Motta: „A Stuttgart a kezdetektől jobb volt”

motta_thiago_sky_sport_bl-meccs_utan.jpgA Juventus elszevedte első vereségét Thiago Motta vezetése alatt, miután a Stuttgart csatára, az olasz ellenfeleket jól ismerő El Bilal Touré az utolsó percekben gólt szerzett a meccs utolsó részét Danilo kiállításával emberhátrányban játszó házigazdák ellen.

„A Stuttgart mindenképpen megérdemelte a győzelmet, az első perctől kezdve jobbak voltak nálunk. Ezt a vereséget a lehető leggyorsabban meg kell emésztenünk, talán egy éjszaka és egy nap, aztán talpra kell állnunk, hogy felkészüljünk az Inter ellen.” - értékelt Thiago Motta a Sky Sport Italia számára.

„Képtelenek voltunk átvenni tőlük a játék irányítását. Az első félidőben a jobb középhátvéddel játszották ki a letámadást a presszinget, és ha nem kontrollálod a játékot, akkor küszködni fogsz. A Stuttgart egy kemény csapat, és megérdemelten nyertek.”

Fabio Capello azt mondta Thiago Mottának, hogy az olasz csapatok túl lassan játszanak, ezért könnyen problémába ütköznek a nemzetközi kupasorozatokban.

„Nem hiszem, hogy ez a probléma. Ma biztosan szenvedtünk a tempójukkal, és az idő nagy részében náluk volt a kezdeményezés. Nehezen tudtuk ráerőltetni a stílusunkat a játékra. Sok mindent lehet elemezni az olasz és a nemzetközi futballban, vannak csapatok, amelyek meg akarják tartani a labdát, magasan helyeznek nyomás alá, és ez nagyon kevés időt ad a pihenésre. Ez az a szint. Ma szenvedtünk, de a következő mérkőzésekre biztosan tudjuk emelni a szintünket.”

A lehetőségek hiányát jól mutatta, hogy Dušan Vlahović helyére a 68. percben a 18 éves Vasilije Adžić lépett.

„A keret építése közösen történt a klubbal. Egyetértek azzal, hogy támadásban többet kell tennünk, hogy felvegyük a versenyt egy olyan csapattal, mint a Stuttgart, de ahhoz, hogy jól játsszunk, sokkal jobban kell védekeznünk, mint ma este. Hagytuk, hogy a Stuttgart irányítsa a játékot, és amikor visszaszereztük a labdát, nehezen tudtunk építkezni, és nem voltunk olyan állapotban, hogy jól teljesítsünk.

Egy csapatnak jól kell védekeznie ahhoz, hogy visszaszerezze a labdát, és aztán jól használja azt. Szenvedtünk labda nélkül, míg támadásban legfeljebb néhány kontrát sikerült összehoznunk. Vállalom a felelősséget ezért, javulnunk kell a következő meccsekre, és ez az Inter ellen kezdődik. Megpróbálunk javítani azon, amin tudunk, és folytatjuk a munkát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5118714172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2024.10.23. 07:21:51

Bírom hogy legalább őszinte. Respect. Ugyanakkor szomorú is mert ez egy Bundesliga 10edik helyezett volt.

És akkor itt el lehet kezdeni feltárni hogy mi lehet a gond, amit az előző posztnál már ìrtam. Nem, nem az h xy-t le kéne igazolni. A Juve nem attól lesz Juve.

Pilsnerurquell 2024.10.23. 07:26:36

*Nem! az a baj hogy kikapott a csapat, ezt már mérkőzések óta lehet látni hogy valami nem működik.

Attilio79 2024.10.23. 07:40:53

Igen, az nem működik, hogy kulcsemberek hiányoznak, Bremer, Koop, Gonzalez és kidőlt Luiz is a meccs előtt stb. Csak ez a 4 játékos csupán papiron kb. 180 millió Euro, amit levett az élet a pályáról!

Ne károgjatok már, úgy, hogy jelenleg a BL-ben nem lehet valós cél sem, egy csatárral, ráadásul most a bajnokságban is fontos meccs jönne.

Nem lehet elvárni, hogy 18 éves tapasztalatlan gyerekek fogják végigvinni a csapatot mindenki ellen!

Óriási bajban vagyunk meccsről-meccsre!

ggbuffon 2024.10.23. 07:42:29

Minden vagyok én pár hete itt csak rendes ember nem, csak mert kimerem mondani h valami nagyon nem klappol tobb mint 100m euro eltapsolasa utan.

A nyitomeccse valamint az elso 2 BL meccs(utobbi bravur Lipcseben) volt vallalhato iden.

A vedelmunk rendben van, de az tavaly is rendben volt. Es igy kb ennyi a fejlodes.

Az ujak kozul Thurammal, Luizzal es Koopmeinersel se tud mit kezdeni, pedig onmagaban ez nem egy gyenge sor Locatellivel, Fagiolival, Mckennievel kiegeszitve a variacios palettat.

Yildiz jol mozgott evelejen tamadokpkent kicsit szabad szerepkorben, azota a szelen latvanyosan sulytalan es sztem amugyis jot tenne neki a pad, mert 1 gol utan meg a DP osszehasonlitas utan kicsit korai sztarkultuszba rakni. (Akkoris ha ugyes labdaval)

Motta meg tovabbra is (ilyen xg elemzesek meg olyan taktikai elemzesek) inkabb tunik egy Bologna edzonek. Eltelt 2,5 honap, a tamadasepitessel es helyzetkialakitassal gondok vannak ev eleje ota, megsem latszik semmi elorelepes vagy taktikai valtoztatas ennek megoldasara.
Nyilvan korszerubb edzo abban a vonatkozasban mint Allegri, h nem a sajat 16osunkon bekkelunk, bar en tovabbra is tartom es latszik is, h Allegri felmerte mit tud a keret.

Tovabbra is azt mondom, h uj csapat epitesehez ugy kellett volna Conte, mint egy falat kenyer. Napolyban meg koszonik szepen.

alexGicamo 2024.10.23. 08:14:41

Tessék : vállalja a felelősséget ! Ennyi !
Nagyon sajnálom a vereséget, de tény, hogy az ellenfél ezúttal jobb volt !
Perin zseniálisan védett . Imádom !
Lesz ez még jobb is, fiúk !
FINO ALLA FINE !!!

Juvegaspy 2024.10.23. 08:39:52

Nézem a tegnap meg a mai hozzaszolasokat, tenyleg senkinek nem jut eszebe hogy csiko csapatunk lenézte a g..ibe az ellenfelet???
Inter ellen mas hozzáállás lesz ebben biztos vagyok!

delpi0823 2024.10.23. 08:43:42

Azert erdekes hogy ez a Stuttgart milyen intenzitassal tudott footbalozni,pedig finoman szolva sincs jobb keretuk mint a mienk.Capelloval teljes mertekben egyet tudok most erteni,teljesen mas sebesseggel jatszanak a blben mint az olasz bajnoksagban,ezert pislogunk neha mint hal a szatyorban.........Finoman szolva se varom a vasarnapi inter elleni meccset,minden esetre nagyot kene javulni a csapatnak hogy legalabb 1pontra jok legyunk.

Andras74 2024.10.23. 08:49:51

@Attilio79: ennyi sérültünk és eltiltottunk minden évben volt, az elmúlt szezonokat nézve. Edzőtől függetlenül. Nem az edző a gond a Juvénál, Conte óta.

venember83 2024.10.23. 09:04:29

@delpi0823: a Juve sokszor szenved, amikor ilyen telített a program, ezt láttuk az elmúlt években is októberben/novemberben, amikor heti két meccset kellett játszani. Ebből a szempontból nem látok semmi újdonságot. Plusz ne feledjük, hogy nagyon sok a sérült, ezen kívül ott az eltiltott DiGre, a nem megfelelő poszton játszatott török srác, szóval nem könnyű a helyzet. Csak reménykedhetünk, hogy sikerül valamit összehozni a következő hetekben, de nem lesz könnyű.

szabo2323 2024.10.23. 09:06:15

Én is azt gondolom, hogy a sok sérülés jelenleg, rá nyomja a bélyeget a csapatra. Hibázott Motta is szerintem a kezdővel. Ahogy előttem írták kb 150 millió hiányzott a pályáról. Savona, Kabal meg nem ez a szint Danilo sem véletlenül nem volt eddig kezdő.

Shaky79 2024.10.23. 09:13:42

Felelősséget vállal, nem fogja a keretre a fiatalokra a sok sérültre! Szimpatikus hozzáállás!

ggbuffon 2024.10.23. 09:18:13

@szabo2323: meddig akarjatok meg mentegetni Mottat?

Ha a palyan voltak a hianyolt jatekosok, akkor is ugyanez a kilatastalan sz*r a produktum meccsrol meccsre.

Egyetlen kivetel van, ha egy egyeni villanasbol sikerul az elejen feltorni az ellenfelet.

De Motta tavaly is tele volt ilyen meccsekkel a Bolognaban, csak a nagy ajuldozasban ez nem tunt fel senkinek.

Uj Gvardiola, hogynepersze...

Volt egy god modeban uzemelo Calafiorija meg egy elete szezonjat futo Zirkzeeje, aztan kihasznaltak a topcsapatok bohockodasat. Kb ennyi Motta sztorija. Kb ugyanolyan vakfolt ez az edzovalasztas Giuntoli reszerol, mint a Doglesz Luizra benézett 60millas arcedula.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1874) bajnokság (3465) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (959) elemzés (40) előzetes (878) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10176) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4252) mercato (4260) nyilatkozat (7599) Olasz Kupa (331) összefoglaló (425) pletyka (4275) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (215) Címkefelhő
süti beállítások módosítása