióját, valamint Tudornak és Legrottaglie-nek is időre van szüksége. A csapat többi tagja egészséges, beleértve Zanettit és Trezeguet-t is, bár nincs mindenki ugyanazon az erőnléti szinten. Edzőként azt akarod, hogy mindenki egészséges legyen, még ha ez azzal is jár, hogy nehéz döntéseket kell hozni a kezdő tizenegy kijelölésekor."

Ezen döntések közé tartozik Matteo Paro kijelölése is a középpályára. "Kész a játékra, ahogy nyáron is mondtam. Annak ellenére, hogy fiatal, jogosult a játékra, megvan hozzá a tehetsége."

A vezetőedző tisztában van vele, mennyire fontos ez a meccs a Bianconeri szempontjából. "Tudjuk, hogy nem hibázhatunk egyetlen meccsen sem, de a három pont megszerzése alapvető fontosságú, mikor a csapat otthon játszik. Természetesen nagy a nyomás, de ez teljesen normális, nyernünk kell. A stadion? Nagyszerűen néz ki, és a gyep az utóbbi napok esőzései ellenére is jó állapotban van."

Didier Deschamps

A beszélgetés ezután a Rimini elleni döntetlenből levont következtetésekre terelődött. "Megízleltük, mire számíthatunk az idény során. Lehet arról beszélni, mit kell, és mit nem kell tennünk ebben az évben, de a Serie B igazi arca akkor mutatkozik meg, ha saját magadnak kell szembenézni vele. A szombati nap után a játékosok tudják, mit kell tenniük."

A csapat felkészültsége a Vicenza elleni összecsapásra ígéretes. "Most, hogy több játékos is visszatért, igen jó munkát tudtunk végezni egész héten. A játékosoknak több idejük volt megismerni egymást, mind fizikailag, mind taktikailag remekül dolgoztak."

Deschamps tudja, milyen fontos a Juve számára egy erős csapat létrehozása. "Nem lehet csak tizenegy játékosra hagyatkozni. Az egész csapatra számítunk ebben az évben, legyen az 15, vagy akár 30 játékos. Akár heti három meccsen is játszathatod ugyanazt a tizenegy embert, de ha így teszel, a többiek nyugtalanok lesznek. Azt a csapatot kell összeállítani, akik leginkább esélyesek a győzelemre."

Arra a kérdésre, hogy a válogatott mérkőzések mennyire zavarják a csapat munkáját, a francia szakember így válaszolt. "Természetesen ez probléma, de reméljük, meg tudjuk oldani. A nemzetközi meccsek három-négy nagyon fontos mérkőzésünkkel ütköznek, beleértve a Napoli és Brescia ellenieket is. Reméljük, el tudjuk őket halasztani, de meglátjuk, mi lesz, mivel mi vagyunk az egyetlen csapat ezzel a problémával. A legrosszabb esetben egy gyengébb csapattal kell majd játszanunk."

Deschamps jól informált a Vicenza-val kapcsolatban. "Szenvedtek az előző szezonban, épp csak megmenekültek a kieséstől. A múlt héten ugyancsak szenvedtek a Genoa ellen az első félidőben, de a második játékrészre összeszedték magukat. Jó csapatuk van, főleg a széleken okozhat problémát Raimondi és Sgrigna. Egyik meccs sem lesz könnyű ebben az évben, mivel ellenfeleink nagyon össze fogják magukat szedni a Juventus ellen. Nem vagyok benne biztos, hogy a Rimini ugyanolyan jól fog játszani most, mint ellenünk tette, de ez teljesen természetes. Hozzá kell szoknunk, hogy igen motivált csapatok ellen kell majd játszanunk, akik sosem adják fel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr104639846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása