Chiellini: "41 meccs van hátra."

„Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű sétagalopp. Nehéz meccs volt jó ellenfél ellen. A Rimini egyike a legnehezebb ellenfeleknek a Serie B-ben, akik hatalmas erőfeszítést és elszántságot mutattak egy gólos hátrányban. Megérdemelték az egyenlítést, még akkor is, ha a mi hibánkból született a gól. Játszhattunk volna jobban, de ugyanakkor rosszabbul is.”

A délutáni sajtótájékoztatón a szombati döntetlenre reagálva Giorgio Chiellini megmutatta, hogy ő nem rágódik a múlton: „Dühösek és csalódottak voltunk a meccs végén, mert nyerni szerettünk volna az első meccsen. Azóta megbeszéltük a történteket, és most már mindenki nyugodt és kipihent. Nem szabad egy meccs után ítélni.”

A 21 éven aluli olasz válogatott játékos nem becsüli alá a kihívás nagyságát: „Természetesen a döntetlen nem az, amit akartunk, de most tiszta fejjel kell gondolkodnunk. Még 41 meccs van hátra, és meg fogjuk tapasztalni a szezon során a pozitív és negatív pillanatokat is. Ha minden döntetlen egy lecke, akkor még több leckére számíthatunk a jövőben. Döntetlent elérni nem egy dráma.”

Egy meccs után Giorgio bízik abban, hogy a dolgok javulni fognak nagyon rövid időn belül: „Beszéltünk a meccsről, és a dolgokról, amiken javítanunk kell, és keményen dolgozunk, hogy egymást is jobban megismerjük. A szombati mérkőzés volt az első alkalom, mikor mindannyian együtt játszottunk, és az összeszokáshoz még egy kis időre szükségünk van. Nem becsültük le az ellenfelet, a győzni akarás és hajtás megvolt. Erőnlétileg nem voltunk a csúcson, többen játszottak szerdán hazájuk válogatottjában, és csak egy napunk volt együtt készülni.”

A bal hátvéd mindent tud a bajnokság követelményeiről, mivel három évvel ezelőtt a Livornoban szerzett tapasztalatokat: „A Serie B-ben a siker kulcsa a védelem megszervezése és stabilitása. A főnök azt kérte, legyünk még keményebbek a játék során, és tanuljuk meg a kívánt taktikát. Ez nagyon hamar sikerülni is fog. Ami a többieket illeti, középpályásaink és csatáraink klasszisokkal jobbak a többi csapat játékosainál.”

Szombaton Chiellini először lép a Bianconeri új otthonának gyepére: „Az Olimpico egy csodás stadion, és sokkal könnyebb lesz megtölteni, mint a Delle Alpit. A szurkolók közelsége ránk, játékosokra még ösztönzőbben fog hatni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr864639830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása